e dobro
evo sad pisma jednog gnevnog roditelja zeljenog deteta
"ISKRENO MRZIM SVOJU ZEMLJU JER ONA ISKRENO MRZI MENE I MOJU PORODICU, VEROVATNO I VAS" ili: ZDRAVSTVO U SRBIJI - Lichno iskustvo, porodica Janjic
Dragi svi,
Zelim samo da napisem sta nam se sve nocas desilo.. mojoj porodici I jos
nekim ljudima, slucajnim prolaznicima u istoj situaciji,- I to treba
pricati I slati ljudima, da budu svesni gde zivimo,
D骡 vu mozda nekom od vas, ali evo:
Dakle, petak 7.12.
Nas sin Lazar je u 19:00 dobio temperaturu 38,5. On je beba od jedva 3 meseca. Moja supruga Milena I ja pozovemo Lazarevu doktorku i ona kaze da se ne salimo I da idemo u Institut Majka & Dete, NBG, posto haraju neke jake viroze i slicno.Tamo prepuno, 100 dece sa roditeljima a samo 1 doktorka, 2 sestre, 1 doktor u laboratoriji.Mi smo, kao prioritet, (beba - 2,5 meseca), ali na red dodjemo posle 1h. Lazaru uzmu krv, urin..
i tako do 23:00.
Cekamo.
U 23:30 kazu da Lazar ima tesku urinarnu infekciju i da on i Milena moraju da ostanu u bolnici. On se smeje, veseljak, jak je pa nije plakao, on skoro nikada ne place I dosta se smeje, pa se ni mama Milena nije puno potresla..u principu nisam ni ja, ali..
Ja stojim pred salterom, cekam prijemni list za smestaj njih dvoje u bolnicu i prisustvujem sceni: mlada mrsava I vidno oronula zena place i drzi dete koje izgleda kao da je u polusvesti, pomalo se trese, 2 coveka koja su sa njom (dva radnika, u kombinezonima, kao "beli" Romi, mladji ljudi) se svadjaju sa vrlo arogantnom plavom starijom sestrom -
oni nece da im prime MODRO dete