Telegram

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.758
Телеграм је апликација за чатовање попут било које друге познате, као што је Viber и Whatsapp. Потиче из Русије и као таква је веома популарна у том региону. У Србији ретко ко користи, али је ретко ко и чуо за софтвер. Апликацију можете преузети за више уређаја што се може видети из приложеног линка:
https://telegram.org/

Објашњење компаније зашто баш одабрати њих:
Screenshot_1.png


Од 5,861,147 гласача на гугл плеј , телеграм носи оцему 4.5 што је изузетно добар квалитет. Лично ми се допада интерфејс и могућност сређивања и прилагођавања мојим потребама. Једина мана за Србију је што немам пријатеље који га користе, нажалост.
 

ДраганЖ

Domaćin
Poruka
3.100
Телеграм користим годинама за дописивање и телефонске разговоре а од пре месец дана и за видео разговоре...
Доста добра апликација са тендецијом да постане "портал" на ком се могу пратити разне кратке вести али и уређивати озбиљни чланци.
Највећа предност јесте анонимност корисника (уколико он то жели) али и што се јавни део комуникације одвија преко "облака" услед чега не долази до губљења података. Фотографије и видео клипови могу се делити и уз компресију и у оригиналу...
Једина мана је што још увек српски превод није уврштен у званичне језике на телеграму иако већ неко време постоји превод у "бета" фази који се редовно усклађује са изменама у телеграму....

У сваком случају препорука...
 

ДраганЖ

Domaćin
Poruka
3.100
Ако има оних који редовно користе телеграм требало би да знате да постоји и превод који је стицајем околности и даље у бета фази - тренутно Телеграмов тим не жели да се бави локализацијама те је превод на српски иако се редовно одржава на 100% превода и даље у бети.
Превод можете добити преко ове везе https://t.me/setlanguage/sr-beta.

На Телеграмовој платформи за предлоге покренут је предлог да се све локализације које се одржавају на преко 90% превода уврсте у званичне преводе ради лакшег коришћења. Позивам вас да подржите предлог пријавом на сајту и давањем подршке самом предлогу
https://bugs.telegram.org/c/1077
 

jolemisa

Elita
Poruka
23.754
Skoro sam presao sa WatsApp-a na telegram i svidja mi se.Cerka se ubacila u neku grupu,koji koristew telegram i javljaju svima ko je clan grupe,gde se nalazi policija.
 

ДраганЖ

Domaćin
Poruka
3.100
Skoro sam presao sa WatsApp-a na telegram i svidja mi se.Cerka se ubacila u neku grupu,koji koristew telegram i javljaju svima ko je clan grupe,gde se nalazi policija.
Користим Телеграм последњих 5-6 година и немам већих замерки (осим да коначно уврсте и српски као званични превод).... Полагано додају нове функције а има и доброг садржаја па ко шта воли...
 

Top