E sad, ono sto je najbitnije. Sta ti je tacno leglo na macOS/OSX-u naspram Windows-a?
PS. Njihov hardver, niihov softver, naravno da ce da funkcionise, lepo bilo bi cudno da je drugacije.
Softver pre svega, a zatim i hardver.. Realno za te pare mogao sam uzeti gejmersko cudo i legalni windows. A o recimo pojedinim kvalitetima i novitetima u hardveru da ne pricamo.
Virusi su prava retkost i programmi koji cak postoje za windows a radjeni su od Apple-a i slicnih, jednostavno bolje i brze rade na macOS. Posebo ako editujes.audio i video. Alii reci su takodje da je windows u zadnje vreme znacajno sve to unapredio i da je razlika minimalna, ali po mom misljenu jos uvek postoji. Inace je kao sto si mozda mogao primetiti citav sistem napravljen da radi ''mekano'' da cak i ako zabaguje, zabaguje sa ''forom''
Na raspolaganju ti je njihov STORE sa svim i svacim, a podrsku korisnika kao Apple nema niko. Imas aplikacije koje mozes sinhronizovati sa iPhone-om ko ga koristis, kao sto su FaceTime i iMessages, i mozes slati i primati poruke i pozive sa racunara kad god. Verujem da to znas vec, nego ja pricam moje razloge
Kao pobornik legalnog softvera, i covek koji kupuje filmove i muziku gotovo uvek, ITunes je najbolji moguci izbor. Takodje placam mesecno njihovu uslugu za MusikMediathek (na nemackom je tako zovu) tako da imam pristup svoj toj muzici za 10 eura mesecno, a nemam glavobolju. A ako se odlucis na torente i skidanje pirata, opsanost za virus je minimalna.
Sto se hardvera tice, nema tog laptopa da sam ga video, a da mu batterija moze izgurati od 8 do 12h bez punjaca. Oko 8 sati Filmova, testirano kod mene. Lak je i uzarsno tanak i prenosiv, kao da ga nema u rancu. Magnetni punjac, dakle nema sanse da ako se svrzes kablom nogama, oboris laptop. Samo ce se izvaditi.
I kod mene tek na kraju, a mnogima u samom vrhu, brend. Jer, ima nesto i u tome, iako je to cisto bacanje para za neku kompaniju od 1000 i vise milijardi. Priznajem da su uspeli da nas ubede da je super ako mozes da ih kupis, i da si poseban, iako zapravo, samo uzmu novac od tebe, ali ti ipak i daju neke mrvice kojima mozes biti zadovoljan i jedinstven, ali opet skupo te mrvice platis. Mada, ima i velikih mrvica
Tako je izgleda kod svega.