Ljubo2
Iskusan
- Poruka
- 5.135
Drago mi je ako zaista tako misliš. Ne zbog mene, već tebe, jer to nije priznanje meni, već priznanje tebi i dokaz da je tvoj um dovoljno razvijen da može do kraja da razume "Zakon postojanja". Što je prava retkost. A bilo bi poželjno da je to masovna sposobnost svih ljudi. jer bez te sposobnosti ljudi neće da imaju pravo da sebe smatraju razumnim bićima, jer neće mnogo da se razlikuju od bića koja još uvek pasu travu.Ne sprdamo se Ljubo, velika je čast znati Onoga ko zna sve i ko je pronikao u najdublje tajne Znanja.
Ali sam gotovo siguran da ne cene svi tu činjenivu dovoljno. Siguran sam da postoje i oni koji te ne shvataju dovoljno ozbiljno.
Možda bi većina ljudi i mogla da razume Zakon postojanja, ali ne žele na to da obrate pažnju, jer odmah primete da u tome ima malo onoga što su kroz razne svetske sisteme obrazpvanja, bez valajnih dokaza, objašnjenja i razumevanja, naučili na pamet i usvojili kao veru. Pa se plaše, ako bi razumeli i prrihbatili Zakon postojanja, da bi tako oskrnavili svoju veru i postali "krivokletnici","krivovernici" ili "sektaši" i "spačjeni na lomači",. Nebitno da li je vrsta njihovog verovanja svetska nauka, filozofija, neka od religija, idrilogija ili politika, jer niti i jedna od ovih oblasti kjudskog znanja još uvek nema sznačenje Istine.