Kafana "Bonaca"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
KONCERT DR. VEDRANE SUBOTIC U TORONTU


koncert-vedrana-15.jpg


Koncert Dr. Vedrane Subotić održan je u petak 17. maja 2019. u Heliconian Hall-u Torontu. Vedrana je profesor klavira na Univerzitetu u Juti u Americi. Pobedila je na klavirskom nacionalnom takmičenju bivše Jugoslavije, i nastupa na preko šezdeset koncerata godišnje po celom svetu u zemljama kao što su Kina, Italija, Francuska, Čile, Kanada i Srbija. Koncert su organizovale Tamare Ivaniš -Tieventi i kompanija Cingararts international.

Vedrani je ovo drugi nastup u Torontu. Na programu koncerta bila su dela Ludviga Van Betovena, Franc Žef Hajdna, Šopena, i kao veliko iznenađenje, premijerno izvođenje Etide, Vasilija Mokranjca u Torontu, jednog od naših najznačajnijih kompozitora.

koncert-vedrana-25.jpg


Koncert je počeo sa Sonatom u Es duru Hob. DžVI: 52., poslednja, najveća, i najteža Hajdnova Sonata, koja se kao što je poznato, odlikuje neobičnim harmonijama, komplikovanim pasažima i veoma brzim tempom prvog i trećeg stava. Vedrana je i ovog puta pokazala da ima brilijantnu tehniku, i na pravi način je dočarala vedar duh i energičnost kompozicije.

Publika je gromoglasnim aplazuom pozdravila njen nastup, koji je bio bez i jedne greške. Sve je klizilo kao voda. Imati takvu kontrolu nad instrumentom je odlika pravog profesionalca, što je Vedrana i dokazala te večeri.
koncert-vedrana-5.jpg

Nakon koncerta prisutni gosti su u razgovoru sa umetnicom proveli ostatak večeri ne ustežući se da iskažu svoje oduševenje.

Kako saznajemo od organizatora, Vedrana na jesen planira da ponovo priredi još jedan koncert, o čemu ćemo vas blagovremeno obavestiti.

Jelena Cingara

https://www.novine.ca/zajednica/koncert-dr-vedrane-subotic-u-torontu
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top