TEISTI, koji su vasi argumenti?

:lol: e ovo si lepo rekao.
neutralni nikako nisam kao papagaj, taj je saren ali puno prica pa nije svestan koliko je saren :lol:
glavna_stil_0.jpg

Naucnici koji ne veruju u Boga su neznabosci.
Tacno, ne moze tacnije biti.

Naucna dostignuca takvih naucnika ce biti prihacena od strane Crkve, ako se ta naucna dostignuca ne suprotstavljaju Bozijoj Reci. Na primer: ako neki naucnik ateista pronadje lek za rak, Crkva ce prihvatiti i pozdraviti takav pronalazak.
I ovo se moze prihvatiti kao ozbiljan i solidan dokaz, ali samo uslovno.. Crkva nema drugog izbora vec to mora da prizna i pozdravi kao valjan pronalzak, inace bi pacijent umro. Ali, postoji veliko ALI, crkva to prihavata formalno, jer medicina koriguje nesavrsnog kreatora i nesavrsno bozje stvorenje, coveka koji boluje od raka. Ili od bilo koje druge bolesti. Bog je totalno fulao kad je stvarao coveka, jer ga je pravio od prasine a ne od kvalitetnog materijala. To, sustinski, dokazuje da je bog pokazao nepoznavanje prirode kada je stvarao coveka, pa sada covek mora za njim da cisti to njegovo djubre i koriguje njegove propuste..

.... Ako neko smisli teoriju kojom ce Boziju Rec proglasiti za laz, onda Crkva takvu "nauku" ne priznaje i smatra je stetnom za covecanstvo. Isto tako ako neki naucnik izmisli oruzje za masovno unistenje, Crkva nece odobriti takvu "nauku", jer je to protivno Bozijoj zapovesti "Ne ubij".
E, ovde si ti, bogme, podosta fulala kao i taj tvoj bog. Crkva je uvek bila prirepak drzavnoj oligarhiji, vladajucoj klasi, od samog njenog nastanka. Organizovala je krstaske i druge verske ratove, cistila jeretnike ognjem i macem. sirila svoju religiju na silu. To niko ne moze da ospori. Dva svetska rata proslog veka vodjena su od strane hriscana koji su se borili protiv hricana. Crkve su vecito oprastale sva moguca ubistva od strane vojnika, policije i drugih organa svoje drzave.

Drugo, crkva ne priznaje ni jedan naucni postulat, ni jedno nauno otkrice koje se protivi crkvenim dogmama. Uzmi stvaranje Sveta, Univerzuma, zar to ne lici na klinacku i mitolosku pricu imajuci u vidu sasvim suprotne dokaze od strane nauke. Strasno je i lazno ucenje o onostranom zivotu, o postojanju svemoguceg i svuda prisutnog bica, troclanog boga Jahveha koji je "sastavljen" od samog sebe, svoga vanbrancnog sina i nekakvog bezkorisnog svetog duha. Sve su to antiargumenti

Da li ti znas ijedan istoriski slucaj da je crkva ustala porotiv rata kojeg je njena drzava pokrenula. Ja takav slucaj ne znam, a ti?

Poslednja izmena:
Naučna hipoteza je ona koja može biti verifikona, koja može da se potvrdi ili opovrgne. Činjenice su hipoteze dobro potkrepljene dokazima. Postojanje/nepostojanje Boga trenutno ne može da se istraži naučnim (objektivnim) metodama koje su nam dostupne. Tako da trenutno pitanje egzistencije Boga nije naučno pitanje. Ovo pitanje je trenutno stvar religije. Ko želi da veruje može, ko ne želi ne mora. ;)

ateisti u sssr nisu verovali sopstvenim ocima nego samo pravdi-glasilu komunisticke partije.

Kao sto vernik veruj svom popu!U cemu je razlika izmedju te dve doktrine?Svaka organizovana grupa sa svojim clanstvom koje je hijerahijski poredjano ima sistem zastrasivanja kao i psiholoski uticaj na voje clanstvo!Pitanje je ko uopste ima potrebu da pripada takvim organizacijama,koji je njihov mentalni sklop,i ko su vodje,tj njihov psiholoski profil.

Pa mnogi su preziveli Cernobilj ( sa lj a ne l :P ), samo su posledice za prezivele bile katastrofalne kao i za generacije koje su rasle u to vreme....

Takodje preziveti neku nesrecu, bolest i zahvaljivati se Bogu zarad toga je zaista glupo. Ako vernici misle da je patnja i agonija testiranje njihovog Boga onda je taj Bog sadista a i sama Biblija je dokaz toga, ubijanje dece, unistavanje gradova, geniocid nezapamcenih razmera, samim tim postavlja se pitanje kako neko moze svoju ljubav svojevoljno da tako nekom "entitetu".
Tacno tako!Po tome ispada da bog voli iz nekog raloga odredjene ateiste pa ih spase iz kandzi smrti,a opet iz miloste "dozvoli"da strada masa njegovih poklonika!

Tacno tako!Po tome ispada da bog voli iz nekog raloga odredjene ateiste pa ih spase iz kandzi smrti,a opet iz miloste "dozvoli"da strada masa njegovih poklonika!
Ja sam u ratu imao par bas opasnih epizoda .Jedna je bila kad me uhvatila hrvatska paravojska pod optuzbom da sam spijun KOS ~a .
To je bila grupa od tridesetak naoruzanih bitangi koje su radile sta su htjele .Neke sam znao iz vidjenja , a upadalo mi je u oci da je vecina njih
nosila krstove oko vrata . Uspio sam pobjeci na gotovo nevjerovatan nacin , a o tom dogadjaju sam govorio na novosadskoj televiziji . Taj dan su
ubili devet zena i muskaraca . Jedan od muskaraca je bio clan crkvenog odbora . Kako sam cuo kasnije i ubijen je zato sto je po misljenju tih
ubica previse petljao sa SPC .Pitao sam par mjeseci kasnije kolegu vjernika kako to da sam ja prezivio , a ateista sam . Odgovorio mi je da je
bog znao da sam dobar covjek i zato me spasio .Ateista , a dobar covjek ~ kako to ?:think:

Ja sam u ratu imao par bas opasnih epizoda .Jedna je bila kad me uhvatila hrvatska paravojska pod optuzbom da sam spijun KOS ~a .
To je bila grupa od tridesetak naoruzanih bitangi koje su radile sta su htjele .Neke sam znao iz vidjenja , a upadalo mi je u oci da je vecina njih
nosila krstove oko vrata . Uspio sam pobjeci na gotovo nevjerovatan nacin , a o tom dogadjaju sam govorio na novosadskoj televiziji . Taj dan su
ubili devet zena i muskaraca . Jedan od muskaraca je bio clan crkvenog odbora . Kako sam cuo kasnije i ubijen je zato sto je po misljenju tih
ubica previse petljao sa SPC .Pitao sam par mjeseci kasnije kolegu vjernika kako to da sam ja prezivio , a ateista sam . Odgovorio mi je da je
bog znao da sam dobar covjek i zato me spasio .Ateista , a dobar covjek ~ kako to ?:think:

Naravno da si dobar covek!Zasto ne bi bio?:super::super::super:

Mislim da gresis. Ne cini on to iz miloste, vec iz ciste propagande i popularizacije svoje vladavine nad ljudima. On je ubedjen da ce mnogi ateisti sada poceti da mu se klanjaju. Malo je falilo da mu se ja ponovo vratim, ali me je Odin ubedio da tu glupost ne cinim.

Tacno, ne moze tacnije biti.

I

E, ovde si ti, bogme, podosta fulala kao i taj tvoj bog. Crkva je uvek bila prirepak drzavnoj oligarhiji, vladajucoj klasi, od samog njenog nastanka. Organizovala je krstaske i druge verske ratove, cistila jeretnike ognjem i macem. sirila svoju religiju na silu. To niko ne moze da ospori. Dva svetska rata proslog veka vodjena su od strane hriscana koji su se borili protiv hricana. Crkve su vecito oprastale sva moguca ubistva od strane vojnika, policije i drugih organa svoje drzave.

Тврдити да је Црква од свог настајања била " прирепак " државној олигархији - није ни неозбиљно. А и сам знаш да то није истина.

Већ пуна три века постхришћанска Европа као некада Гадаринци из Гадаре - протерује Христа из некада хришћанске Европе. Додуше, Гадаринци су у оно време чији су догађаји тако подробно описани у Еванђељу молили Свевишњега да после учињених чуда напусти - Гадару.

Обезбожена Европа двадесетог века је на врхунцу свога просветитељства 1914. а затим и 1939. - показала своје право лице.

За неверовати је да има некога ко ће да поверује да су се два светска рата водила " од стране хришћана који су се борили против хришћана ". У то ни сам не верујеш.

Да и православни хришћани никада и нигде своју веру нису ширили на силу, организовали крсташке и друге верске ратове и чистили јеретике огњем и мачем. То нико не може да оспори.

Тврдити да је Црква од свог настајања била " прирепак " државној олигархији - није ни неозбиљно. А и сам знаш да то није истина.
Ne, ne znam da je to neistina, dapace, to je neoboriva istina. Od pamtiveka, od primitivnih rodovskih i plemenskih vraceva pa do modernih crkvenih poglavara - posebno u nacionalnim crkvama, patrijarsi, ajatolasi, kardinali, reisi, itd. su uvek i otvoreno i uz pompu manifestovali to neraskidivo jedinstvo svetovnog i duhovnog Sta vise, hricanski vlaldari nisu mogli biti proglaseni za kraljeve i careve bez jedinstvene uloge crkvenog poglavara koji je dokazivao da je vladareva uloga bozanske prirode, da je bogom dana.

Већ пуна три века постхришћанска Европа као некада Гадаринци из Гадаре - протерује Христа из некада хришћанске Европе. Додуше, Гадаринци су у оно време чији су догађаји тако подробно описани у Еванђељу молили Свевишњега да после учињених чуда напусти - Гадару.
Sta je Gadara? Kakva je njena uloga u ateizaciji Evrope. Nikakva, glavu ulogu u tom procesu ima nauka koju crkve stalno anastemsu i dokazuju njeno sotonsko poreklo.

Обезбожена Европа двадесетог века је на врхунцу свога просветитељства 1914. а затим и 1939. - показала своје право лице.
Mislis hriscansko lice? Tu bismo mogli da se slozimo.

Да и православни хришћани никада и нигде своју веру нису ширили на силу, организовали крсташке и друге верске ратове и чистили јеретике огњем и мачем. То нико не може да оспори.
Nisu??? Pre svega, hricanstvo se sirilo na silu, pod prednjom biti ili ne biti. Tako je bilo i sa pokrstavanjem Srba. Sta vise, Nemanja je vodio, uslovno govoreci, krstaski rat protiv sopstvenog naroda "zarazenog" bogoumilskom jeresi. Nemanja i njegov sin Rastko, alijas sveti Sava, ocistili su ondasnju Rasku od bogumilske napasti ognjem i macem.

Aristotel: Tirani svojim ophodjenjem moraju da sire uverenje da su bez pogovra privrzeni (vladajucoj, dominantnoj) veri. Tada su podanici manje skloni da protestuju, jer veruju da je bogobojaziv i duboko pobozan. S druge strane, oni se teze odlucuju na radikalnije suprotstavljanje njegovoj tiraniji verujuci da je aktuelni bog na njegovoj strani.

Preovladava uverenje da ova Aristotelova misao sustinski ilustruje kako vladajuci rezim koristi, odnosno zloupotrebljava religiju kao sredstvo za sprovodjenje socijalne kontrole. A s druge strane, dominantna crkva iz takvog odnosa izvlaci veliku korist.

Lukrecius (O prirodi stvari): "Sve religije su podjednako uzvisene za neuke i neskolovane, korisne za politicare, i smesne za filosofe."

Seneca: "Prosti ljudi religijsko ucenje smatraju istinitim, pametni da je netacno, a vladari da je korisno."

Back