Teorija fiktivnog srednjeg veka/teorija fantomskog vremena ???

Andjela

Elita
Poruka
23.874
Istina ili laz?
Da li je julijanski kalendar izmanipulisan, tako da se od septembra 614.god. skocilo na avgust 911. godine?
Postoje naucnici koji podrzavaju ovu "teoriju" na osnovu manjaka dokumenata iz vremena od 7-10 veka, kao i manjak arheoloskih nalaza i najzad astronomski dogadjaji u proslosti (npr. 2x totalno pomracenje sunca, u razmaku 29,5 godina u Aquae-Flaviae/Portugal).
Znaci li to da skorije predvidjeni "smak sveta" se pomera za 300 godina?

Al kontinuitet ....nije narušen.

Moraću malo detaljnije da se zainteresujem

Kontinuitet cega?
Dogadjaja?...Fale!
Dokumentovanja?...Fale!
Arheoloskih nalaza?...Fale?
uzmi samo primer Maora...pa nisu oni vladali 100, 200 ili 300 godina...najvise nekoliko godina,a po ovome ispade da su vladali stotinama godina u Spaniji...
Postoje velike kontradiktornosti...

Istina ili laz?
Da li je julijanski kalendar izmanipulisan, tako da se od septembra 614.god. skocilo na avgust 911. godine?
Postoje naucnici koji podrzavaju ovu "teoriju" na osnovu manjaka dokumenata iz vremena od 7-10 veka, kao i manjak arheoloskih nalaza i najzad astronomski dogadjaji u proslosti (npr. 2x totalno pomracenje sunca, u razmaku 29,5 godina u Aquae-Flaviae/Portugal).

laz. postoji gomila i gomila dokaza da je ovo obicna laz.
kreni od srbije. sta je sa cirilom i metodijem?
preko vatikana i svih onih papa iz tog perioda.
Sv. Bonifacije IV608. - 615.
Sv. Adeodat I 615. - 618.
Bonifacije V 619. - 625.
Honorije I 625. - 638.
Severinije 640.
Jovan IV 640-642.
Teodor I 642. - 649.
Sveti Martin I 649. - 655.
Sv. Eugenije I 654. - 657.
Sv. Vitalijan 657. - 672.
Adeodat II 672. - 676.
Donije 676. - 678.
Sv. Agatije 678. - 681.
Sv. Lav II 682. - 683.
Sv. Benedikt II 684. - 685.
Jovan V 685. - 686.
Konon 686. - 687.
Teodor 687.
Paskal I 687.
Sv. Sergije I 687. - 701.
Jovan VI 701. - 705.
Jovan VII 705. - 707.
Sisinije 708.
Konstantin 708. - 715.
Sv. Grgur II 715. - 731.
Sv. Grgur III 731. - 741.
Sv. Zaharije 741. - 752.
Stefan (II) 6 752.
Stefan II (III) 752. - 757.
Sv. Pavle I 757. - 767.
Konstantin I 767. - 769.
Filip I 768.
Stefan III (IV) 6 768. - 772.
Hadrijan I 772. - 795.
Sv. Lav III 795. - 816.
Stefan IV (V) 6 816. - 817.
Sv. Paskal I 817. - 824.
Eugenije II 824. - 827.
Valentin 827.
Grgur IV 827. - 844.
Jovan 844.
Sergije II 844. - 847.
Sv. Lav IV 847. - 855.
Benedikt III 855. - 858.
Anastasije 1 855.
Sv. Nikola I 858. - 867.
Hadrijan II 867. - 872.
Jovan VIII 872. - 882.
Marin I 10 882. - 884.
Sv. Hadrijan III884. - 885.
Sv. Stefan V (VI) 885. - 891.
Formoz 891. - 896.
Bonifacije VI 896.
Stefan VI (VII) 896. - 897.
Roman 897.
Teodor II 897.
Jovan IX 898. - 900.
Benedikt IV 900. - 903.
Lav V 903.
Kristofer 1 903. - 904.
Sergije III 904. - 911.

i da, rimljani jesu stigli do kine.

A.T. Fomenko, G.V. Nosovski i V.V. Kalašnikov (1942-2001) detaljno su proučili Almagest antičkog astronoma Ptolomeja koji se smatra kamenom temeljcem klasične istorije i navodno je sastavljen 150. g.n.e. Po opisu rasporeda zvezda ruski istraživaci su proračunali da je Almagest sastavljen u 16-17. veku od astronomskih podataka iz 9-16. veka, iz čega su zaključili da je Ptolomej živeo u Srednjem veku. Na ovaj zaključak ih je navela i činjenica da ne postoji „original“ Almagesta na grčkom, već da su svi tekstovi na starogrčkom nastali nakon verzije štampane na latinskom.
Fomenko i Nosovski su takođe objavili da su dekodirali 34 drevna Egipatska horoskopa ocrtana u grobnicama u Dolini Kraljeva ili uklesana u kamen u Denderi i Esni. Egiptologija ove horoskope datira ili u neka davna vremena ili kaže da se ne podudaraju ni sa kakvim datumima. Po Fomenku i Nosovskom, ovi horoskopi sadrže dovoljno astronomskih podataka i svi datumi na temelju njih su srednjovekovni i odnose se najranije na 10 vek n.e.[4] Odavde su zaključili da su egipatske piramide izgrađene u Srednjem veku.

mislis na ovo?

Ne. Na ovo:

A. T. Fomenko. Statistička hronologija. Matematički pogled na istoriju. U kom smo veku? (preveli Aleksandar Lipkovski i Dragan Blagojević). Beograd, 1997, 449 str., ćirilica, ISBN 86-80593-22-2.

ali ne znam naziv originala, citao sam knjigu iz biblioteke pre 10-tak godina. Mozda je ovo jer najvise podseca na sadrzaj knjige a i godina odgovara godini prevoda:

A.T. Fomenko Empirico-Statistical Analysis of Narrative Material and its Applications to Historical Dating. Vol.1: The Development of the Statistical Tools. Vol.2: The Analysis of Ancient and Medieval Records. – Kluwer Academic Publishers. The Netherlands, 1994.

Cak i ako nije tacno sve sto je navedeno, sam metod datiranja i istorijski izvori su prilicno kompromitovani - bar sto se mene tice.

Istina ili laz?

Da, cuo sam za to, mnogi tvrde, ali, kakve to veze ima sa boldovanim?

Ono sto sam negde davno citao, a sto nisam proveravao, i idealno je da ovde napoemenem jer ce biti sigurno onih koji ce o tome moci vise da kazu je teza i istrazivanje po kojem su krstaski pohodi u svom startu bili organizovani da bi se osvetili UBICAMA Hrista, NE njihovim naslednicima.
Takodje, prema astronomskim istrazivanjima, jedina godina koja u potpunosti odgovara kao godina smrti Isusove(ili ordjenja ne secam se vise) je 1054.g nove ere.

Poslednja izmena:
To da je Hrist rodjen oko 1000-te godine tvrdi i Fomenko kao jednu od mogucnosti. I time se uklanja tamni srednji vek tj period od (ne uzimajte zdravo za gotovo ne secam se tacno) od recimo 500 ili 700 g.n.e do 1300 g.n.e kada se kao nista znacajno nije desavalo i ljudska drustva su stagnirala, u poredjenju sa antikom i Rimom, a onda krece nagli procvat civilizacije.

Ko iole pogleda koliko je 500 ili 700 godina u bilo antici bilo u modernijim vremenima (recimo da je to od oko 1300-te na dalje) shvata da je prosto neshvatiljivo da se nista nije desilo toliko dugo vremena. Takvi periodi su donosili i odnosili citave civilizacije! Koliko god to bilo vreme zatucanosti ili ne znam ni ja cega tolika neaktivnost i neinventivnost ljudi prosto je neprihvatljiva.

Zakljucak: nesto nije u redu sa istorijom. Ja licno u to uopste vise ne sumnjam, mada se njom ne bavim i ne interesuje me previse (bar ne detalji).

laz. postoji gomila i gomila dokaza da je ovo obicna laz.
kreni od srbije. sta je sa cirilom i metodijem?
preko vatikana i svih onih papa iz tog perioda.

A tebi je spisak rimskih papa dokaz? Obicna imena i biografijje koje je crkva mogla da izmisli kako hoce.

Sto se tice datuma, ocito da tu nije sve cisto i da postoji zavera. Iza zvanicne istorije postoji citava prava istorija koja se vrti oko tajnih drustava ... masona, tula itd.itd. A oni su morali da sakriju svoje aktivnosti i falsifikovanje istoriskih perioda je izgleda nacin za to.

Da je suprotno, videli bismo da cela istorija pocinje zapravo od njih.... i covek bi istrazivao, zapitao se ko su oni?

A ko su oni? .......Mozda Reptili? :think:

A tebi je spisak rimskih papa dokaz? Obicna imena i biografijje koje je crkva mogla da izmisli kako hoce.

Sto se tice datuma, ocito da tu nije sve cisto i da postoji zavera. Iza zvanicne istorije postoji citava prava istorija koja se vrti oko tajnih drustava ... masona, tula itd.itd. A oni su morali da sakriju svoje aktivnosti i falsifikovanje istoriskih perioda je izgleda nacin za to.

Da je suprotno, videli bismo da cela istorija pocinje zapravo od njih.... i covek bi istrazivao, zapitao se ko su oni?

A ko su oni? .......Mozda Reptili? :think:

ne lupaj. kao sto rekoh postoji ogromna kolicina dokaza da smo u godini u kojoj jesmo. i da je srednji vek bio srednji vek. e sad, ne videh jos uvek dokaze u suprotno :cool: sem teorija, a njih cemo priznati ima bas sarenolikih :cool:

ne lupaj. kao sto rekoh postoji ogromna kolicina dokaza da smo u godini u kojoj jesmo. i da je srednji vek bio srednji vek. e sad, ne videh jos uvek dokaze u suprotno :cool: sem teorija, a njih cemo priznati ima bas sarenolikih :cool:

Ja osim "ne lupaj" ne videh te tvoje dokaze.

Kao sto rekoh. Te pape crkva je mogla da izmisli i falsifkuje kako hoce.
Kao i sve tvoje "dokaze".

Pre ce biti da je izvesno da postoji tajna istorija gde su u centru oni koji zapravo vadaju ovim svetom. Tajna drustva...masoni.. REPTILI .

Back