TEGLA ZA DZEM I KAFA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

gipsygirl

Početnik
Poruka
8
Pre par dana u ruke mi dospeo zanimljiv tekst:

TEGLA ZA DŽEM I KAFA​


Jedan profesor je držao predavanje svojim studentima. Doneo je teglu za džem i napunio je lopticama za golf do vrha. Kada je pitao studente da li je tegla puna, odgovorili su da jeste. Onda je sipao sitne kamenčiće koji su ušli u prazan prostor oko loptica za golf. Ponovo je postavio pitanje da li je tegla puna i studenti su odgovorili da jeste. Kada je sipao šaku peska preko svega toga, pesak je popunio sitne praznine, a studenti su ponovo odgovorili da je tegla puna. Onda je profesor sipao kafu koja je sve to natopila. Definitivno, tegla je bila puna.

Onda je profesor rekao:

- Ova tegla je vaš život. Loptice za golf su sve najvažnije stvari u vašem životu, kao što su porodica, ljubav, prijatelji. Mali kamenčići su posao, auto, kuća, a pesak sve ostalo, kao što je čisćenje kuće, popravka veš mašine, popravka auta... Ako prvo stavite pesak ili kamenčiće, ovde neće biti mesta za loptice za golf. Onda nikada nećete imati mesta u svom životu za one stvari koje su najvažnije. Ako se velike i važne stvari uklone iz vašeg života, onda vam ostaju one male, ali ne suštinski važne. Zato, budite veoma kritični u svom životu i vodite računa o prioritetima.

Tada je jedan student zapitao šta je sa kafom, a profesor je odgovorio:

- Poenta mog predavanja je upravo u kafi. Bez obzira koliko ti se život činio pun od svega onoga što ga čini, uvek postoji još malo mesta da se setiš svojih prijatelja i popiješ šolju kafe sa njima.

Pozdrav svim mojim prijateljima i ako ponekad zaboravim poentu ove priče, podsetite me na nju.


Cini mi se da koristim previse kamencica i peska, a vi?
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top