Tenis kao košarka?!

Neno

Elita
Moderator
Poruka
17.426

Amerikanac traži revolucionarnu promenu!​

Ali, bilo bi zanimljivije? ..možda?​

07_51_03_2022092607502585654_original_am-m.jpeg
Najbolji teniser sveta Novak Đoković neretko tokom mečeva ljutito reaguje kada navijači na tribinama ne poštuju pravila ponašanja na teniskim mečevima i svojim povicima ili provokacijama dekoncentrišu igrače na terenu, čak i u ključnim trenucima.

Naravno, tu su sudije da igračima omoguće adekvatne uslove za igru, ali ima igrača koji bi rado zaigrali i u potpuno drugačijim uslovima.

Na primer, Amerikanac Frensis Tijafo.

On je ovih dana izneo zanimljiv predlog i ako bi se to usvojilo, slobodno možemo reći da bi se dogodila revolucionarna promena u tenisu.


''Mislim da bi navijači mogli da dolaze i odlaze, da se kreću i da govore tokom mečeva. Zamislite da odete na košarkašku utakmicu i da ništa ne pričate.

Osim toga, hajde da počnemo da menjamo stvari kako bismo privukli mlađe tenisu.

Volim da uvučem publiku i da oni budu deo ovog ludog putovanja koje zovemo život. Mislim da uživaju u tome. Volim da su ljudi srećni, a ja se ’naložim’ tokom mečeva, želim da to doživi i publika'',
objasnio je Tijafo.

Čini nam se da se Novaku ovo neće svideti, ali ko zna...

Sportske net
******************************
Ne samo Novaku da s eneće svidjeti nego većini tenisera..
Mnogi reaguju na najmanji pokret ili "šum" dok se sve ne utiša.. čak im i blicevi kamera i blještave reklame smetaju.
Tenis ni po čemu nije sličan načinu igranja košarke.. tamo su poželjna skandiranja i navijanja u samom toku utakmice, baš kao i u sličnim sportovima.
 

Back
Top