Tata iz Kikinde tražio dadilju, pa se šokirao cenom koju traži!

Čitam članak o cenama za dadilje gde jedan tip iz Kikinde nije mogao da se sabere kad mu je tražila 117.000 dinara za mesec dana.

Ko to može da priušti?

Da li će domaćice (žene koje nisu zaposlenbe ali rade po kući) početi da traže platu od svojih muževa?

Ко не може да приушти дадиљу, не мора ни да је има.

Ово је расправа са Тњитера коју сам испратио. Тај тата је билде.

„Ne želim da mi neko čuva dete džabe, međutim koliko je ovo realno da za 26 radnih dana gospođa traži 117.000 dinara u Kikindi gde su plate 50-60-70.000. Kaže odgovornost, u redu jeste odgovornost, koliko bi onda platu trebao da ima vozač autobusa koji odgovara za 54 duše? Posle svake vožnje da mu daju zlatnu polugu? Mnogi će i dalje sedeti kući dok god ne shvate da ne žive u Beogradu na vodi, Dedinju, itd.. Nego u Kikindi“, napisao je on.

Не знам шта је он очекивао за 26 радних дана у току месеца.

Tebi je realno da dailja ima1.000 evra mesečno?

Она је њему понудила сатницу.

Она ради на сатницу.

Некоме треба да се причува дете на пар сати.

За мању сатницу њој се не исплати да излази из куће.

Иначе, на тих 117 000 (ако бисмо рачунали 26 радних дана пуно радно време) те паре су и мале, јер она има и своје трошове због рада.

Иначе, она не зарађује толико. Он је прерачунао сатницу 8 х 26.Не знам шта он замишља. Да му за 20 000 сво време дадиља чува дете.

Ако нема ко да му чува дете док је на послу, постоје обданишта где се више деце чува од стране дадиља, а он би да се луксузира за мале паре.

„Ne želim da mi neko čuva dete džabe, međutim koliko je ovo realno da za 26 radnih dana gospođa traži 117.000 dinara u Kikindi gde su plate 50-60-70.000. Kaže odgovornost, u redu jeste odgovornost, koliko bi onda platu trebao da ima vozač autobusa koji odgovara za 54 duše? Posle svake vožnje da mu daju zlatnu polugu? Mnogi će i dalje sedeti kući dok god ne shvate da ne žive u Beogradu na vodi, Dedinju, itd.. Nego u Kikindi“, napisao je on.

Не знам шта је он очекивао за 26 радних дана у току месеца.
Upola manje :)

Она је њему понудила сатницу.

Она ради на сатницу.

Некоме треба да се причува дете на пар сати.

За мању сатницу њој се не исплати да излази из куће.

Иначе, на тих 117 000 (ако бисмо рачунали 26 радних дана пуно радно време) те паре су и мале, јер она има и своје трошове због рада.

Иначе, она не зарађује толико. Он је прерачунао сатницу 8 х 26.Не знам шта он замишља. Да му за 20 000 сво време дадиља чува дете.

Ако нема ко да му чува дете док је на послу, постоје обданишта где се више деце чува од стране дадиља, а он би да се луксузира за мале паре.
U pitanju je da staviš sve u perspeltivu mesta gde se nalaziš a ne koliko ti je potrebno za standard života koji si zamislio.

U Beverli Hilsu prave $5.000 mesečno

U pitanju je da staviš sve u perspeltivu mesta gde se nalaziš a ne koliko ti je potrebno za standard života koji si zamislio.

U Beverli Hilsu prave $5.000 mesečno

Стави се у перспективу нечијих примања.

Ако нема за дадиљу више него пуно радно време, онда треба да води дете у обданиште, а не да се луксузира као енглески лордови.

Како је он дошао до цифре од 117 000 динара.

Она тражи сатницу од 500 динара.

Он рачуна 26 радних дана пута 9 сати месечно. 500 Х 26 Х 9 јесте 117 000

Нормално радно време је 21 дан пута 8 сати. Дакле, нормално људи раде 168 или 176 сати месечно,а он хоће да му она ради 234 сата, дакле, сво време да ради прековремено.

За то радно време на сваком другом месту би зарадила НЕТО више него код њега, а он јој нуди БРУТО толико.

Безобразлук.

Дакле,ако некоме она причува дете на четири сата (док родитељи оду у биоскоп и кафу) она заради 2 000 динара.

Тог дана можда оде и на другу адресу и још 3 сата почува неко дете и то је још 1500 динара.

Она је тог дана зарадила 3500 БРУТО.

Јбем ли му маму безобразну.

Дакле,ако некоме она причува дете на четири сата (док родитељи оду у биоскоп и кафу) она заради 2 000 динара.

Тог дана можда оде и на другу адресу и још 3 сата почува неко дете и то је још 1500 динара.

Она је тог дана зарадила 3500 БРУТО.

Јбем ли му маму безобразну.
Da, ali ovo je zagarantovana zarada. Nju mogu a ne moraju da pozovu svakoga dana. Pitanje je koliko ona realno zaradi mesečno?

Da, ali ovo je zagarantovana zarada. Nju mogu a ne moraju da pozovu svakoga dana. Pitanje je koliko ona realno zaradi mesečno?
Он је рачунао да је зову 6 дана у недељи по 9 сати, што је 54 сата недељно.

Нормално радно време је 40 сати недељно.

Нека јој рачуна 40 сати недељно, у том случају,њена бруто зарада је 84 000до 88 000,а не 117 000.

Ja s vremena na vreme čuvam decu (inače radim kao privatna učiteljica) i verujte mi da cenu formiram prvenstveno prema tome kakvo je dete. Dalje, ako dolazim kod deteta jednom nedeljno, cenu za to dete formiram na sat, a ako dolazim više od toga cenu formiram na mesečnom nivou. Najduže što ostajem sa detetom je 5 sati, pa opet za tih 5 sati ne uzmem 2000 dinara, pogotovo ako se radi o zdravom detetu.
E sad, imaš ti žena koje ovo rade pod moranje (meni je profesija defektolog sam) i to gledaju da naplate, a ne sam posao kao takav. 1000 evra mesečno mi je preterano.
Pri tom, ovde se nigde ne pominje kakvo je dete.
I nije tačno da nema prava na odmor - izvini molim te, ako nema ugovora slobodna je da uzme odmor kad hoće.

Ja s vremena na vreme čuvam decu (inače radim kao privatna učiteljica) i verujte mi da cenu formiram prvenstveno prema tome kakvo je dete. Dalje, ako dolazim kod deteta jednom nedeljno, cenu za to dete formiram na sat, a ako dolazim više od toga cenu formiram na mesečnom nivou. Najduže što ostajem sa detetom je 5 sati, pa opet za tih 5 sati ne uzmem 2000 dinara, pogotovo ako se radi o zdravom detetu.
E sad, imaš ti žena koje ovo rade pod moranje (meni je profesija defektolog sam) i to gledaju da naplate, a ne sam posao kao takav. 1000 evra mesečno mi je preterano.
I nije tačno da nema prava na odmor - izvini molim te, ako nema ugovora slobodna je da uzme odmor kad hoće.
Napravi nam racunicu, kako je tata dosao do cifre od 117 000 dinara.

Podigni cijenu svog rada jer je to malo. Kod nas u Hr je jos lani uzimala cistacica 156 eura na sat za ciscenje i to mi je neusporedivo sa tvojim.

Back