Telo je hram duse

Milena_9

Primećen član
Poruka
501
Nema sumnje da civek mora da dise da bi ziveo. Da mora da uzima hranu i da pije vodu- da bi ziveo.Da ne redjam dalje, mislim da je postavka za pitanje jasna. Covek je obdaren , za sada, sa pet cula koja mu omogucavaju da zivi. Svih pet su smesteni u telesnoj konstrukciji coveka.

Da li svoje telo treba negovati, voleti i unapredjivati, sta kaze religija, ili je ono samo "nuzno zlo" ?

ne znam sta ce ti reci ovi ostali religijci, ali za mene je moje telo moja dimenzija.
ja se inache mnogo bavim crtanjem, pa i ljudskog tela, znam dosta o tome, puno sam gledao, osmatrao ... i mogu da kazem da se divim telu, ne samo ljudskom, vec i zivotinjskom - pokretima, smislu, njegovom savrsenstvu ...

Гледати на тело као на "нужно зло" је јерес, и познато је да су је проповедали гностици. Православље сматра да је тело, као уосталом и све на овом свету, пошто је створено од Бога, вредно пажње и респекта. Међутим, "унапређивање" тела није познато, него само његово "одржавање". А како га одржавати ? Здравим духом. Јер оригинална пословица беше - ОД ЗДРАВОГ ДУХА И ЗДРАВО ТЕЛО. А онда је антихристи обрнуше... и данас морамо поново народ да учимо оригиналној верзији. :cry:

Milena_9:
Nema sumnje da civek mora da dise da bi ziveo. Da mora da uzima hranu i da pije vodu- da bi ziveo.Da ne redjam dalje, mislim da je postavka za pitanje jasna. Covek je obdaren , za sada, sa pet cula koja mu omogucavaju da zivi. Svih pet su smesteni u telesnoj konstrukciji coveka.

Da li svoje telo treba negovati, voleti i unapredjivati, sta kaze religija, ili je ono samo "nuzno zlo"?

стварно понекад не капирам овакве постове. :roll: у наслову кажеш: "тело је храм душе", а у посту се питаш шта радити са телом?
ма шта ће ти? јок, треба га урнисати! :roll: :?

Telo je hram duse. Nije moja misao, vec jedan religijski postulat.
Men sana in corpore sano . / Zdrav duh u zdravom telu/- Rimski pesnik Juvenal.

Ja nisam nista rekla.
Mene to sto sam pitala interesuje, pa bilo tebi glupo ili ne, Figteru. Nemas razloga za ironiju, ljudi razlicito misle o razlicitim stvarima.

Izadji na ulicu i pogledaj ljude oko sebe: debeli, pogrbljeni, spoticu se, nemaju dobru ravnotezu, ne mogu da pretrce par metara da im dusa ne izadje na nos... Prirodno stanje ljudskog tela nije to. Svi ti ljudi, pobrojani gore, ne vode racuna o svom telu. A ne vodis racuna, tako bar zdrav razum kaze, o onome sto ti nije bitno.Da li ono sto nosi zivot , sme da bude nebitno?

Ja sam samo ovo pitanje vezala za religijske postulate. U pitanju su sve religije.
Zelim ti jedan opusteni dan.
Relaks....

Milena_9:
Telo je hram duse. Nije moja misao, vec jedan religijski postulat.
Men sana in corpore sano . / Zdrav duh u zdravom telu/- Rimski pesnik Juvenal.

Ja nisam nista rekla.
Mene to sto sam pitala interesuje, pa bilo tebi glupo ili ne, Figteru. Nemas razloga za ironiju, ljudi razlicito misle o razlicitim stvarima.

Izadji na ulicu i pogledaj ljude oko sebe: debeli, pogrbljeni, spoticu se, nemaju dobru ravnotezu, ne mogu da pretrce par metara da im dusa ne izadje na nos... Prirodno stanje ljudskog tela nije to. Svi ti ljudi, pobrojani gore, ne vode racuna o svom telu. A ne vodis racuna, tako bar zdrav razum kaze, o onome sto ti nije bitno.Da li ono sto nosi zivot , sme da bude nebitno?

Ja sam samo ovo pitanje vezala za religijske postulate. U pitanju su sve religije.
Zelim ti jedan opusteni dan.
Relaks....

хм, кад смо већ код латинских цитата - nullus homo sine uitio est (ниједан човек није без мане). многе ствари су нам у животу важне, али опет не водимо рачуна о њима. мислим, нисмо ни свесни колико нам у ствари оне значе, али и поред свега - не пазимо на њих.
иста ситуација је и са телом. можда неко нема времена да скокне до теретане од силног посла или шта ти ја знам (да не лупам сад :roll: ).
а гледај то са друге стране - сумо рвачи нису ништа ако немају преко 150, 200 кг. управво тако - природно стање људског тела није то, али без тога - нема рвања зато то њима значи јако много и они управо пазе на своју дебљину (један глуп, али истинит пример).

хев а најс деј, мај френд :wink:

Pricamo o standardima a ne ekstremima.
Pazi ovako / bez smejanja , molim/ :
Probaj da stojis na jednoj nozi 3 minuta . samo toliko. I da se ne ljuljas i padas.
Ide li?

Nemoj da se jedis, retko kome polazi za rukom. Sem deci, jer njihovo telo nije u grcu. A kazu da da sve to ide iz glave. :)

Back