Temperatura motora

dalibor7780

Početnik
Poruka
29
Hitno potrebno mišljenje što iz iskustva ili slične situacije !!!
Naime, imam problem sa motorom vozila Audi 80, 1.8 benzin + plin 91 god. npr. rad na otvorenom je uredu, ali kada sam u brdu temperatura motora raste a iza mene vijori se konstantno plavkast smrdljivi dim. Pokušao sam sa zamjenom ulja, filtera itd. ali ništa isti slučaj a potrošnja ulja ili vode nije uopšte alarmantna u granicama normalnog. Konsultacije sa drugarima i poznanicima su tipa : otišla glava, ili karike a neki su opet mišljenja pošto je 70% moje vožnje loko da ga treba narodski rečeno pročepiti malo negdje na otvorenom da garež sagori ... Hajde ljudi uključite se u konsultacije pa da popravimo moja kola !!! :dash::think::gace::neutral: Baš sam se zabrinuo !!! Hvala
 
jos nisam vidio audi 80 benzinca da ne bljuje plavi dim. em ti motori nisu nesto, em mjenjac je katastrofalan(lose proracunati stepeni prenosa) pa se motor stalno pati.

Lose iskustvo imas. Ti motori su prilicno dobri, prelaze po 500.000 ko od sale. Sto se tice menjaca, treba da znas da vozis takav auto. Ima malo duze stepene prenosa, tako da radi na niskom broju obrtaja. Npr, 100kmh ide 5 brzinom na oko 2.000 rpm. Od 0 do 100 mu treba manje od 11 sec i ako ima samo 90 ks, dok mu je maksimalna brzina oko 180, mada sat pokazuje i vise, ali je ovo neka realna maksimalna brzina.

Ma skoro ništa, a na 10 hiljada tj od mjenjanja do mjenjanja do pola litre !!!

To je nista, cak i odlicno. Mozda ti je zapusen hladnjak, nakupio se kamenac, celije se deformisale pa nema dobro hladjenje. Probaj da operes hladnjak sa prednje strane, posto zna da se nakupi prasina, masnoca, bubice u sacu, i to pomaze kod problema povisene temperature, provereno. Proveri termostat, ako treba i zameni ga.
 
Poslednja izmena:
Sta ti znaci raste temperatura motora? Jel igla ide preko normale?
Moze biti da ti je hladnjak u jako losem stanju, zapusen sto spolja sto iznutra, izgubio kapacitet. Probaj da ga grejes u mestu, turiraj ga na 3-4k obrtaja dok se ne upali ventilator i ako ti i posle toga pocne da dimi, sigurno da se pregreva. I s time se nije zezati, lako moze da ti dodje glave... motora.
 

Back
Top