Tekst o Teslinom oružju

MladenS.

Zainteresovan član
Poruka
194
https://stil.kurir.rs/lifestyle/197135/sta-je-zrak-smrti-najopasnije-teslino-delo

Na ovaj tekst sam poslao komentar:"Imam vlastite nacrte za istraživanje i stvaranje oružja na bazi visokojonizovanih plazmenih lopti". Jednom davno sam samo pročitao jedan kratak tekst da i Rusi i Amerikanci vrše razvoj ovakvog oružja, naravno bez ikakvih tehničkih detalja o tome i javile su mi se ideje kako bi to moglo da se konstruiše. Ali pošto ja nisam destruktivan, već naprotiv, te nacrte niko neće videti.

Možda bih mogao u svojoj laboratoriji da izvedem neke eksperimente u vezi ovog oružja na bazi plazmenih lopti. Prema nacrtu bi mi bio potreban što jači izvor visokog napona (mogao bih isti da konstruišem) i mikrotalasna (istu bih kupio preko oglasa). Ako spržim komšije, zgradu i samog sebe nije šteta jer mi je više dosadila njihova glasna zavijajuća muzika koju gotovo svaki dan puštaju u svojim stanovima :).

Možda bih mogao u svojoj laboratoriji da izvedem neke eksperimente u vezi ovog oružja na bazi plazmenih lopti. Prema nacrtu bi mi bio potreban što jači izvor visokog napona (mogao bih isti da konstruišem) i mikrotalasna (istu bih kupio preko oglasa). Ako spržim komšije, zgradu i samog sebe nije šteta jer mi je više dosadila njihova glasna zavijajuća muzika koju gotovo svaki dan puštaju u svojim stanovima :).
Убеђен сам да си завршио Средњу економску школу и да имаш основе и смисла за експериментима. Штета што ти комшије завијају око куће и ометају експерименте у вези Теслиног оружја.
Саветујем ти да изнајмиш неку викендицу или боље речено шупу-оставу за баштенски алат и тамо преселиш твоју лабораторију. Па ако ,,издува'', неће бити велике штете а ти дотле можда ћеш завршити та лабораторијска испитивања.
Срећан рад, научниче!

He he he, ja sam po struci šegrt u magiji, a ne ekonomista. Zezam se naravno, mada ima i istine u ovome. Ja sam elektroničar, a elektronika i jeste magija. Nastala je iz još veće magije zvane fizika. Moje područje je visokofrekventna i impulsna elektronika. Jesam po struci tehničar, ali sam po srcu i duši naučnik istraživač.

He he he, ja sam po struci šegrt u magiji, a ne ekonomista. Zezam se naravno, mada ima i istine u ovome. Ja sam elektroničar, a elektronika i jeste magija. Nastala je iz još veće magije zvane fizika. Moje područje je visokofrekventna i impulsna elektronika. Jesam po struci tehničar, ali sam po srcu i duši naučnik istraživač.
Па сад'......можда!
И ја сам се зезао.

Nudio mu je, kralj nije hteo da troši pare na takvo nešto

To oružje koje je Tesla predlagao nije bio ofanzivni Zrak smrti, već defanzivni neprobojni energetski zid. Tesla je procenio da bi bilo potrebno nešto više od milion $ da se takav zid sagradi. Sastojao bi se od Teslinih tornjeva postavljenih duž granice i ništa ne bi moglo da prođe kroz njega, čak ni radioaktivne čestice nastale posle eksplozije atomske bombe, jer sve što u taj zid udari, pa bila to raketa, metak ili radioaktivna čestica, odmah se dezintegriše i nestane.

To oružje koje je Tesla predlagao nije bio ofanzivni Zrak smrti, već defanzivni neprobojni energetski zid. Tesla je procenio da bi bilo potrebno nešto više od milion $ da se takav zid sagradi. Sastojao bi se od Teslinih tornjeva postavljenih duž granice i ništa ne bi moglo da prođe kroz njega, čak ni radioaktivne čestice nastale posle eksplozije atomske bombe, jer sve što u taj zid udari, pa bila to raketa, metak ili radioaktivna čestica, odmah se dezintegriše i nestane.
još bolje

А може ли да прође авион или голуб-писмоноша, научниче?

Je l' ti to mene malo zekiš sa ovolikim pitanjima :D? Pa naravno ako bi trebalo na neprijatelja poslati avione, rakete, granate da bi se štit isključivao. Za sve koje interesuju Teslini pronalasci i to oni malo poznati, preporučio bih dobra i nadahnuta predavanja profesora Dragana Novkovića. U youtube pretrazi upišite njegovo ime i prezime. Koliko se sećam i jednom od predavanja se dotakao i ove teme.

Ovo o Teslinoj smrti što ću sada prepričati sam jednom davno pročitao i donekle ima veze sa ovom temom. Tesla je dva dana pre svoje smrti nazvao američko Ministarstvo odbrane, predstavio se imenom i prezimenom i rekao da će dati svoja tri izuma čija bi realizacija gotovo trenutno zaustavila Drugi svetski rat. Operater u telefonskoj centrali nije znao ko je Tesla, verovatno je mislio da je neki šaljivdžija, ali je zapisao ime, broj telefona i adresu i sve to prijavio obaveštajnoj službi.

Kada su u toj službi sve proverili, videli su da je to stvarno Teslin poziv iz njegove hotelske sobe. Počeli su da sakupljaju informacije i došli su do nekoliko Teslinih izjava u kojima je rekao da bi mogao da sagradi veoma moćno oružje. Odluka je pala - Teslu će ubiti, tojest otrovati. Najveći razlog je bio taj što je Amerika, kako je rat odmicao, postajala sve veća i veća ratnoprofiterska država i sve se više i više bogatila, a takođe su se bojali i da Tesla te svoje izume ne ponudi naprimer Sovjetskom savezu. Uveče 6-og januara dvojica agenata obaveštajne službe dolaze u hotel Njujorker, raspituju se o Tesli i jedan od njih od osoblja hotela zahteva i naređuje da on Tesli odnese obrok u sobu, kao što je bila praksa svako veče, a taj obrok se sastojao od jedne jabuke i čaše mleka. U čašu mleka sipa otrov.

Naravno ništa ne sluteći Tesla će mleko popiti, leći da spava i više se neće probuditi. Ovo je još jedna verzija o Teslinoj smrti.

Back