Teologija, a ne filozofija

Dionys

Iskusan
Poruka
5.141
Radnicka klasa je ropska i ne moze se baviti filozofijom. Stari Grci su branili zenama i robovima bavljenje filozofijom, a smatrali su svaki manuelni rad ropskim.
Kod zena je tipicna banalna seksualna agenda o "incelima" pri pomenu filozofije. Jer one su "robovi seksa i rada" - Nietzsche, te su na tom polju ineriorne i remetilacki faktor.
Jer, da bi mogao da robuje na miru, njegove misli moraju postati inertne, odlozene, u neku vrstu nepromjenjive vjere. Misli moraju na vjecni pocinak, i zato je svaki nacionalista vjernik, a njegovi nacionalni "filozofi" su teolozi. Uspon nacionalizma ide sa radnickom klasom.
"Svako ko nema 2 trecine dana samo za sebe moze se smatrati robom." - Nietzsche.
Ovi teolozi su kljucni za stvaranje novih "nacija" na nasim prostorima. Pocelo je sve tvrdnjom da su samo pravoslavci Srbi, pa i iskljucivanjem drugih vjernika iz zajednicke drzave Jugoslavije, sto se kasnije platilo u drugom svjetskom ratu.
A onda teolozi pricaju o "kulturi sjecanja", bez prhvatanja odgovornosti za bilo sta. Posledice su tu bez objasnjenja, zbog "urodjene zloce onih sto su drukciji".
I tu se zavrsava svo razmisljanje profesionalnih "mislilaca" i politicara.

Dok su se pravi filozofi anticke Grcke bavili time kako vladati svijetom, pa su znali i da opisuju strane narode realno, prema njihovim prirodnim sposobnostima i sklonostima, jer kako da vladas svijetom, ako ne poznajes svijet?
Kod nas poznavanje svijeta ide dotle da se zna ko nas je kad ubijao u proslosti.

Појмови, појмови ... ах ти наши проблеми изазвани погрешним схватањем појмова.
А можда то што нам се дешава и није проблем, него га неко тако назва, и ми сад патимо ?

Кукуууу ...

Знам само да се рађамо исти,
а у животној представи имамо различите улоге.

Постоје и улоге које нам додели Творац.
Оне су важније од улога које нам доделише људи.

Мало ли је сиротана којима Бог даде неки таленат,
па посташе највећи међу нама ?

Opet ti kazem, to ropsko shvatanje da je talenat poklon, a ne zarada, dovodi do toga da se bavis ljudima koji zele da te ubiju.
Uzmi Nikolu Teslu ciji su preci, Budisavljevici, akumulisali talenat za razmisljanje, da bi ga preko Mandica konacno realizovali u mnosto korisnih projekata ... za robove.
A mislim da je Nikola Tesla prije svega mogao da da doprinos kao spasitelj od feminizma, jer je danas kljucna figura u pokretu za muska prava.
No, on ipak ostade kao "talenat" za robove. Decko koji obecava ...

Видиш само једну страну - људску поделу (улога).
Док не схватиш да постоји и Божја, патићеш.

Улога паћеника је твоја животна улога,
ако те Творац није опремио неким талентом, помири се са тим да си лузер.

Moji preci da. Tvoji ne. Mozda je neko po zenskoj liniji prenio nesto na tvoje potomstvo, ali posto ti je ta linija strana, nece ti uci u svijest akumulacija po zenskoj liniji, nego ces razmisljati o "tvorcu". Posto su moji po muskoj liniji akumulisali, meni je jednostavno shvatiti zasto imam sposobnost razmisljanja, i zasto je Petar Kocic boravio kod mojih predaka i sa njima rado razgovarao.

Слали људи мисије у неку недођију,
и оне увек пропадале, страдале ...

Сете се па одаберу за шефа мисије најсрећнијег човека на свету.
Оно, шест пута преживео удар грома, десет пута излечио рак ...

И мисија опет пропадне.
Истина овог пута брод се врати са једним преживелим - погађаш, срећковићем !

Све у свему
и мени лепо кад Борис Тадић прича,
али кад Вучић руководи ствари раде како треба !

То уосталом и будала види,
али богаташе столи бојко,
и да сменимо Вучића,
и да пропаднемо
они имају ...

Обезбедили и унуке !
Крезава светина богами није - зато цени сваки динар који заради захваљујући Господару !!!

Back