Telekom Srbija preuzeo Orion telekom wifi

doppler

Elita
Moderator
Poruka
15.849
Od utorka 3. marta Orion telekom wifi u vlasništvu je Telekoma Srbija.

Istim rešenjem u APR je upisana i nova direktorka umesto dosadašnjeg vlasnika i direktora Slobodana Đinovića, piše N1.

Nakon što je, poslednjeg dana 2025. godine, Telekom Srbija preuzeo Mondo INC – kompaniju izdavača dnevnog lista Kurir i istoimene televizije, tri meseca kasnije državni teleoperator preuzeo je i Orion telekom wifi.

Tako su korisnici Orion kablovske televizije, interneta i fiksne telefonije od ovog utorka postali korisnici Telekoma Srbija.

Na čelo Orion telekom wifi novi vlasnik je postavio Ivanu Maričić, umesto dosadašnjeg zakonskog zastupnika Slobodana Đinovića, osnivača Orion telekom grupe.

Korisnici prešli na Telekom​

Podsetimo, poslednjeg dana oktobra 2025. godine, Orion je obavestio korisnike o „reorganizacionoj promeni“ – da će od 1. decembra 2025. svi korisnički ugovori zaključeni sa dva preduzeća, Orion telekomom i Orion telekom timom, biti preneti na Orion telekom wifi.

A upravo za Orion telekom wifi je Telekom Srbija prethodno već tražio dozvolu za preuzimanje od ovdašnje i antimonopolskih komisija u regionu.

Da Telekom Srbija namerava da preuzme preduzeće Orion telekom wifi portal N1 pisao je još u julu ove godine.

„Na osnovu Zakona o zaštiti konkurencije Komisiji za zaštitu konkurencije je prijavljena koncentracija kojom akcionarsko društvo Telekom Srbija iz Beograda namerava da stekne isključivu kontrolu nad preduzećem Orion telekom wifi d.o.o. iz Zemuna“, objavila je makedonska Komisija za zaštitu konkurencije.

Komisija je tada u svom obaveštenju navela da je Orion telekom wifi „operator elektronskih komunikacionih usluga i mreža, registrovan za pružanje pristupa internetu i internet usluga, iznajmljivanje resursa elektronske komunikacione mreže i iznajmljivanje infrastrukture koja se koristi za obavljanje delatnosti elektronskih komunikacija“.

Podsetimo, sestrinska firma Orion telekom d.o.o. – operator kablovske televizije – ukinula je 4. juna 2025. iz svoje ponude N1 uprkos tome što je ugovor važio do kraja marta 2026, o čemu su korisnici obavešteni pola sata pre isključenja.

https://www.danas.rs/vesti/ekonomija/telekom-srbija-preuzeo-orion-telekom-wifi/

Problem je sledeći, MTS je bivšim korisnicima Oriona duplirao cene paketa.
Dobili su poruke da je to što su plaćali umanjena cena i da uskoro prelaze na punu cenu.
Masovna raskidanja ugovora u toku. Odakle im ideja da u ovoj ekonomiji danas dupliraju cene?
Kakva je situacija kod vas? Kako ide na bivšem Orionu?

Poslednja izmena:
Internet još funkcioniše, a to je ono jedino što meni treba.
Račun za mart je stigao i umesto 2400 iznosi 3800.
Nakon mnogo telefoniranja, mail poruka najzad sam
razgovarala sa agentom i saznala da je to pozdravna cena
dobrodošlice u MTS a da je puna cena 7600 za ceo paket
koji me uopšte ne zanima. Tražila sam raskid ugovora, koji
je u Orionu istekao u februaru, pa sad čekam da me neko
kontaktira tokom ove sedmice kako mi je obećano.
Ne želim MTS da me pljačka a mogu doći do neta na
neke druge načine koji su mnogo jeftiniji.

Internet još funkcioniše, a to je ono jedino što meni treba.
Račun za mart je stigao i umesto 2400 iznosi 3800.
Nakon mnogo telefoniranja, mail poruka najzad sam
razgovarala sa agentom i saznala da je to pozdravna cena
dobrodošlice u MTS a da je puna cena 7600 za ceo paket
koji me uopšte ne zanima. Tražila sam raskid ugovora, koji
je u Orionu istekao u februaru, pa sad čekam da me neko
kontaktira tokom ove sedmice kako mi je obećano.
Ne želim MTS da me pljačka a mogu doći do neta na
neke druge načine koji su mnogo jeftiniji.
Znači sa 2400 na 7600 din..... da li su realni....???

1776250695251.png

Jedino 4G ili 5G može na žalost da spasi srbiju od telekom kriminala i monopola. Ja sam upravnik u mojoj zgradi i insistirao sam na uvođenju optike paralelno sa sbb koji imamo.

U principu uzmeš na dve godine sbb pa dve godine telekom pa opet sbb tako je račun oko 2000+ dinara mesečno.

Ako ljudi šeruju međusobno onda i manje.

Ja dok sam studirao sam koristio takav internet zajedno sa drugarom. Mesečno ko danas 1000 din.

Sve ide preko kablova po krovovima kod sbb i pošto je infrastruktura prastara na kiši i suncu stalno prekida. Imaju duplo nižu cenu ali kako stoje stvari ukinuće ih na kraju. Onda će internet biti 100 evra mesečno tj neće ga ni biti u srbiji.
Скупите паре за сателитски, па Шер...

Буди прави управник и нема зиме

Jedino 4G ili 5G može na žalost da spasi srbiju od telekom kriminala i monopola. Ja sam upravnik u mojoj zgradi i insistirao sam na uvođenju optike paralelno sa sbb koji imamo.

U principu uzmeš na dve godine sbb pa dve godine telekom pa opet sbb tako je račun oko 2000+ dinara mesečno.

Ako ljudi šeruju međusobno onda i manje.

Ja dok sam studirao sam koristio takav internet zajedno sa drugarom. Mesečno ko danas 1000 din.

prosla su ta vremena.
Nemas to vise kod MTS-a. To je bilo dok su jurili da uniste SBB. Sad mozda dobijes 3 meseca umanjenje ako si novi korisnik.
A kod yettela dobijes 6 meseci umanjenje ako si novi.
Obzirom da je MTS mnogo skuplji, ne isplati se nikada menjati sbb/yettell/a1 za MTS.

Mi kod sbb menjamo tako što svaki put raskinemo ugovor i neko drugi iz kuće potpiše novi. I to je u principu katastrofa kada je u EU to 20 evra mesečno.
Meni kuća na granici sa Srpskom pa mogu da biram.
Od Srbije, Srpske, fBiH, hrvatskih provajdera iz BiH.
Zasad sam još na Yettel-u i nemam primedbi.
mts ne bih uzeo da je duplo jeftiniji od svih ostalih. Ne finansiram okupatorski režim i lopine. Mada su i yettel kupili pa videću.
Odgovara mi zasad što je sve bežično i imaju, ko gleda i one dve tzv. opozicione televezije.
Mada ja tv nisam upalio 14god. Neka gleda i surfuje komšiluk..leptir časti
🍻

Back