Temperatura graficke

45906583.jpg

Evo tu gde pise aux to bi trebalo da je za graficku mada nisam siguran, jer koliko sam procitao to je valjda za napajanje....

Poslednja izmena:
Ma, smorio sam se. Znaci, HDD temp mi bila oko 44stepena za vreme igranja CSa sa ugasenim ventilatorom za HDD, onaj sto se shrafi na njega. Sada sa njim je 42... 300dianra za dva stepena manje?

a ja planirao 5 kom od 8cm, tri uvlace i jedan izvlaci, zatim jednu 12cm da uvlaci i ciftekova 12cm da izvlaci...

Znaci, planirao sam dve osmice napred da uvlace, zatim jedna osmica i jedna dvanaestica sa strane kucista na pleksiglasu da uvlace, jedna osmica na plafonu da izvlaci i jedna osmica pozadi da izvlaci i na kraju dvanaestica od napajanja da izvlaci.

Kako to zvuci? :D

@damnjan, u vezi hladjenja, ja bih ti preporucio (kada si se vec tako zaoco) da uneses zamrzivac u sobu i grunes kuciste u njega :D. Mislim da ce ti to biti najpametnije :super:.

A sad ozbiljno, sta ce ti toliko ventilatora, ja imam 2 i sasvim mi je bilo dovoljno za ove vrele letnje dane (jedan izvlacio vazduh, drugi uvlacio). Cak sada posto ide zima i to planiram da ih iskljucim, pocne da se dize temperatura, samo na 2 minuta otvorim prozor i sve kul :D;).

@damjan

Zaista nema potrebe za tolikim brojem kulera u kucistu....Kao sto rece ATIFATAL1TY dovoljna su i dva: jedan napred da uvlaci hladan i jedan pozadi da izvlaci topao vazduh, najbolje 2 12-ice i zavrsava ti posao. Kad sam uzeo komp, imao je samo jednu 12-icu napred koji je dosao sa kucistem, medjutim to nije bilo dovoljno da ga ohladi....Kad god bih pokrenuo neku zahtevniju igru, usijao bi se kao rerna, i cim sam namontirao 12-icu da isisava vazduh (i to nekog kineza za 250 din), pod punim opterecenjem hladan je ko spricer.
Znaci nije fazon samo da nabacas kulere, treba da postoji pravilno strujanje vazduha unutar kucista, a i sa tolikim brojem kulera pravio bi ogromnu buku.....
Mislim da nema svrhe to sto hoces da ti ventilator duva ka napajanju, nema potrebe

Ovako.

Nema mesta za dvanaesticu napred, samo za dve osmice.
plafon ima jedno mesto za osmicu i jedno mesto ima pozadi za osmicu.

Mogu napraviti na pleksiglasu sa strane ako treba dvanaestica ili osmica.

Predlozite gde i sta?

Hvala vam

Back