TELEVIZIJA - 666???

• Začetnik teme DreaMaster
  • Datum pokretanja
D

DreaMaster

Gost
Pozdrav, svim učesnicima ovog foruma! Ja bih želeo da vas pitam, posebno onih koji kažu da su Pravoslavci, da li gledate Televiziju; šta mislite o tome? Ja mislim da je Televizija uradila veliki Duhovni pad otkad je bila izmišljena, pa sve do danas! Možda mislite da se ovo ne uklapa u temu?! Naprotiv, što se tiče mene, mnogi se trude i pokušavaju da se uzdignu, shvatajući da nešto ne štima, al uzalud. Mislim da je TV možda :twisted: žig zveri opisan u Otkrovenju.
Moj savet - ne gledajte TV - uništiće vas :!:

Christadelphian:
Svako naučno dostignuće se zloupotrebljava za rad naših želja i zadovoljstava kada bi se koristilo samo za dobro ne vidim problem.
Internet i računar daje nam još gore opcije od televizije
pozdrav

Tačno, Ali na Internetu možeš odabrati šta ćeš gledati/čitati; To nije slučaj sa Televizijom: Kada gledaš TV ne znaš da li ćeš možda videti čin nasilja ili seksualnih perverzija. Ni današnji crtići nisu kao nekad, bar to ti mogu reći! A ko će odvratiti malo dete od TV-a, kada i sami roditelji gledaju! Stave dete pred televizor i misle da je stvar završena. Koliko ubistava ima u jednom akcionom filmu :shock: A tek nasilje :!:
:idea: TV = Pranje Mozga = Zaglupljivanje = Smrt životu

Bog je čoveka stvorio 6. dan.
Kada se u Bibliji 3 puta ponavlja, to onda znači nešto potpuno, sasvim.

666 je oznaka potpunog čoveka, ne mislim savršenog, nego "sasvim" čoveka: koji nema vremena za razmišljanje o Bogu, za koga je Bog nešto nepotrebno, u tome smislu. Čovek, koji se posvećuje isključivo sebi.

To je taj žig.

Takav čovek nema otvorena vrata srca svoga i tako ne može da primi duhovno, Božansko. On znači u sudnji dan sigurno ne gubi ništa niti ne dobija ništa. On umire. Zauvek. Pa tako je i mislio, da će biti, zar ne?

Osim što će možda u zadnje pola sekunde shvatiti, da nije on sam Gospodar svoga života.

Kissko:

666 je oznaka potpunog čoveka, ne mislim savršenog, nego "sasvim" čoveka: koji nema vremena za razmišljanje o Bogu, za koga je Bog nešto nepotrebno, u tome smislu. Čovek, koji se posvećuje isključivo sebi.

To je taj žig.

Takav čovek nema otvorena vrata srca svoga i tako ne može da primi duhovno, Božansko. On znači u sudnji dan sigurno ne gubi ništa niti ne dobija ništa. On umire. Zauvek. Pa tako je i mislio, da će biti, zar ne?

Osim što će možda u zadnje pola sekunde shvatiti, da nije on sam Gospodar svoga života.
Ova teorija je vrlo interesantna
sla\e se sa mojim shvatanjem
trebala bi se proučiti
pozdrav

Kissko:

To je taj žig.

Može se i drugačije tumačiti...
:arrow: "Ne ubijaj" - glasi 6-ta Božja Zapoved; 666 su tri ubistva: Duha, Duše i Tela čovekovog. Kad čovek svoje vreme Bogom dato posvećuje TV-u, on stvarno prekršuje trikratno 6-tu Božja Zapoved. Ubija Sveti Duh u sebi, praveći mesto u svom srcu za nešto drugo; Ubija svoju dušu - on više nema svoje Ja; Ubija svoje telo, doduše polako, ali sigurno - slično kao pušenje.
U priči Lazara i bogataša, siromah je otišo u Raju, al danas Siromašnom ne vredi siromaštvo njegovo, ako stalno bulji u Televizor. Jer njegova Suština je napunjena Otrovom, do gore. Ne može Nečisti u Čisto :!:

Interesantna tema i mislim da itekako ima veze sa verom. Ne gledam TV već izvesno vreme. Jednostavno sam shvatila da mi ne prija, da imam neki unutrašnji otpor i više me ništa ne privlači toj aktivnosti.
Mediji uopšte su vrlo upotrebljivi u razne svrhe. Sva ta brzina prenosa informacija, slike itd. nosi sa sobom opasnosti. Najviše zato što većina ljudi ne razmišlja, ne voli, ne veruje i ne trudi se. Ako smo pametni i vodimo računa o tome da ne budemo zavedeni, opasnost je minimalna.
Što se tiče mladih i dece, pa tu su im valjda roditelji. E tu je problem što roditelji ne rade svoj posao i baš ih briga za decu (ne svi naravno). Opet se vraćamo na ljubav, odgovornost, veru i sve one osobine koje nas čine LJUDIMA.
Pozdrav svima.

"DreaMaster"
-Pozdrav, svim učesnicima ovog foruma!
-Срдачни поздрав и ти!
-Ja bih želeo da vas pitam, posebno onih koji kažu da su Pravoslavci, da li gledate Televiziju; šta mislite o tome?
-Понекад и мало. Немам време и жељме. Код нас шта имамо на ТВ - једну Америку - крв, мржњу, deprevity, horror.
- Ja mislim da je Televizija uradila veliki Duhovni pad otkad je bila izmišljena, pa sve do danas! Možda mislite da se ovo ne uklapa u temu?! Naprotiv, što se tiče mene, mnogi se trude i pokušavaju da se uzdignu, shvatajući da nešto ne štima, al uzalud. Mislim da je TV možda :twisted: žig zveri opisan u Otkrovenju.
Moj savet - ne gledajte TV - uništiće vas :!: [/b][/quote]
-Американаци говорају да ТВ је сандук за будалама :) Ко гледе много ТВ онда он ће имати ускоро антенни на главе :D :D :D

Jedan podviznik je rekao da je TV "DJAVOLJI FENJER"
Mislim da je sve rekao.
TV funkcionise po principu elektricnih impulsa koje formiraju slike, vrlo slicno kao nas um, tako da nas um vrlo lako apsorbuje sve sto na TV gleda i cuje. "Casa se neselektivno puni" kako neko lepo rece i na taj nacin se um ZAGADJUJE raznim sadrzajima..Osim toga dok gledamo TV mi smo nekako prazni, iskljuceni, pasivni..iliti Boga nigde nema - ne secamo se ni Boga ni molitve. Zamislite da (ne daj Boze) umremo usred nekog horor filma. Koje ce biti poslednje secanje koje cemo odneti sa sobom?

Christadelphian:
Po tome su oni jadni ljudi ubijeni u konc logorima poneli sa sobom grozna sećanja i dalje se muče u scenama logora što je gore od bilo kog filma.
Nema sećanja ni misli tamo gde idemo !!!
Menjas temu- trebalo bi sada da pricamo o smrti i to bi razvodnilo problem TV. Tema smrti je vec bila na ovom Forumu.Ali ipak, sta mislis (hipoteticki)da li je bolje umreti u toku molitve ili horor filma?

Sestra:
Christadelphian:
Po tome su oni jadni ljudi ubijeni u konc logorima poneli sa sobom grozna sećanja i dalje se muče u scenama logora što je gore od bilo kog filma.
Menjas temu- trebalo bi sada da pricamo o smrti i to bi razvodnilo problem TV. Tema smrti je vec bila na ovom Forumu.Ali ipak, sta mislis (hipoteticki)da li je bolje umreti u toku molitve ili horor filma?
Mislim da diskusija mora imati i pitanja i potpitanja
svejedno se izvinjavam , morao sam se nadovezati .
Tema oko Tv je na stolu za proučavanja
vrlo je interesantno i na prvi pogled može biti istinita.
Bolje je umreti u toku molitve u svakom slučaju iako ni onda sigurno nije lepo ali to nije bio smisao mog komentara već nošenje sećenja u grob .
Pozdrav

Christadelphian:
Sestra:
Christadelphian:
Mislim da diskusija mora imati i pitanja i potpitanja
svejedno se izvinjavam , morao sam se nadovezati .
Tema oko Tv je na stolu za proučavanja
vrlo je interesantno i na prvi pogled može biti istinita.
Bolje je umreti u toku molitve u svakom slučaju iako ni onda sigurno nije lepo ali to nije bio smisao mog komentara već nošenje sećenja u grob .
Pozdrav
Brate, vazno je da se pitamo, zar ne? Ne bih se slozila s tobom u vezi secanja, jer dusa dok je 40 dana na zemlji seca se svega, svakog svog dela,svake svoje misli, svakog pokreta svoje duse- zato je i tesko, zato se i u tom periodu treba mnogo moliti za pokojnika (da bi mu se pomoglo). A da nije tako- zar ne bi bilo sve apsurdno. Pa cemu onda borba za dobro, za ljubav, za jedinstvo sa Gospodom? Ali, kazem ti da je to druga tema..bice prilike pa cemo razmeniti misljenja..Pozdrav i tebi..

Anonymous:
Da li su Tarabici kada su u svom prorocanstvu pomenuli da ce ljudi izmisliti "sokocelo" koje ce biti za dlaku od sveta mrtvih,mislili na televiziju?
Tačno je da piše u njihovom proročanstvu to što pominješ. Sad, da li su ga stavrno napisali, da li zaista bili proroci i sl. možda i nije toliko važno. Zar ne vidimo sami šta se događa sa nama i šta mediji tu rade? Nisu nam potrebna proročanstva da bismo to shvatili, zar ne?
Ipak, mislim da je sve u nama i sve pa i TV može biti dobro ili loše, kako hoćemo i koliko smo pametni, dobri i ne dozvoljavamo da se nama igra kao lutkama.
Pozdrav forumu.

DreaMaster:
Našao sam nešto na Internetu posvećeno ovoj tematici, za one koje imaju vremena da čitaju:
http://www.iskon.co.yu/1/televizi.html
http://www.angelfire.com/falcon/voznesenie/t04tv.htm
(na Makedonskom)
*** :) Izvini Aljona, nisam našao na Ruskom...
:wink: Pozdrav svima,
klonite se Dima :!:

Па нема проблем, драго срце, онда читати ћу на Српском :D
Хвала много ти за твој рад :!:
Али на Македонском то је супер :wink:

Алjона:
DreaMaster:
Našao sam nešto na Internetu posvećeno ovoj tematici, za one koje imaju vremena da čitaju:
(na Makedonskom)

:D Hvala Ti mnogo, jer ja sam Makedonac i poznajem autora ovog veb-sajta. Mnogo poshtujem tebe i tvoj narod 8)
Razumesh Makedonski :?: Ja Ruski NJe Panjimaju, a zheleo bih znati :!:

DreaMaster:
Алjона:
DreaMaster:
(na Makedonskom)

:D Hvala Ti mnogo, jer ja sam Makedonac i poznajem autora ovog veb-sajta. Mnogo poshtujem tebe i tvoj narod 8)
Razumesh Makedonski :?: Ja Ruski NJe Panjimaju, a zheleo bih znati :!:

Ој ти мило светло сунашце, па као ја знам да Македонски је доста близу Руском и Бугарском :wink: :arrow: :D :idea:
Понимать Македонски...можда :D Напиши нешто, на пример. Ако ти разумиш на Српском онда нема проблема :wink: :arrow: :D
Мислим да научити човека, који говоре на Српском, Руском језику је веома лако стога наши језици су из једној породици (мислим је врло тешко научити Рускому Кинеза стога тамо је :) јероглифи). :D Ми смо славјане, а наши језици су дошли од Св. Кирилла и Св. Мефодија.

Са љубављу према ти и твојој државе.

Pozdrav,

Ja je jako slabo gledam, pa i tada uglavnom vesti i ponesto pametno, ali da je dozivela starasan duhovni pad jeste i da je izvor svakog nemorala i bezakonja, jeste. Ali Zig zveri nije i ne moze da bude, zato sto taj fenomen ima veze sa Zapovestima Bozjim koje su duhovni Bozji Zakon, a ne sa televizijom.

Neki kažu da se taj misteriozni žig nalazi na naličju američkih novčića. Mnogi su tvrdili tokom Drugog Svetskog rata da je žig zveri iz Otkrivenja Hitlerov kukasti krst. Tokom Velike depresije mnogi su opet verovali da je reč o Ruzveltovoj nacionalnoj armiji. Nijedan fenomen današnjeg vremena nije pobudio takvo interesovanje i izazvao toliku zabunu kod ljudi kao što je to slučaj sa žigom zveri iz Knjige Otkrivenja. Žig zveri je predmet hiljada propovedi svih mogućih sveštenika i pastora koji ispovedaju hrišćanstvo, a ni sami ne znaju šta on zapravo predstavlja! Milioni ljudi bi voleli da znaju o čemu to u stvari govori Knjiga Otkrivenja?

Back