pomocu kog programa mogu telefonirati pomocu racunara tj. iskoristiti racunar kao telefon za pozive sa racunara na telefon i sa racunara na racunar
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
malco:postoji li mogucnost,odnosno program da bez konekcije na internet pozivam pomocu racunara telefonski broj
malco:gde mogu pronaci "talk works pro" program[/quot
Pa na Simanitec-ovom sajtu.Ili mi se javi ,imam ja .
fisher:malco:gde mogu pronaci "talk works pro" program[/quot
Pa na Simanitec-ovom sajtu.Ili mi se javi ,imam ja .
KAKO MOGU DA PREUZMEM OD TEBE "TALK WORKS PRO" !!!
Vladimir Bandovic:Pazi, i ja sam jednom dosao na ideju da komp koristim umesto telefona, i jos u kombinaciji sa spikerfonom (slusalice sa mikrofonom) ... divota.Na kraju nisam nasao nista vredno price.Medjutim, moram samo da dodam na ovu poslednu poruku nesto.Nije tacno da ne postoje programi koji zovu van interneta.Mali milion programa koji vrse ulogu adresara, telefonskih imenika, i sl. moze sasvim normalno da zove bilo koji broj (to radi i Phone Dailer u samom wondowsu), samo sto problem predstavlja nastavak.Ti mozes da pozoves , recimo pomocu PhoneDailer-a nekoga, na zvucnicima slusas ovog koji se javio, cujes ga jasno i glasno ali on tebe ne cuje.Bilo da prikljucis mikrofon i u modem, i u muzicku karticu.Mnogi bi na ovo rekli da je samo kod mene problem bio to sto nemam "voice" modem pa zato kod mene ne radi.Ja IMAM voice modem i nece da radi.Toliko.Ni dan danas ne znam sta bi mogao da koristim da bi kompjuter potpuno pretvorio u telefon.
Programi simulatori telefonskih sekretarica su isto dosta zastupljeni ali kod njih nema nekih narocitih problema.Sve obicno radi OK, (ako imas "voice" modem).
Sve je to lepo u vezi Skype-a,ali koliko sam mogao da vidim on radi samo u kombinaciji sa W XP i 2000,a sa W98(koji ja imam) cela prica izgleda ne vazi.Spustio sam program i ne daje mi opciju telefoniranja,pa ako imate resenje-prijavite.zivince:Trenutno jedan od popularnijih programa u svetu za "telefoniranje" odnosno Voice over Internet (sto je velika razlika u odnosu na VoIP) je SKYPE. Potpuno je besplatan (http://www.skype.com) i pouzdan. Nakon kratke registracije otvara vam se niz mogucnosti, a za razliku od dosta slicnih programa ima bolji kvalitet zvuka, smanjen je ECHO efekat i sl. Inace skoro svakog dana tako razgovaram sa Holandijom. jedini problem je do nasih centrala i malog protoka pa odlazni paketi idu sporo....
Inace svi navedeni programi u predhodnim postovima su za varijantu "Internet telefoniranja", a VoIP je nesto sasvim drugo (primedba za D1, bez ljutnje molim!). Razlika je u osnovi protokola i nacina slanja paketa....itd, itd.
pa to ti je SKYPE samo shto morash da platish za tu uslugu,ali ako koristish dosta telefon i imash pozive u inostranstvo onda ti se zestoko isplati,a mozesh i da nabavish IP telefon samo tada ti treba DSL internet konekcija.. . .:Zna li neko za neki program gde se moze znati sa kompijutera na telefon i da je besplatno?
Hvala!
zivince:Trenutno jedan od popularnijih programa u svetu za "telefoniranje" odnosno Voice over Internet (sto je velika razlika u odnosu na VoIP) je SKYPE. Potpuno je besplatan (http://www.skype.com) i pouzdan. Nakon kratke registracije otvara vam se niz mogucnosti, a za razliku od dosta slicnih programa ima bolji kvalitet zvuka, smanjen je ECHO efekat i sl. Inace skoro svakog dana tako razgovaram sa Holandijom. jedini problem je do nasih centrala i malog protoka pa odlazni paketi idu sporo....
Inace svi navedeni programi u predhodnim postovima su za varijantu "Internet telefoniranja", a VoIP je nesto sasvim drugo (primedba za D1, bez ljutnje molim!). Razlika je u osnovi protokola i nacina slanja paketa....itd, itd.