procitala sam i tekst i odgovor.
mislim sve je to lepo sto hoce da podrze majke ali problem je mnogo veci od toga da ga rodis i das u manastir,ili sa sve detetom odes u manastir da zivis tamo do odredjenog trenutka kad ces biti sposoban da se osamostalis.
prvo i osnovno - nikad ali nikad ne bih otisla u manastir da zivim i jos manje dizala dete u tako nezdravom okruzenju gde ce pretpostavljam nezvanicno od provg dana da se insistira na protivusluzi u vidu molitvi,krstenja deteta odgajanja u tom nekom duhu i sve to...jos dete na kraju da postane neki isposnik ili sajko :shock: mislim super crkva ovo ono,ali ne hvala ni za mene ni za decu.sve te lozane za crvke sto znam uglavnom puknu u necemu :?
elem problem nataliteta je mnogo veci od ovog na izgled jednostavnog resenja.
prvo drzava treba da omoguci uslove buducoj majci da moze to dete da odgaja i da najstroze sankcionise svako izivljavanje nad zenama u vidu ugovora o neradjanju,otpustanja usled trudnoce,uskracivanja raznih prava zbog deteta,smanjivanje plate,institucije za cuvanje dece,razne vrste pomoci itd....kako li je samohranim majkama ne smem ni da pomislim,svaka im cast za hrabrost ali ja prva bez da znam da imam tog oca deteta kao podrsku uz sebe ne bih ulazila u takve avanture,kao i bez nekog zaposlenja i u tom smislu finansijske sigurnosti.
dakle manastir ne nikako
abortus - zna se sta se radi da do toga ne dodje.
u takvoj ekstremnoj situaciji,ipak ovo drugo.
manastir ni u zoni sumraka