Teodorović: Protest se mora radikalizovati akcijama građanske neposlušnosti

Причам о општим стварима, не обраћам се никад форумашу да га прозивам, нити је то нормално. Не тиче ме се.

То раде дебили.

:hahaha::hahaha::hahaha:

Evo ovako ću:

Drugovi bliski vlastima neka se čuvaju perja.

I neka se ne ***** kad ne znaju da lete. Nisu znali pre, ne znaju ni sad.

A koje je boje trenutno vlast, perju nije bitno...drugovima možda jeste.

Srebrenica, Srbi zlocinci, genocidasi, Kosovo nezavisno!!! - Prosto da se pita covek kako je moguce da Srbi masovno ne podrze takve jurisnike za demokratiju. Kako ovi protesti nisu prikupili milione i tu kriticnu masu da se obori Vujaga.

Ovde se postavlja pitanje koliko ovakvi intelektualci imaju veze sa realnoscu i sa svescu prosecnog Srbina. Koliko Srba mislite da "upecate" sa antisrpskom pricom. Nedavno sam gledao emisiju o pokojnom Djindjicu (o kojem i dalje mislim sve najgore) i deo njegovog intervjua za nemacke medije (nakon 5. oktobra kada je DOS preuzeo vlast), gde je on objasnjavao famoznog "vola na Palama". Nemcima je on objasnjavao da je tada analizirano i procenjeno da gradjanska opcija u Srbiji nikada ne moze sakupiti vecu podrsku zastupajuci samo gradjanske stavove i kritikujuci nacionaliste. On je kao pragmatican politicar video da novi izvor podrske moze dobiti tako sto ce se DS predstaviti kao neko ko podrzava "srpsku stvar" i stranu u ratovima. On je tako objasnio da je taj famozni "vo na Palama" imao za cilj da stvori utisak da DS nije antinacionalna i protivna borbi Srba koju su tada vodili iako je taj vo bukvalno bio samo vo na raznju da nikakva promena politike ili podrska nije data od strane DS-a. I to je Djindjic objasnjavao u vremenu kada je vec bio premijer da bi pred svetom opravdao tu "nacionalisticku epizodu".

U prevodu, cak je i Djindjicu jos onda bilo jasno da juris na promene ne postoji bez glasova nacionalista. I Djindjic tim volom nije doneo sebi masovan priliv nacionalista, to je ucinio Vojislav Kostunica. Tek onda, tek takvim spojem nacionalnih biraca i onih gradjanskih stvorila se kriticna masa za obaranje Milosevica.

Da se zna jos jedna stvar koju ovaj intelektualac ne vidi. Sloba nije oboren striktno na ulici. Opozicija, tadasnji DOS je imao pobedu na izborima, tacnije Kostunica je imao pobedu na izborima u prvom krugu, a Sloba je pokusao da izvrda narodnu volju i da ode u drugi krug. E tek onda je narod izasao i odbranio izbornu volju. Danasnja opozicija sa svojih 15 do 20 odsto podrske ne da nema pobedu, nego je daleko od bilo kakvog sna o masovnoj podrsci promenama. U tom svetlu ne znam kako zaista zamisljaju da ce se stvari razvijati. Cak i da Vujaga podnese ostavku uplasen Boskovim performansima i Djilasovom energijom, pa na izborima koje bi raspisao ponovo bi lagano pobedio. Naravno zato opozicija i ne trazi izbore jer bi bila do nogu potucena, vec trazi neko apstraktno resenje u kojem bi im ovaj predao vlast bez izbora, a oni bi nekako vladali. Traze uglavnom nesto cega nema nigde na svetu i veoma su uvereni u uspeh.

Posto sam procitao citav intervju ovog Teodorovica nasao sam jos nekoliko velikih rupa u njegovom razmisljanju. Iako se radi o intelektualcu prosto se cudim kako neko ko se tripuje da je intelektualna elita ima tako plitko i naivno razmisljanje, ali to opet potvrdjuje moje misljenje da je u pitanju covek koji nema veze sa realnim zivotom i koji nije izasao dalje iz kabineta.

„Zašto umesto harizmatskog vođe, koji će da se pojavi na belom konju, promene ne bi moglo da vodi 10 ili 15 ljudi“, upitao je Teodorović

Dakle ovo je veoma bitan deo Teodorovicevog intervjua. Zasto umesto jednog treba 10 ili 15 neka pita novinara tog lista Zorana Panovica. Covek je nakon VUciceve pobede u prvom krugu skoro placno objasnjavao da su Srbi skloni autoritarizmu i da se lako vezu za vodju. Da ne glasaju za programe vec za pojedinca koji je harizmatican i sklon manipulaciji. To je mogao da mu kaze i profesor Cedomir Cupic koji je jedan od vedeta protesta, a mogao sam da mu kazem i ja, koji je slusao o tome na mnogim predmetima na fakultetu. Da, Srbe ne interesuju programi i slicno, interesuje ga vodja, pojedinac. Neko ko se nametnuo kao autoritet. To nije stvar kojom bismo trebali da se ponosimo, ali jeste nesto sto je nastalo iz istorijskih okolnosti. Kao narod koji je bio na rubu egzistencije vekovima, uvek su se Srbi u strahu od spoljnog osvjajaca priklanjali domacem vodji.Tako je bilo i drustvo i porodicno uredjenje. U novijoj istoriji gledajte od Karadjordje, preko Milosa pa kasnije drugih, pre svega Tita, Milosevica, Djindjica, danas Vucica. Politika je jednako vodja. To su svi nasi politicari itekako znali da koriste i zloupotrebljavaju, pa su izmisljali pretnje i u retkim trenucima kada ih nije bilo, kako bi mobilisali narod uza sebe.

Pogledajte inace kako narod gleda na vodju koji ga ne bicuje. Kostunica, sta bese "on je posten, ali je tunjav, neobavesten, voli macke, gleda sove". Nije Kostunica uzeo bic i bicevao ovaj narod pa nije bas bio i nesto pozeljan iako "nije bio lopov".

Da bi se to promenilo potrebni su vekovi ili u najboljem slucaju decenije. U tom svetlu Teodorovicevo, zasto da se vezuje narod za harizmaticnog vodju a ne za 10-15 lidercica ne prolazi. Posebno ako se ima u vidu papazjanija nazvana DOS, gde je po osvajanju vlasti to bilo udruzenje feudalaca svako sa sopstvenim feudom.

Dakle neka Teodorovic ne briga brigu. Dok god on servira narativ opoziciji da bi glavna prica trebalo da bude Srebrenica, nezavisno Kosovo i slicno, dotle ce Vujaga bezbedno da jase po Srbiji.

:hahaha::hahaha::hahaha:

Evo ovako ću:

Drugovi bliski vlastima neka se čuvaju perja.

I neka se ne ***** kad ne znaju da lete. Nisu znali pre, ne znaju ni sad.

A koje je boje trenutno vlast, perju nije bitno...drugovima možda jeste.

Много се ти уздаш у разум.

Они га немају.

Дијаболици не владају разумом

Gromovik je opterećen nekim nasiljem, kao on će da pokaže nekome itd.

Avaj, ne treba da se Zanosi da ga taj slinkasti majndset čini stvarno boljim od drugix.

Izvini ne mogu da ne prokomentarisem nesto, posto sam te vec pratio na drugim temama (bukvalno je nemoguce izbeci te). Ti si uspeo/la da se ovde registrujes pre ravno 15 dana i da za taj period ostavis vise od 1.500 postova, ili u prevodu 100 po danu. Vau, mislim da obaras rekorde kao nolajfer. Na stranu sto ti je najveci broj upisa retardiran, sto pretis da postanes najveci opozicioni internet ratnik/ca na krstarici, sto kada ljudi citaju tebe zgadis im i ovako zagadjenu opoziciju, da li ti imas vremena za bilo sta osim za ovaj virtuelni zivot. Izadji malo na ulicu, uzmi motorku u ruke, upadni u zavod za statistiku, u agenciju za bezbednost saobracaja u halo oglase i slicne institucije, budi tako agresivan/na na ulici kao sto si ovde na internetu. Daj tamo se busaj u pricu "sami protiv svih" vi opozicioni protiv svakog drugog koji vas ne podrzava, jer vec si prodao/la pricu da svako ko nije za Djilasa, Sutanovca, Jeremica, Borka, Boska manitog, Sergeja, taj je automatski u klanu krezubih sendvicara koji su za AV.

Izvini ne mogu da ne prokomentarisem nesto, posto sam te vec pratio na drugim temama (bukvalno je nemoguce izbeci te). Ti si uspeo/la da se ovde registrujes pre ravno 15 dana i da za taj period ostavis vise od 1.500 postova, ili u prevodu 100 po danu. Vau, mislim da obaras rekorde kao nolajfer. Na stranu sto ti je najveci broj upisa retardiran, sto pretis da postanes najveci opozicioni internet ratnik/ca na krstarici, sto kada ljudi citaju tebe zgadis im i ovako zagadjenu opoziciju, da li ti imas vremena za bilo sta osim za ovaj virtuelni zivot. Izadji malo na ulicu, uzmi motorku u ruke, upadni u zavod za statistiku, u agenciju za bezbednost saobracaja u halo oglase i slicne institucije, budi tako agresivan/na na ulici kao sto si ovde na internetu. Daj tamo se busaj u pricu "sami protiv svih" vi opozicioni protiv svakog drugog koji vas ne podrzava, jer vec si prodao/la pricu da svako ko nije za Djilasa, Sutanovca, Jeremica, Borka, Boska manitog, Sergeja, taj je automatski u klanu krezubih sendvicara koji su za AV.

Можда је (софтвер) вештачка интелигенција.

Нека правила у постовима Њами19 постоје.

Pa neće biti da je zato , da je Zvekiju i Legiji, Cobe bio srcu mio ne bi ga izdali još 4. listopada 2000.

A Uredba? :lol:

- - - - - - - - - -

Gromovik je opterećen nekim nasiljem, kao on će da pokaže nekome itd.

Avaj, ne treba da se Zanosi da ga taj slinkasti majndset čini stvarno boljim od drugix.

Taman posla, Maco. Pričamo o dogadjajima koji su se desili,neki ti se ne svidžaju očigledno. :lol:

Back