Telekom Srbije u 2010 godini ostvario profit od 483 miliona evra a Tadic ga prodaje!

Тихи

Starosedelac
Poruka
193.918
Pa zar nije svejedno! Ipak je to firma koja donosi profit i ne zasluzuje da se proda!
Zamislite sa tih 150 miliona koliko stvari moze da se napravi u jednoj godini a posto je to drzavna firma te pare mogu da se koriste za sve ono gde je potrebno.
Sa prodajom ce sve te pare da uberu stranci i drzava ce od toga videti samo jedan deo!
Pa zar je to cilj???
Bolje je da Telecom otplati sebe za tih 13 godina nego da se uopste ne otplati!
Na kraju je i pitanje gde se dele razlika od neto i bruto zarade-da nije otisla u funkcijske dzepove?

Ali opet se postavlja pitanje zasto prodavati profitabilnu firmu?
Da nije zbog provizije koju ce nekolicina da strpa u dzep?
Ili zbog dila sa strancima gde ce onaj koji zavrsi tu prodaju biti dobar za ceo zivot?
Ne vidim drugu logiku osim da se o tome radi jer ko bi od nas prodavao svoju firmu koja dobro zaradjuje i koja nije pred krajem?
Takvo nesto moze samo lud gazda da uradi a ako to rade ovi na vlasti -sta su onda oni nego ludi ili dobro podmazani!!!

Ali opet se postavlja pitanje zasto prodavati profitabilnu firmu?
Da nije zbog provizije koju ce nekolicina da strpa u dzep?
Ili zbog dila sa strancima gde ce onaj koji zavrsi tu prodaju biti dobar za ceo zivot?
Ne vidim drugu logiku osim da se o tome radi jer ko bi od nas prodavao svoju firmu koja dobro zaradjuje i koja nije pred krajem?
Takvo nesto moze samo lud gazda da uradi a ako to rade ovi na vlasti -sta su onda oni nego ludi ili dobro podmazani!!!
Postavlja se drugo pitanje: koliko će država uspevati da održava Telekom profitabilnim? Država je troma i pitanje je koliko može da prati pravu tržišnu utakmicu.
Drugo je to što Telekom nije državni ili društveni (osim u Tihihjevoj glavi), već de facto pripada onima koji su na vlasti. Menjanje menadžmenta, zbrinjavanje sopstvenog nesposobnog kadra itd, neće prestati u doglednom periodu.

U suštini ima dosta razloga i za i protiv prodje, ali pošto ja smatram da našim lopovima ne treba dati ni stado ovaca u vlasništvo onda sam za to da im se oduzme što više vlasti u svakom pogledu.

Još nešto, 150 su zarade celog Telekoma (100%), a država prodaje samo 31%.

Znači za ovu prodaju su relevantne zarade od 0,31 puta toliko, tj. nekih 45 miliona

Ово је доказ колика си ти незналица...:)
Не дели се профит на равне части сразмерно делу акција сваког акционара него како већински власник одлучи...Ако уопште у завршном рачуну прикаже профит...Покриј се ушима и мучи јадна...:)

A sta se desava sa ostalih 333 miliona?

To je ono što nestaje u džepovima jaguarkinih finansijera.

Tu mu se gubi svaki trag ali se na čudan način pojavljuje na računima ostrvskih kanarinskih i papagajskih državica u Tihom okeanu a ponekad se primeti i po neka parica kada neki demokratski revolucionar kupi neki srednjoevropski dvorac u dolini Lare ili tako nešto slično.

Postavlja se drugo pitanje: koliko će država uspevati da održava Telekom profitabilnim? Država je troma i pitanje je koliko može da prati pravu tržišnu utakmicu.
Drugo je to što Telekom nije državni ili društveni (osim u Tihihjevoj glavi), već de facto pripada onima koji su na vlasti. Menjanje menadžmenta, zbrinjavanje sopstvenog nesposobnog kadra itd, neće prestati u doglednom periodu.

U suštini ima dosta razloga i za i protiv prodje, ali pošto ja smatram da našim lopovima ne treba dati ni stado ovaca u vlasništvo onda sam za to da im se oduzme što više vlasti u svakom pogledu.

У монополу не постоји никаква тржишна утакмица и какав год да је менаџмент, такво предузеће не може да пропадне. А са друге стране, зашто се не би директор таквог предузећа бирао јавним конкурсом?

telekom bi bio najmanje DUPLO profitabilniji nego sada kada bi se izabrao neki medjunarodni strucnjak za telekomunikacije da bude CEO firme

do sada ga je vodio zuti kadar, i sigurno tesko pljackao . profit telekoma bi u slucaju smene Tadica i DS-a bio ne manji od 1 milijarde evra godisnje.

to znaci da Tadic prodaje Telekom Srbije odprilike za jednogodisnju dobit te firme

jos se na kraju prodaju austrijancima PRAKTICNO TRI MONOPOLA

- monopol na fiksnu telefoniju
- monopol na kompletnu telekomunikacionu infrastrukturu srbije
- monopol na mobilnu telefoniju

pa to moze SAMO LUD COVEK DA URADI

LUD ILI NEKO KO MRZI SRBIJU I SRPSKI NAROD

to je LUDILO I TEZAK KRIMINAL I ZLOCIN

A Tadic nas mrzi iz dna duse

У монополу не постоји никаква тржишна утакмица и какав год да је менаџмент, такво предузеће не може да пропадне. А са друге стране, зашто се не би директор таквог предузећа бирао јавним конкурсом?

U monopolu monopolista ne naplaćuje za svoje usluge, već uzima i krade i šakom i kapom, bio to tajkun ili država. Naravno da u takvom sistemu ne može propasti. E pošto ja mislim da je veća krađa kada ja plaćam veći telefonsi račun nego što bih trebao, nego to da neko prodaje firmu koja je lafo moja, ja sam za to da se proda.

A javni konkurs. Pa yebiga, to nije pitanje za mene, već za one koji dele fotelje. I nije to samo direktor. Već što različite strine, tetke, sinovi, itd. rade u firmi u kojoj bi svi po zakonu trebali da imaju jednake šanse.
U teoriji bi se moglo naravno namestiti da državna firma bude funkcionalna i efektivna kao i privatna. U praksi međutim, a to je i tebi jasno, to je teško izvodljivo. Posebno u Srbiji.

telekom bi bio najmanje DUPLO profitabilniji nego sada kada bi se izabrao neki medjunarodni strucnjak za telekomunikacije da bude CEO firme

do sada ga je vodio zuti kadar, i sigurno tesko pljackao . profit telekoma bi u slucaju smene Tadica i DS-a bio ne manji od 1 milijarde evra godisnje.

to znaci da Tadic prodaje Telekom Srbije odprilike za jednogodisnju dobit te firme

Ја га нешто посматрам после оне операције тетиве... мислим да је он нешто болестан... потпуно је уфитиљио, а боја лица му је сива... ко зна шта се са тим човеком догађа - можда га нешто уцењују, јер ако нас и мрзи ОВО ЈЕ ТОЛИКО ВЕЛИКА МРЖЊА да покушавам да је оправдам у некој тешкој болести... не знам...

Po čijim procenama i kojim statistikama ivlačiš taj zaključak, osim iz sopstvenog dupeta?

Srbija će morati da liberalizuje tržište svih komunikacija. To tržište je već liberalizovano u mobilnoj telefoniji, a ja verujem i da ostali operateri imaju sopstvenu infrastrukturu. Za fiksnu ne znam, i ako ne postoje dodatni operateri, moraće se uvesti.
Stoga Tihi prijatelju, mlatiš kao po običaju.

Ја га нешто посматрам после оне операције тетиве... мислим да је он нешто болестан... потпуно је уфитиљио, а боја лица му је сива... ко зна шта се са тим човеком догађа - можда га нешто уцењују, јер ако нас и мрзи ОВО ЈЕ ТОЛИКО ВЕЛИКА МРЖЊА да покушавам да је оправдам у некој тешкој болести... не знам...

Ja to odavno mislim (i radim).

Po čijim procenama i kojim statistikama ivlačiš taj zaključak, osim iz sopstvenog dupeta?

Srbija će morati da liberalizuje tržište svih komunikacija. To tržište je već liberalizovano u mobilnoj telefoniji, a ja verujem i da ostali operateri imaju sopstvenu infrastrukturu. Za fiksnu ne znam, i ako ne postoje dodatni operateri, moraće se uvesti.
Stoga Tihi prijatelju, mlatiš kao po običaju.

po procenama o profitu NIS-a pre prodaje Rusima i posle

Pre prodaje rusima NIS je imao gubitak od 60 milijardi dinara a posle prodaje odmah je ostvario dobit od 18 milijardi

Demokratska Stranka pljacka i muze sve firme koje kontrolise a narocito Telekom

Kada bi smo ih uklonili i doveli prave strucnjake da za ekstra platu upravljaju telekomom recimo za 500.000 evra fiksnu platu + 5% profita firme siguran sam da profit ne bi bio manji od milijarde godisnje

drugo trziste mobilne telefonije ce opet biti monopolizovano jer ce telekom austrija posedovati 2 od 3 operatera na trzistu srbije PLUS kompletnu telekomunikacionu infrastrukturu! sto ce moci da koristi da istisne telenor sa trzista!

DOLE TADIC IZDAJNIK ! STOP PRODAJI TELEKOMA!

Poslednja izmena:
Da ne pricamo koliko je ova cena je smesna kad se uzme u obzir sta sve dobija vlasnik.Nije ovo NIS,moze svako da otvori pumpu u srbiji,kao sto i ima.Ovde se radi o kompletnoj infrastrukturi telekomunikacija,bilo ko drugi da dodje morao bi da ulozi milijarde i milijarde evra,izbusi celu srbiju ako bi hteo da stavi svoje kablove.

Znate li vi samo koliko kosta kopanje 10 km kanala i postavljanje optickog voda u isti ?Ne znate inace da znate bili bi ste koliko vec sad ispred Tadiceve rezidencije urlajuci i vicuci protiv njegovog rezima

po procenama o profitu NIS-a pre prodaje Rusima i posle

Pre prodaje rusima NIS je imao gubitak od 60 milijardi dinara a posle prodaje odmah je ostvario dobit od 18 milijardi

Demokratska Stranka pljacka i muze sve firme koje kontrolise a narocito Telekom

Kada bi smo ih uklonili i doveli prave strucnjake da za ekstra platu upravljaju telekomom recimo za 500.000 evra fiksnu platu + 5% profita firme siguran sam da profit ne bi bio manji od milijarde godisnje
Da, to bi bilo najbolje, ali se to teško može desiti. I nemoj da budeš naivan, pa da misliš da je ti samo DS-ovo ponašanje. To je u genu prosečnog srpskog političara, bez obzira na boju. Vođe možda i imaju normalne namere, ali armije lešinara koji su okupljeni oko stranki nemaju.

U monopolu monopolista ne naplaćuje za svoje usluge, već uzima i krade i šakom i kapom, bio to tajkun ili država. Naravno da u takvom sistemu ne može propasti. E pošto ja mislim da je veća krađa kada ja plaćam veći telefonsi račun nego što bih trebao, nego to da neko prodaje firmu koja je lafo moja, ja sam za to da se proda.

A javni konkurs. Pa yebiga, to nije pitanje za mene, već za one koji dele fotelje. I nije to samo direktor. Već što različite strine, tetke, sinovi, itd. rade u firmi u kojoj bi svi po zakonu trebali da imaju jednake šanse.
U teoriji bi se moglo naravno namestiti da državna firma bude funkcionalna i efektivna kao i privatna. U praksi međutim, a to je i tebi jasno, to je teško izvodljivo. Posebno u Srbiji.

О томе и ја причам, монополиста не може да пропадне и да је на његовом челу Жика Обретковић...:)
Што се тиче конкурса то може да се реши независном, професионалном комисијом, а то нико неће...Имаш конкурс и за РТС на коме стално побеђује онај тупави средњошколац. Његова комисија бира, наравно.
Следеће, мудар човек продаје златна јаја а не златну коку.
" Спаса нам нема, пропасти нећемо" - говорио је Никола Пашић, ратни профитер који је, у суштини, мислио да они неће пропасти а за народ кога брига...:)
Таква је ситуација и данас.

Ово је доказ колика си ти незналица...
Не дели се профит на равне части сразмерно делу акција сваког акционара него како већински власник одлучи...Ако уопште у завршном рачуну прикаже профит...
Каква глупост...
У чему је онда смисао мањинског власништва, ако немаш никакве вајде од резултата фирме :dash:

Каква глупост...
У чему је онда смисао мањинског власништва, ако немаш никакве вајде од резултата фирме :dash:

Пошто имаш очигледне потешкоће у поимању једноставних задатака, објаснићу ти као ђаку прваку:

1. По статуту, већински власник има највећи број гласова акционара (преко 50%) и апсолутну контролу у Скупштини акционара (или уделичара ако је д.о.о. у питању)
2. По статуту, Скупштина бира Управни одбор где већински власник има апсолутну већину.
3. По статуту, Скупштина бира Надзорни одбор где већински власник има апсолутну већину.
4. Управни одбор бира директора који је главни извршилац већинског власника.
5. Директор поставља своје сараднике и апсолутно контролише свакодневну оперативу предузећа.
6. На крају пословне године, директор припрема завршни рачун уз амин већинског власника.
7. Већински власник може да одлучи да иде на две опције:
7а. Да напумпа трошкове, да инвестира у нову опрему или зграде и да прикаже пословање на позитивној нули ( при томе се већи део утрошених пара два-три пута опере и заврши на неком егзотичном острву).
7б. Да прикаже реални профит али да донесе одлуку на управном одбору или скупштини (зависи ко одлучује по статуту о том питању) да сав профит следеће године иде на улагања у разне сврхе (осим инвестиција и на спонзорство) и те паре опране лепо узме себи а мањинским акционарима остане шипак...

Шта сам ти објаснио, објаснио, следећи час ти наплаћујем...:)

Back