TELEVIZIJA - 666???

• Začetnik teme DreaMaster
  • Datum pokretanja
Kissko:
U početku je kod većine "greška u koracima".
Zver nije Sotona, kako mnogi misle.
Citala sam da je Zver ime ogromnog kompjutera u Zenevi u kojem su pohranjeni svi podaci stanovnistva Evrope i u ciju mrezu cemo uskoro i mi biti povezani. Da li je zig zveri- bar cod koji cemo dobiti kao identifikacioni simbol, daj Boze da to ne vidimo uskoro!

Sestra1:
Kissko:
Citala sam da je Zver ime ogromnog kompjutera u Zenevi u kojem su pohranjeni svi podaci stanovnistva Evrope i u ciju mrezu cemo uskoro i mi biti povezani. Da li je zig zveri- bar cod koji cemo dobiti kao identifikacioni simbol, daj Boze da to ne vidimo uskoro!

И ја сам такође читала да Звер је комп.
Код нас сада постоје један проблем са неким индефикационим симболом - ИНН.

Ukoliko bismo Boga doziveli krajnje pojednostavljeno, kao da je u pitanju reziser (On) i glumci u filmu (mi), kao sto mnogi i dozivljavaju zivot, trudeci se da sto bolje odglume, u iluziji da su na pozornici, postaje shvatljivo koliko je velika opasnost od losih filmova i kolika je mogucnost manipulacije ukoliko se to zloupotrebljava.
Ali, televizija i globalno povezivanje, koliko god da sa sobom nose opasnost kolonizacije ili potcinjavanja, ipak su mnogima prozor u svet.
Mc Luan, kojeg tako cesto pominju, semantolog i sociolog, sve je ovo predvideo, ali ne u ovako losem ishodu. Svaki veliki izum koji se komercionalizuje, prelazi u svoju suprotnost. Ali, ipak ljudi rukovode time, i treba se truditi da bude bolje.

Алjона:
Sestra1:
Kissko:

Nije kompjuter :roll:

Kissko:
Алjона:
Sestra1:
Kissko:

Nije kompjuter :roll:

Малопре читала сам Апокалипсис...Звер није комп, стварно, али и тако мишљење постоје.

Поздрав ти, драги Кусско!

Ако говоре Св.ап.Јован у Откривењу он ће ићи из пакла и ће бити сином сатани и лажним Христом.
Али понекад у књижевности неко пише да он ће бити као велики комп.

:D Велики поздрав, драги Кусско.

:idea: Malo sam istrazivao-pre na tu temu, televizija se cesto pominje kao sotona,sotonin sluga, orudje itd.
Mogu ti reci samo da sam negde procitao(nesecam se tacno gde)uglavnom stos je u tome sto se u nekoj davnasnjoj knjizi od nekog ne znam da li je Nostradamus ili neko drugi,pominje da ce doci demon sa jednim okom i da ce vladati 1000god.
Neki tumac je to povezao sa TV-om.
Pozdrav!

Као говорила сам малопре код нас у Руској Православној Цркви и у сваког руског православног верника сада постоје проблем - број за идентификацију. Старци говорају да ово је знак...Свештеники не благословљју узети га. Хвала Богу да сада то није моја обавеза али ми ћемо да гледимо...

Поздрав ти, душо!

Kissko:
Ok, znamo, da je TV samo stvar. No, TV se pokazala kao fina stvar za punjenje glava.

Kako je (opet malo zena, hehe) rekao zen-učitelj: kako da ti sipam čaj u punu šolju :?:
ZENE SU BOLJE OD MUSKARACA STO JE NAUCNO DOKAZANO,JE LI.KADA BI MUSKARCI RADJALI ONI BI UMRLI OD BOLOVA KOJE ZENE PODNOSE TOKOM TOG PROCESA :P

IBOLJKA SUVAJDZIC:
Kissko:
Ok, znamo, da je TV samo stvar. No, TV se pokazala kao fina stvar za punjenje glava.

Kako je (opet malo zena, hehe) rekao zen-učitelj: kako da ti sipam čaj u punu šolju :?:
ZENE SU BOLJE OD MUSKARACA STO JE NAUCNO DOKAZANO,JE LI.KADA BI MUSKARCI RADJALI ONI BI UMRLI OD BOLOVA KOJE ZENE PODNOSE TOKOM TOG PROCESA :P

ZENE VLADAJU SVETOM - Не, се не слађем. Мушкарац је глава жене.

Па да, жена име много трпљења...мислим да више него мушкарац...по неким разлогам.

Поздрав!

Алjона:
Па да, жена име много трпљења...мислим да више него мушкарац...по неким разлогам.
To nije tačno, Aljona. Ja sam mnogo strpljivi od moje lepše polovine, to i ona sama priznaje. Nemoj da generalizuješ takve stvari. Čovek je čovek, bio on muško ili žensko, ima nas svakakvih.

Sizif:
Алjона:
To nije tačno, Aljona. Ja sam mnogo strpljivi od moje lepše polovine, to i ona sama priznaje. Nemoj da generalizuješ takve stvari. Čovek je čovek, bio on muško ili žensko, ima nas svakakvih.

Драги Сизифе, ако гледиш на живот жена у Русији особито у прошлости...

Па, извини, сада немам доста време да би причати о томе. Написати ћу у понедељак.

Поздрав!

Sestra1:
Kissko:

"Centre européen de recherche nucléaire" [/i].A tomski bunker na medji sa Francuskom od ne znam koliko kvadratnih kilometara i na koliko spratova, od kojih je polovina u Francuskoj.

Zombifikacija ljudskog roda koja je zapocela radom,- koji mu je omogucio pismo - koje mu je ucinilo novac mogucim - koji mu je ucinio stampariju mogucom - koja mu je dug stampano vratila i podpomogla mu napredak, koji mu je radijo omogucio, ciji nas je napredak doveo do tele vizije pa sve do ovog interneta (CERN-u ga i dugujemo.) u koji sada buljimo kao savrseni kreteni nesvesni bede u koju smo se sami umotali. Svi novi evropski pasosi vec imaju "kod bar" a u sledecoj fazi napredka predvidjene su "kartice" koje ce nam usadjivati izmedju obrva odmah iznad nosa.
Kad mozemo da verujemo u hristovo rodjenje-vaskrsenje i u svetu trojicu i da su nauka i tehnika ljudska, napredak…, a "kartice" tako malene i slatke… ! Oni ih vec stavljaju na zivotinje a decici dele mobilne.
"Pisana rec ima prednost nad zivom sto se ne moze pogresiti ili zaboraviti." Zato buljite malo vise u knjige inace vas ceka motika.
Kao da su nasi preci bili maloumni. Hvala vam u njihovo ime.
A pomislite koliko jedna zapeta moze da izmeni smisao recenice ?
Verovati mrtvoj a ne zivoj reci….onome sto pise a ne sto vidis….

Sizif:
Алjона:

Драги Сизифе, дошла сам јутром на рад и одговорам теби сада.

Шта се тиче твога мишљења, хтела би поставити у њему следујући акценти.

Прво се тиче тога да «неко сада није трпљив».
На ово могу ти речи да наш живот је веома добар и строги наставник. Често бива тако да неколико године пре неко је био такав, а сада је сасвим другов (говорим овде и о себи такође) и боље него у прошлости. А :) ко сада нека особа није трпљива па онда ћеш да гледаш преко неколико време да шта ће бити са јој. Можда данас она не може нешто трпити, али ускоро она ће бити више трпљива. :) Живот строго уче, ој како строго и стога човек увек или ће бити боље или лоше, или ће ићи у једну страну или у другу. Човек не може стојати на једном месту цео свој живот. Ево, молим, гледи, пре нисам мислила да могу волети неког свим свом срцем, свим свом бићем, свим свом душом, а сада могу...
Факт. :) Моја сестра у младости није била трпљива (искрено сам мислила да какав мушкарац може се оженити на њој и трпити све да шта она ради и говори) али...сада она је као свила. Муж, дете, породица, испитавања и проблеми су научили њју неким вредним стварима и, наравно, трпљењу.
:) Не брини се, сунце, не брини се свака особа обавезно ће добити трпљење...само треба време и трпљење других.
Мислим, да сви ћемо бити трпљиви...

Друго се тиче карактера мушкарца и жене генерално.
Надам се да ти се слађеш да мушкарац је силан, разуман и мање емоционалан него жена и, мислим, стога он је глава жене, која је мање силна, више емоционална и осећајна. Мушкарцу треба «све и сада» стога он име доста снагу да би узети ово, али жена...јој треба...трплење...а шта је још ако није трпљење? Је’л жена је ратник-мушкарац, који може за неколико тренутака донести то, што у снагу својој природи жена не може. Па стога жена дужна трпити у време кад она је трудна (ти си мушкарац и не знаш да како ово је тешко и физишки и психолошки, а ако жена је трудна није један број у свом животу), кад она гаје дете (или деце) (покушај седити са дететом барем неколико време... :) један мој пријатељ-млади тата је седио са дететом, а после рекох: «Доста, не могу...», ево), кад јој муж је алкохоличар (код нас у Русији овај проблем увек је био актуалан и сада је специално), пије алкохол и бије њу и дете, проблеми на послу стога постоје дискриминација између мушкарцима и женама. Жена у великој степене него мушкарац је одговорна за породицу, свога мужа и дете...и т.д.
А шта радити ако не трпити? Само трпљење...

Знам историју мојој државе доста добро и могу теби речи о животу женама у Русији и у прошлости и у саврмености - не знам одакле...али Руска жена може трпити све, много и дуго. Наравно, има жене, које не могу ништа трпити, али говорим генерално. Не знам зашто...
Код вас у Србов је сасвим други менталитет него у Русов. И то је било велико изненађење за ме да код вас много жене не ради. Код нас жена раде тако, како раде сваки други мушкарац. Она често раде чак тамо, где било би више разумано радити само мушкарцам стога овај рад је веома тежак и лож за њено здравље.

И стога...мислим да трпљење је нека специална особина женског карактера. Наравно, не говорим да мушкарци нису трпљиви. Трпљиви, трпљиви.

У чему је женска тпрљивост...
...муж под дрветом у градском парку (писала сам о томе у теме «Равноправност» - смех кроз женски сузи) или муж, који пије водку на целу своју зараду, а у га у кући су жена и мали гладни деце...
...имам другарицу. Њена породица - тата-алкохоличар, мајка, брат са својој женој и свом малим дететом. Из породици раде само мајка, сви други седе на јој шије.
...друга слика – једна мајка име одраслог сина (такође) – алкохоличара. Отац је умрео. Син не раде. Мајка издражава сву породицу.
...трећа слика – породица – тата, мајка, одрасла кћерка. Кћерка име тежак карактер и сваки пут доспе у разлики тешки ситуацији. Малопре она је рођала дете...без мужа. Сада она не може радити по неким разлогама. Ради само њењи родитељи и нарочито мајка, стога татина зарада није велика да би издржавати, на пример, малог детета (Москва је врло скуп град).
...још...мајка име абнормалног сина, муж је умрео, помоћи нема.
У чему још женска трпљивост...
...жене, у којих мужеви су морнари. Морнар иде на 180 дана у море, а његова жена чека га и сваки дан мисле са узнемирностју је’л ће се вратити или не? Са «Курска» се не вратили доста много...Или кад наши девојке чекају својих момков из Чечњи.
И још...
...мајка име сина или кћерку – дрогира или као члана некој секте или сина, који сада је млад и ништа му не треба мислити о будућности и стога се студирати, сада он само много шета и име ветр у глави. И опет овде су мајкини сузи и трпљење стога свако дете је дете и је крв од крви жене. То, ваљда, тешко разумети мушкарцу стога он не зна како је ово носити дете под свом срцем.

Треће се тиче твога случаја.
Ако нека жена сада није трпљива па онда то није значи да жене немају ову особину, а мушкарци имају.
Рекох горе да мушкарац је мање емоционалан и више разуман. Јесам спокојна особа и нисам много емоционална, али је’л дужна променити своје мишљење кад видим неког мушкарца, који веома силно се дера, име црвени лик и није умерен на реће, који може казати жене много лошег или чак ударити њу по лику? А ако имаш трпљење, па шта могу теби речи, само да је то твоје велико достојанство. Честитам.

Искрено надам се да схватиш све да што сам написала.

Сдрачни поздрав!

:D P.S. Ако овде имам страшне погрешке па онда можеш променити њих стога си модератор. То било би веома добро.

:) Опростите, драги чланови, што ова порука није потпуно на тему...

Back