Quantcast

Telenor kućni internet - promenili paket tako da više nije po ugovoru?

600c

Početnik
Poruka
1
Već skoro godinu dana koristim Telenorov kućni internet i nisam imao nekih zamerki. Imam 150GB mesečno da potrošim po punoj brzini, i onda nakon toga mi smanje brzinu, što je ono, skroz ok. Ne očekujem da svaki mesec iskoristim 150GB ali par puta jesam, i dva tri dana 'sporog' neta mi nisu bili nikakav problem. Međutim prošli mesec sam spucao sve par dana pred kraj, i internet mi je samo nestao. Pošaljem im poruku da pitam šta se dešava i dobijem odgovor da su paket promenili tako da dobiješ 150GB i to ti je to, ako hoćeš da nastaviš da koristiš net platiš 600din za dodatnih 50GB (koji se ne prenose, naravno.) Što realno znači da platiš 600 kinti za 2-3 dana interneta lol
E sad, na ugovoru koji sam potpisao piše opis tarifnog paketa. Na njemu piše:
Internet saobraćaj po punoj brzini - 150GB
Internet u domaćem saobraćaju - Neograničeno

Prvih 150GB interneta u domaćem saobraćaju iz paketa, koji su dostupni na mesečnom nivou, dostupni su po maksimalnoj 4G brzini. Nakon potrošenih MB po navedenoj brzini prenosa, brzina se smanjuje, nakon čega maksimalna moguća brzina iznosi do 2Mbps.
Da li je neko bio u sličnoj situaciji i šta ste radili? Ne želim da čuvam gigabajte u strahu da će mi faliti do kraja meseca. Jedan od razloga zašto sam uzeo njihov net je upravo zbog tog neograničenog dela. Ugovor je na dve godine i na istom naravno da ima onaj predatorski uslov da ako se raskine moraš da platiš zbir preostalih meseci ili šta već.
 
Top