telekineza... prevarant ili stvarno ima moci?

ja sam sad probao da pomerim kockicu, slicno jednoj od demonstracija ovog singapurca i nece ni da mrdne, makar malcice....

ove metalne stvari pomeraju jakim magnetima, ali kocku je teze lazirati...
a pogledajte i onaj klip sa jednim palidrvcetom, kako ga pomera a onda stavi i casu preko njega i opet ga pomera.... deluje mi veoma realisticno...

Fora je samo u koncentraciji...
Najbolje je proucavati istocnjacku filozofiju za takve stvari...
Fokusiran i cist um moze to da izvede...

U Star Wars-u ima jedan jako zanimljim deo kada Yoda kaze Luke-u...

“Size matters not. Look at me. Judge me by my size, do you? Hmm? Hmm. And well you should not. For my ally is the Force, and a powerful ally it is. Life creates it, makes it grow. Its energy surrounds us and binds us. Luminous beings are we, not this crude matter. You must feel the Force around you; here, between you, me, the tree, the rock, everywhere, yes. Even between the land and the ship.”

Kad bih ja bio predsednik Srbije, svaka bi kuća na poklon dobila po jednog malog Jodu, da se deca igraju sa njim. To bi naravno u prospektu otvorilo neslućene mogućnosti zemlji za prosperitet i blagostanje. Niko se nizašta više ne bi hvatao rukama. Svi bi sve pomerali isključivo mislima. Kakva bi to samo zemlja bila ... :D

Nemojte da postavljate pitanja da li je telekineza istina ili ne, već shvatite, da postoji obećana pozamašna novčana nagrada za sve one koji telekinezu i ostale metafizičke rabote izvedu u laboratorijskim uslovima, dakle bez mogućnosti da izvedu trikove. Nagrada još uvek "visi" neskinuta.
U našem klasičnom svetu, klasična mehanika je još uvek "car", a tamo je jasno još čika Njutn objasnio kako se tela pomeraju, a moderna fizika nas uči koliko vrsta sila postoje u prirodi.

Talamasca:
Neki od snimaka su realni a neki nisu. Ima klipova gde ljudi savijaju kasike i viljuske uz pomoc telekineze postoji i sajt http://www.fork-you.com/ koji se bavi time.

znas da je James Randy raskrinkao Uri Gelera po tom pitanju :)
sam je savijao kasike, a i zvao ga u neku emisiju (i dao mu pravu kasiku) u kojoj se ovaj pogubio i nije znao sta da radi, pa se pravio da mu nije dobro :):)

muzjak:
Ako ćete mi verovati (a nećete), telekineza je UVEK trik ili iluzija.
Za telepatiju nemam određen komentar sem da je telepatija na pozornici UVEK trik.
Hipnoza je nešto sasvim realno i normalno i to je nešto čime sam se bavio. Žao mi je što je slabo ima u medicinskoj upotrebi.

Cudno je kako verujes u hipnozu a odbacujes telekinezu...
Pazi... ljudski um je jedina stvar na ovom svetu koja nema granice... kao i svemir...
Sve sto zamislis mozes ostvariti...
Samo je u pitanju vezba i koncentracija...

Imam jednu knjigu od Geler Urija, Fortune Sercets, PSI Power, sjajna je, nema sumnje.
Stvar je u tome da za telekinezu je potrebno mnogo vezbe i koncentracije, a sam ja iako poseban i
izuzetak, nemam dovoljno volje da vezbam da bi razvio te moci, pa sta onda pricat o prosecnim ljudima?
Nije stvar u mogucnosti, stvar je u volji. Sve je moguce onom koji veruje.

Three very important ingredients of PSI-FORCE are physical exercise, relaxation, and concentration.
All three factors are inter-dependent and you must try and practise all three daily,
even if only for a very short time.
...
When first learning to concentrate, it is very important for you to be totally relaxed and there are
several ways of doing this. Basically, adopt whatever physical position you find to be the most
comfortable and relaxed.
...
Next you must learn to shut doors on unnecessary and time consuming thoughts which can
interfere with PSI energy.
...
So what you must do is consciously say to yourself: 'I am shutting the door in my mind to all these
small problems. For the moment they do not exist. I will deal with them tomorrow.
...
Whatever it is you choose, put all your powers of concentration into that object and dismiss everything
else from your mind.

Ovo su bazicne korake.

Sto se tice obicnog pogadjanja karata, imam dosta iskustva koje statisticki pokazuju da postoji
mentalna vizija buducnosti. Npr. uzmem 32 karte, i promesam, izaberem jednu i pokusavam u svom umu
da vidim koja je to karta, i ponekad, hop, pojavi se veoma cista slika te karte, i osecam sigurnost
da je to ta karta, obratim je i pogodak.

Almsivi:
Imam jednu knjigu od Geler Urija, Fortune Sercets, PSI Power, sjajna je, nema sumnje.
Stvar je u tome da za telekinezu je potrebno mnogo vezbe i koncentracije, a sam ja iako poseban i
izuzetak
, nemam dovoljno volje da vezbam da bi razvio te moci, pa sta onda pricat o prosecnim ljudima?

Nije stvar u mogucnosti, stvar je u volji. Sve je moguce onom koji veruje.

Three very important ingredients of PSI-FORCE are physical exercise, relaxation, and concentration.
All three factors are inter-dependent and you must try and practise all three daily,
even if only for a very short time.
...
When first learning to concentrate, it is very important for you to be totally relaxed and there are
several ways of doing this. Basically, adopt whatever physical position you find to be the most
comfortable and relaxed.
...
Next you must learn to shut doors on unnecessary and time consuming thoughts which can
interfere with PSI energy.
...
So what you must do is consciously say to yourself: 'I am shutting the door in my mind to all these
small problems. For the moment they do not exist. I will deal with them tomorrow.
...
Whatever it is you choose, put all your powers of concentration into that object and dismiss everything
else from your mind.

Ovo su bazicne korake.

Sto se tice obicnog pogadjanja karata, imam dosta iskustva koje statisticki pokazuju da postoji
mentalna vizija buducnosti. Npr. uzmem 32 karte, i promesam, izaberem jednu i pokusavam u svom umu
da vidim koja je to karta, i ponekad, hop, pojavi se veoma cista slika te karte, i osecam sigurnost
da je to ta karta, obratim je i pogodak.

A, ti si nadprosečan? U čemu?

Back