Televizija je vizija koju ima tele

Jalle1

Zainteresovan član
Poruka
284
Naslov najbolje opisuje šta mislim, ne bi trebao dalje ni pisati sve vam je sad jasno.

Moja televizija se nalazi na stolu, iza saksije cvijeća. Dobre 2 godine su prošle kako sam joj dozvolio da me truje.

Zamišljam šta bi bilo da imam svoju TV kuću , studo odakle emitujem program. Kao prvo , bilo bi me stid bilo šta pustiti u eter. To bi moralo biti nešto zanimljivo i poučno. Kad ne bi imao šta puštati , pustio bi Intermezzo, i poručio gledaocima da otiđu prošetati prirodom, proljeće je.
Sad zamislite kako ovi monstrumi razmišljaju , ove psihopate koji nas truju godinama. Zamislite njihov motiv za pravljenje programa. Razmislite zašto, kada se i desi da je uzbudljiv film, uskače reklama u sred najbolje scene.
Razmislite ko je vlasnik svih tih TV kuća, odakle dolaze instrukcije šta i kada da se emituje.
Razmislite zašto su sve te panorame, te slike glumaca, automobila pa i prirode tako prokleto drečeće boje. Ovdje mislim na saturaciju slike, vještački izazvanu da se stekne bolji dojam kako je nešto sjajno, perfektno. par poteza u fotošopu.

Moj cvijet nije iz fotošopa i zato je najljepši.

Brate... da li te je sramota ovog naslova?
Baš ti, kao rijetki pametniji primjerak ženske vrste, si mogla izvuči zaključak iz ovog naslova.

Tele-vizija - prenos slike na daljinu. Kakve slike ? Pa one koju nam serviraju, ponavaljjuci iz dana u dan dok tele ne nauči priču.
Uvijek kažem , nije problem što neko laže, večinom se laži ne iznose direktno, jer lako mogu biti opovrgnute.
Veliki problem je kada neko ne prenosi punu istinu, sakriva važne činjenice i uopšte ne govori o nečemu što je bitno.

Uostalom , sat vremena provedenih gledajući svoje omiljene youtube kanale i
sat vremena provedenih šaltajući kanale, izbjegavajui reklame i gledajući ono što se servira, a ne ono što čovjek želi, zaista izgleda iscrpljujuće.

Dobra scena je bila u filmu Network iz 1970-tih. U tom filmu , voditelj tv programa, uživo zaključuje. Ugasite svoj TV odmah, ovdje nema ništa pametno, sve služi da bi se vama manipuliralo.

For God sake, just turn off your TV now !

Poslednja izmena:
zali boze zivota sto ga vecina probleji ispred displeji
Tačno. Ovih dana mi je pokvaren telefon, idem bez njega. U početku je bio osećaj ogoljenosti, nervoza, strah čak (šta ako mi se nešto desi, šta ako se nekom mom nešto desi, kako ću znati koliko je sati (bukvalno svugde gde se okreneš piše koliko je sati, neutemeljen strah)).

Ali brzo se odviknu prsti i otvori čitava nova dimenzija stvarnosti. Nije ni nova dimenzija stvarnosti, nego onih 40- 70% stvarnosti koju filtriramo dok buljimo u displeje.

Nije ni čudo što se danas sve više govori o digitalnom detoksu.

Na Redditu se r/nosurf bavi time.

Televizija će da izumre sa nestankom starijih generacija (50 godina i naviše), samo oni danas gledaju televiziju. Ovi mladji nikad ne sedaju pred televizor, sve im je na računaru, telefonu i internetu.

Не треба да изумре. Ни једна епоха у било ком делу стварности културе и цивилизације не треба да изумре.

Не треба.

Биће је квалитативни контиунитет сачињено од непрекинутих делова.

ТВ траба да остане као и радио као и све остало до самог почетка човечанства па и логорске ватре.

Tačno. Ovih dana mi je pokvaren telefon, idem bez njega. U početku je bio osećaj ogoljenosti, nervoza, strah čak (šta ako mi se nešto desi, šta ako se nekom mom nešto desi, kako ću znati koliko je sati (bukvalno svugde gde se okreneš piše koliko je sati, neutemeljen strah)).

Ali brzo se odviknu prsti i otvori čitava nova dimenzija stvarnosti. Nije ni nova dimenzija stvarnosti, nego onih 40- 70% stvarnosti koju filtriramo dok buljimo u displeje.

Nije ni čudo što se danas sve više govori o digitalnom detoksu.

Na Redditu se r/nosurf bavi time.
veza ce ti prosperirat tako meni bese dok ona imala stari telefon

Back