Tengo ganas de ti - Knjiga i film, pomozite oko objasnjenja

gost 225213

Primećen član
Poruka
718
Evo ovako, nisam citao knjigu, ali prvi deo filma (3 metra iznad neba) mi se izuzetno dopao. Drugi je odlicno krenuo, medjutim nastalo je par scena bez objasnjenja, ne razumem sta se dogodilo, tako da pretpostavljam da: Ili je ovaj snimak koji imam ja NEkompletan, ili prosto nisu snimili sve sto se nalazi u knjizi. Tako da, ako moze onaj ko je citao da mi pojasni sledecih par stvari:
1. Sta se desilo sa Hugovom (Aceovom) majkom? Kako se odjednom razbolela?
2. Na trci za Piletov motor, na kraju trke, samo su stali i zamenili motore, sta se tu desilo? Da li to znaci da je Ace odustao od voznje motora zauvek i da je samo poslednji put odvezao Piletov motor u reku?
3. Sta se desilo sa Djinovom slikom kada se vratila kuci nakon sto su pokusali da je siluju? Kako je slika odjednom bila pocepana i sve sje*ano?
4. Babina majka, da li je ona otisla u onaj kafic i zatekla svog muza u prevari ili sta se tu dogodilo? Ima samo scena gde u jednom trenutku drzi onaj letak sa imenom kafica, u sledecoj sceni je u kolima i place, a nakon toga kaze u trecoj sceni svom muzu da je gotovo.
5. Da li je Dani, Babina sestra, bila kod lekara u jednom trenutku da bi zakazala ili uradila abortus, pa se u poslednjem trenutku kada su je prozvali da je na redu, predomislila?
6. Da li je Babi i dalje ostala zaljubljena u Acea i nakon onoga na plazi? I samo isfolirala da joj vise ne znaci? Nakon sto mu je u kolima rekla da je samo htela da vidi da li jos oseca nesto prema njemu i rekla da se udaje.
7. Sta se uopste na kraju desilo sa Ace i Djin?

p.s. 8. Da li postoji treca knjiga?

Hvala vam na strpljenju da procitate sva pitanja. Jos vas molim da mi date odgovore, vi koji ste citali knjigu i pogledali film. Hvala.

Evo ovako, nisam citao knjigu, ali prvi deo filma (3 metra iznad neba) mi se izuzetno dopao. Drugi je odlicno krenuo, medjutim nastalo je par scena bez objasnjenja, ne razumem sta se dogodilo, tako da pretpostavljam da: Ili je ovaj snimak koji imam ja NEkompletan, ili prosto nisu snimili sve sto se nalazi u knjizi. Tako da, ako moze onaj ko je citao da mi pojasni sledecih par stvari:
1. Sta se desilo sa Hugovom (Aceovom) majkom? Kako se odjednom razbolela?
2. Na trci za Piletov motor, na kraju trke, samo su stali i zamenili motore, sta se tu desilo? Da li to znaci da je Ace odustao od voznje motora zauvek i da je samo poslednji put odvezao Piletov motor u reku?
3. Sta se desilo sa Djinovom slikom kada se vratila kuci nakon sto su pokusali da je siluju? Kako je slika odjednom bila pocepana i sve sje*ano?
4. Babina majka, da li je ona otisla u onaj kafic i zatekla svog muza u prevari ili sta se tu dogodilo? Ima samo scena gde u jednom trenutku drzi onaj letak sa imenom kafica, u sledecoj sceni je u kolima i place, a nakon toga kaze u trecoj sceni svom muzu da je gotovo.
5. Da li je Dani, Babina sestra, bila kod lekara u jednom trenutku da bi zakazala ili uradila abortus, pa se u poslednjem trenutku kada su je prozvali da je na redu, predomislila?
6. Da li je Babi i dalje ostala zaljubljena u Acea i nakon onoga na plazi? I samo isfolirala da joj vise ne znaci? Nakon sto mu je u kolima rekla da je samo htela da vidi da li jos oseca nesto prema njemu i rekla da se udaje.
7. Sta se uopste na kraju desilo sa Ace i Djin?

p.s. 8. Da li postoji treca knjiga?

Hvala vam na strpljenju da procitate sva pitanja. Jos vas molim da mi date odgovore, vi koji ste citali knjigu i pogledali film. Hvala.

9.Da li si ti uopste gledao film????????????????????????

Na svako tvoje pitanje postoji prost odgovor,samo treba da gledas film s' paznjom....

Ma film je toliko glup i predvidiv kao i onaj "Hangover". Srecom na spanskom je, pa, eto, ima neki razlog zasto da se gleda. Mislim radnja je glupa da gluplja ne moze biti. On buntovnik, a ona bogata mamina maza. Mada bih pre rekla i za njega da je neka maza. Cim upadne u frku sa zakonom upadaju brat i otac, koji su puni para.
1. Njegova mama je dobila sidu, jer se svalerisala sa svima. To se ne dobija odjednom, nego vodeci raspusnicki zivot.
2. To znaci da mu je bogati tatica kupio novi.
3. Niko nju nije pokusao da siluje. Goreg glumca za onog Acea nisu mogli naci. Tako napucan balavac.
4. Ako ti to nisi video nismo ni mi.
5. Naravno da se predomislila. Opsti trend u svetu je borba protiv abortusa i guranje tih kontraceptivnih izmisljotina, koji zenama stvara brkove, a muskarce sakati.
6. Baba se pali na njega i dalje.
7. Ace je otisao da zivi sa svojim roditeljima, a Djin se udala za seika.
8. Postoji.

9. Ma, daj, nisi valjda ti gledala tu glupost?

Ne znam koliko imas godina i sta ti se u zivotu izdesavalo pa si tako puna mrznje i netrpeljivosti. Prosto iskuliraj temu.
Inace, da postoje prosti odgovori, ne bih pitao ovde, jer je film mzd iseckan i zato nemam nekih odgovora. Zato pitam.
Ako ima neko da moze da odgovori a da ne bude zajedljiv, bilo bi divno.

Idi gledaj te anime, tamo je sve jasno.

Ne znam koliko imas godina i sta ti se u zivotu izdesavalo pa si tako puna mrznje i netrpeljivosti. Prosto iskuliraj temu.
Inace, da postoje prosti odgovori, ne bih pitao ovde, jer je film mzd iseckan i zato nemam nekih odgovora. Zato pitam.
Ako ima neko da moze da odgovori a da ne bude zajedljiv, bilo bi divno.

Taaakooo tipicna klinacka recenica,kada ti neko kaze nesto sto ti ne odgovara...

Hahahahahahahahahahahahaha koliko ste vi povrsni a dramite tu neku pamet. Imam 22 godine, nije me briga da li mislis da sam klinac ili ne, moje shvatanje stvari moze biti klinacko ili znatno ozbiljnije u zavisnosti od teme. Ovo me zanima, nije nista posebno, bitno, prosto me zanima, volim kad zavrsim nesto da znam sta sam zavrsio, do detalja. Mozda ta recenica zvuci klinacki, mada iskreno nikada nisam cuo nekog klinca da tako nesto kaze, ali ocigledno vi poznajete neke druge klince. Ali bar se ne pravim pametan i sejem fazon znanje i satro zakljucujem sve o nekom iz 3 recenice. Ali o tebi mogu reci da si povrsna, i jako istripovana osoba, KLINACKI receno. Pozdrav

Hej,slusaj ovako! :)
I ja sam veliki fan tog filma,cak imam i knjige :D
1. Pretpostavljam da je razbolela u onom periodu kada se nije Ace cuo sa njom,i zato se na neki nacin vratila da se pozdravi sa njim
2. Da,oni su se kladili da ako ovaj pobedi da ce Ace dobiti Piletov motor,tako da je on njemu "prepustio" pobedu samo da bi dobio motor,i da bi se sa tim sto se bacio u vodu,zavrsio sa svojim nasilnickim zivotom
3. Posto je to vece kada su pokusali da je siluju,padala kisa,slika se jednostavno unistila.Pa i vidis i sam kad je Ace izasao iz Babinih kola,da je kisa pljustala...
4. Da,Rafaelo ju je prevario i zbog toga je ona i rekla da je medju njima zavrseno
5. Bila je da bi uradila abortus,ali je na kraju odustala...i odlucila da zadrzi dete
6. Pa pretpostavljam da je samo isfolirala,jer se takva ljubav ne zaboravlja..ali ipak,ona se udaje i to je to
7. Ace i Djin su ostali zajedno na kraju,sto mi je jako drago <3 on je njoj napisao pismo,i dao joj je da procita..i ona mu je rekla da mogu samo uspeti ako se oboje potrude
8. Ne postoji 3 knjiga,samo te dve -3 metra iznad neba i nastavam Zelim te! :)
Ovo ti je u verziji iz filma,jer film i knjiga nisu radjeni indenticno...u knjizi Djin i Ace ne zavrsavaju zajedno..ali u filmu da.Ali sta znam,meni se svidja cela ta radnja filma/knjige kako god da okrenes :D

Back