TAXI u Pancevu

Legenda_1

Elita
Banovan
Poruka
18.455
E evo i novih situacija sto se tice javnog saobracaja,
sto verovatno vecina gradjana zna.
Doslo je do "napredovanja" TAXI sluzbi,kao na primer Laguna,koja je donela odluku da vise nevozi gradjane ako u njihovoj ulici nije ravan asvalt,a pogotovo gde ga nema!(saznao sam od njihovog taxiste,koji je toliko bio ljubazan da mi se digla kosa na glavi:( :) I naravno,doneo sam odluku koju sam mu saopstio kad sam izlazio iz vozila,da vise nikad necu koristiti njihove usluge.
Ima bisera jos boljih,a to je naplata za uslugu koju pruzaju.Mislim i na ostale TAXI firme.Cena kostanja iste destinacije koju koristim od kuce do centra grada varira od 200,oo din do 500,oo din.Kako se kome navije i koliko mu treba novca.
Ocigledno da se isplati biti taxita,pa mislim i ja da pocnem tom delatnoscu :)
Sto da me toliko njih "sisaju" kad mogu i ja to. Ocigledno da ni oni ne propustaju trenutnu situaciju- BEZAKONJE- .:dontunderstand::klap::gace::ok:

Pančevo je grad takve veličine, da se praktično za skoro sve potrebe od mesta A do mesta B može stići za do 40 minuta brzog hoda, naravno, ko je zdrav i prav, ne računam stare i bolesne i malu decu, kad je pljusak, mećava, jak vetar itd... Zato treba pešačiti i zbog zdravlja i zbog štednje ... :cool:

Poslednja izmena:
Heh,ja sam rodjeni pesak... :)
Vecinom idem pesice do grada,nekih 2-3km,ali nekad zbog brzine posla moram koristiti taxi.
Ali to nije opravdanje za ponasanje taxi sluzbi.Ima svuda bolesnih,onemogucenih da se uvek pesice krecu,a poznato je kakav nam je grad.Veci deo povrsine grada,odnosno ulice su raskopane,neke jos nikad nisu ni asfaltirane.
Voditi politiku na stetu gradjana,nisam ocekivao i od taxista.Svoje probleme mogu da resavaju na normalan nacin,znaci obratiti se opstini oko tekuce problematike,a ne da nam uskrate potrebu.

Nema spora da je to idiotska odluka, šta kad recimo nema auto, živi u takvoj ulici, a treba odvesti, neku babu, dedu ili dete kod lekara ... sve je to posledica "evropeizacije", koja je dovele do strožih zakona i standarda, astronomskih cena, a u međuvremenu nezaposlenih sve više, a plate bedne. Uostalom, ko ih ****, ne moraju da voze , koga muka natera snaći će se ...

Sveopšti krah morala, trijumf nemaštine i egzistencijalne nesigurnosti i sve što ide uz to

p.s. onaj kraj, kad se siđe kod buvljaka, pa se krene nekom od ulica u pravcu pod 90 stepeni u odnosu na prugu, je pravo pravcato selo

Poslednja izmena:
Heh,
U pravu si,ali samo jedno pogresno gledas,a to je da nema Evropa sa ovim nista.Ovo je delo nasih ljudi,karaktera,sto danas se jasno vidi,koliko svesti,morala,razuma,i covecnosti ima.Zalosno i jadno.
Ziveo sam preko,upoznao jedan deo Evrope,upoznao gotovo iz celog sveta ljude,njihove karaktere,ali jos nevideh nigde ovoliko zla koliko kod nas,cega se stidim.Nema nigde toliko pacenika,nemorala,plitkih mozgova,zla, i to tamo gde ne bi trebalo da budu.
Doveli nas u vreme faraona,jos i bednije.
Ne zelim ovim da omalovazavam i vredjam,ali dela se vide.A ljudi se prepoznaju po delima.

Ima veze i to na žalost, ali da ne idem u oftopik, ima veze sa politikom zapadnih moćnika i ogavnim aktuelnim vlastodržcima koje podržavaju i koje su instalirali i pre toga

Ali i mentalitet je jako bitan :

Nema nigde toliko pacenika,nemorala,plitkih mozgova,zla, i to tamo gde ne bi trebalo da budu

Tačno si to napisao. U današnoj realnosti na kolektivom planu nema baš NIJEDNE svetle tačke. Najbolje su uradili oni koji su zbrisali u Nemačku šesdestih i sedamdestih, bar oni i njihova deca imaju osnovno ljudsko dostojanstvo ...

Poslednja izmena:
Slazem se stobom u potpunosti...
Vidi, Slika koju vidis sto se tice drustvenih pojava koja su vezana za ostali svet,to je izbor nasih mocnika,koji su odabrali sa kime ce moci da sprovode svoja dela(nedela),sto neznaci da globalno je svet negativan van Srbije.Naprotiv,pogledaj samo koliko ima stranih firmi,predstavnistva koja su po nekoj liniji normale kod nas ulozila u nesto? Gotovo da nema! Jer normalan poslovni svet se jako dobro informise da li ce se petljati sa nekim kao sto je nasa zemlja,ljudi.Neznam koliko ima takvih kod nas,ali jedno je za pohvalu, a to je Vojvodinaput koje vlasnik Austrijska firma (koliko sam cuo),koja je jedna medju vodecim poznatim firmama po pozitivnosti.Neznam ima li jos koja takva situacija u Srbiji,ali koliko znam,proslih godina mnogo je interesenata bilo od ozbiljnih,ali svi su digli ruke videvsi sa kime imaju posla.Onda mozes da zamislis sa kime saradjuju neki nasi velikani.Ujedno,odnos prema nama samima,zavisi od samih nas.
To je ona istina koja nikako da se uskladi sa mentalitetom Balkanskog naroda. :)

Poslednja izmena:
p.s.

Pa posto sam dobreo informisan sto se tice Evrope,kod njih nece biti inflacije ni 1% za narednu godinu,niti bilo kakvih poskupljenja,vec naprotiv,pojeftinjenje je pocelo jos od pre nove godine.
Kod nas suprotno,poskuljenja bez razloga otisla nenormalno visoko.

Da,u mnogome sve je jeftinije no kod nas,iako su plate mnogo vece,standard je prilagodjen da covek moze da zivi.Socijalna politika kao i zastita ljudskih prava su na prvom mestu u svakoj zemlji Evrope,a i sire.
Ovde se serviraju lazne price te Narod misli svasta negativno.

Back