sviram ja i mogu samo da se slozhim sa juzerom i recklessom, zhivci kao u preraslog konja i volja kao u gladnog lava da bi pravo svirao gitaru. I naravno vremena kao u srpskog tinejdzhera

I kad krenesh, ne ignorishi teoriju, vec kreni odma, isplatice ti se vishestruko u buducnosti. Ima i finih shkola online za dzhabe, s tim se mozhe lepo krenuti.
Ja u posedu imam jednu akustichnu niskog kvaliteta s kojom sam krenuo da vidim imam li shlifa za to, pa kad sam se izhiveo na njoj, kasnije sam uzeo elektrichnu, Epiphone SG koji je izuzetno kvalitetan komad za pare koje sam ga platio. I to je u sushtini najbolja ideja, od 50-100 evra za akustichnu za amatersko uchenje, kasnije ako ima zhelje lako je DOkupiti potrebnu opremu.
Ako vec imash ogromnu zhelju da krenesh sa elektrichnom, ja bih ti preporuchio:
Squier Stratocaster je relativno jeftina gitara, odlichna za pochetnike. Mozhda bi bilo dobro da sa sobom povedesh nekoga ko se razume u gitare, da ti ne uvale neki zajeban komad, i to ume da varira, pogotovo kod niskokvalitetnih gitara.
Drugi predlog
Yamaha Pacifica
Dakle slichno gore, stratolika gitara, o ovom modelu sam chuo uglavnom pozitivne priche, tj. da Yamaha uglavnom ne failuje u kvalitetu, ovo ti je za 20 i kusur hiljada odlichan izbor. Svetao ton, sa overdrajvom grub zvuk, generalno je IMO strat najbolji za nekog ko pochinje da svira gitaru.
Ja lichno od ove 2 bih izabrao squiera, al to ti bolje da osetish, koja ti vishe lezhi. Na kraju krajeva, mozhesh i nekog ibaneza finog da pazarish, mozhesh naci kvalitetne polovne komade, ne znam da li o tome razmishljash, koliki ti je budzhet?