insanity_13
Iskusan
- Poruka
- 5.746
Na ovoj temi mozete da iznosite sve primedbe na racun teologije Mitropolita Jovana.Da vas vidim sad.

ко данас још има времена да чита зизија?
Mitropolit Jovan nigde nije rekao da je moguce porediti Boga sa tvorevinom.Naprotiv,na vise mesta istice potpuno suprotan stav:У корелацији између интимног живота Свете Тројице и Цркве, Зизијулас каже: "пошто је Тројство заједница, Црква исто тако мора бити заједница". Овај и слични паралелизми подразумевају примордијални принцип аналогије између створене и нестворене стварности (analogia entis), која је стриктно забрањена у патристичкој теологији. У светоотачком учењу, не постоји никаква аналогија између створеног света и нестворене Свете Тројице. У ствари, ми не можемо ништа рећи о животу Свете Тројице сем да Отац ствара, Син је рођен од Оца и да Дух исходи од Оца. Ми не можемо "гурнути свој нос у Свету Тројицу", као што Св. Григорије рече.
![]()
Ја у леви, ти у десни
Oва последња фотка довољно говори о јеретичности Зизија.(Панагија се ставља у џеп када си у посети другом епископу.Али шта ће оном другом јеретику кртић у џепу.?Он сигурно није из тзв.васељенске патријаршије.
Па за њега су јеретички папски бискупи - ''благодатни'' епископи. До те мере су ''блиски и интимни'', да ресто приче није за објављивање (о томе је срамота причати).
Oва последња фотка довољно говори о јеретичности Зизија.(Панагија се ставља у џеп када си у посети другом епископу.Али шта ће оном другом јеретику кртић у џепу.?Он сигурно није из тзв.васељенске патријаршије.
Znaci,jeretik je posto je stavio panagiju u dzep???![]()
Научи да читаш постове, пре него што кренеш са својим дефектним полузакључцима.
Нису паписти епископи па да из уважавања достојанства скрива панагију!
Znaci,jeretik je posto je stavio panagiju u dzep???![]()
Н енего зато што га онај други опонаша,а који нема шта да тражи поред њега пошто јесте јеретик.Шта ће православнима теолошки симпозијуми са јеретицима осим ако и сам Зизи није јеретик?А јесте.
Npr.da bi vodili teoloski dijalog.
Јок.Да би пристао да даље искривљује учење официјелне ''православне'' цркве,
...mada kritikuje zapadnu teologiju???
...mada kritikuje zapadnu teologiju???
Ти мора да се шалиш.Бљутаве ли и неодређене критике се нагледах.Реко вероватно тако пише да не увреди јеретке.
![]()
Ако је присуствовање њиховим јеретичким опелима, службама, свечаностима и семинарима КРИТИКА, онда си стварно непоправљив случај.