Taste Atlas preporučio božićni vašar u Novom Sadu

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
241.720
Popularni kulinarski i turistički sajt Taste Atlas objavio je mapu božićnih marketa koji će uskoro početi u Evropi.
Izlistano je nekoliko desetina njih, od Lisabona do Rige i od Bergena do Trikale.

Među njima je i jedan iz Srbije. U pitanju je novosadski božićni market.

Od gradova u regionu, preporučena je poseta Zagrebu, Sarajevu, Budimpešti, Tirani, Sofiji, Krajovi.

Kada je u pitanju Novi Sad, Turistička organizacija grada najavila je već neke praznične događaje u decembru.
Na Trgu republike najavljen je još jedan Zimzolend, koji je nastao upravo po ugledu na evropske božićne vašare.

Osim toga, sa zimom već nekoliko godina unazad dolazi i Ledena šuma, odnosno klizalište na otvorenom u Dunavskom parku. U centru grada očekuju se i praznični nastupi.
Taste Atlas je popularni sajt koji donosi recepte i informacije o jelima iz raznih delova sveta, ali istovremeno i o "kulinarskim destinacijama". Samo na društvenoj mreži Instagram ima više od milion i po pratilaca.
https://www.021.rs/novi-sad/vesti/427253/taste-atlas-preporucio-bozicni-vasar-u-novom-sadu

Opa bato, čime smo zaslužili takvu čast?

Zato sto si ti naivni provincijalac, kakva bre cast. Taste Atlas je sajt sa sedistem u Zagrebu, Croaciji, potpuno nebitan i nevazan sajt u toj oblasti. Gledaj nesto tipa Tripadvisor a ne neki lokalni hrvatski portal i ono sto pise 021.rs
Šta tebe zapravo muči pa imaš potrebu da vređaš druge? Naivni provincijalac? Mogao si samo da kažeš svoje mišljenje, bez omalovažavanja...

Popularni kulinarski i turistički sajt Taste Atlas objavio je mapu božićnih marketa koji će uskoro početi u Evropi.
Izlistano je nekoliko desetina njih, od Lisabona do Rige i od Bergena do Trikale.

Među njima je i jedan iz Srbije. U pitanju je novosadski božićni market.

Od gradova u regionu, preporučena je poseta Zagrebu, Sarajevu, Budimpešti, Tirani, Sofiji, Krajovi.

Kada je u pitanju Novi Sad, Turistička organizacija grada najavila je već neke praznične događaje u decembru.
Na Trgu republike najavljen je još jedan Zimzolend, koji je nastao upravo po ugledu na evropske božićne vašare.

Osim toga, sa zimom već nekoliko godina unazad dolazi i Ledena šuma, odnosno klizalište na otvorenom u Dunavskom parku. U centru grada očekuju se i praznični nastupi.
Taste Atlas je popularni sajt koji donosi recepte i informacije o jelima iz raznih delova sveta, ali istovremeno i o "kulinarskim destinacijama". Samo na društvenoj mreži Instagram ima više od milion i po pratilaca.
https://www.021.rs/novi-sad/vesti/427253/taste-atlas-preporucio-bozicni-vasar-u-novom-sadu

Opa bato, čime smo zaslužili takvu čast?
Izvini što sam "upala" na temu....

Šta tebe zapravo muči pa imaš potrebu da vređaš druge? Naivni provincijalac? Mogao si samo da kažeš svoje mišljenje, bez omalovažavanja...
"Opa bato, čime smo zaslužili takvu čast?" - opsa bato, cast je sto te neki hrvatski portal stavi na neku svoju listu, pa moras stvarno da budes provincijalac da te tako sta odusevi da okolo pises kako si pocascen.

Inace, 021 redovno na svoj portal stavlja tekstove i linkove Taste Portal-a, njihovi followersi su svugde, a kako to ide sa "trgovinom klikova" na drustvenim mrezama i samom webu, ako te navedem u svojim tekstovima i linkujem tvoja vidljivost ce da raste a navescu te ako i ti mene navedes. Znaci, medjusobno se hvalimo i povecavamo svoju vidljivost na interMetu.

"Opa bato, čime smo zaslužili takvu čast?" - opsa bato, cast je sto te neki hrvatski portal stavi na neku svoju listu, pa moras stvarno da budes provincijalac da te tako sta odusevi da okolo pises kako si pocascen.

Inace, 021 redovno na svoj portal stavlja tekstove i linkove Taste Portal-a, njihovi followersi su svugde, a kako to ide sa "trgovinom klikova" na drustvenim mrezama i samom webu, ako te navedem u svojim tekstovima i linkujem tvoja vidljivost ce da raste a navescu te ako i ti mene navedes. Znaci, medjusobno se hvalimo i povecavamo svoju vidljivost na interMetu.
Razumem tvoje neslaganje. Ne razumem zašto je potrebno vređanje? Kada ne deliš mišljenje sa nekim, pristojno izneseš svoje. Bez omalovažavanja. Vaspitani tako rade....

Razumem tvoje neslaganje. Ne razumem zašto je potrebno vređanje? Kada ne deliš mišljenje sa nekim, pristojno izneseš svoje. Bez omalovažavanja. Vaspitani tako rade....
Chika Dlugomir i ja imamo dugu predistoriju, jos pre nego sto si ti dosla/dosao na ovaj forum. Imam na njega pik jer menja moje postove, brise ih itd.

Meni je izrazito muka od naseg uobicajenog poklanjanja do zemlje, uvlacenja u boolju ili odusevljavanja kada te neko primeti, kada neko zabelezi da ima nesto pozitivno kod nas... sad smo dosli i do hrvatskih sajtova, koja je bre to cast? OK, nabrojali su te u nekih 5-6 gradova u regionu (koje veze ima Budapest sa regionom?) i onda treba da na to balavis, cast, idi bre.

A da li sam vaspitan? Na ovom mestu pisem onako kako zelim i ono sto mislim.

Chika Dlugomir i ja imamo dugu predistoriju, jos pre nego sto si ti dosla/dosao na ovaj forum. Imam na njega pik jer menja moje postove, brise ih itd.

Meni je izrazito muka od naseg uobicajenog poklanjanja do zemlje, uvlacenja u boolju ili odusevljavanja kada te neko primeti, kada neko zabelezi da ima nesto pozitivno kod nas... sad smo dosli i do hrvatskih sajtova, koja je bre to cast? OK, nabrojali su te u nekih 5-6 gradova u regionu (koje veze ima Budapest sa regionom?) i onda treba da na to balavis, cast, idi bre.

A da li sam vaspitan? Na ovom mestu pisem onako kako zelim i ono sto mislim.
Ne želim da ulazim u vašu dugu istoriju. Nisam znala da postoji, reagujem na način pisanja...naše uobičajeno poklanjanje je naš karakter i za to smo sami krivi. Mržnja ka drugima nije rešenje....rešenje je da menjamo sebe....prvo je da se osvestimo, da ne vređamo, da budemo samokritični....

Šta reče?

Ajd' ovako - kažeš da je to hrvatski sajt. Nisam to istraživao i recimo da ti verujem na reč.
E sad, ako je tako sigurno ti je jasno da nam oni nisu baš naklonjeni. Dakle kad nas oni s takvim stavom ocene dobro to zapravo ima veću težinu nego da je to učinio neki Amerikanac ili Englez koji je recimo neutralan i kome smo svi mi sa ovih prostora manje - više isti.

Šta reče?

Ajd' ovako - kažeš da je to hrvatski sajt. Nisam to istraživao i recimo da ti verujem na reč.
E sad, ako je tako sigurno ti je jasno da nam oni nisu baš naklonjeni. Dakle kad nas oni s takvim stavom ocene dobro to zapravo ima veću težinu nego da je to učinio neki Amerikanac ili Englez koji je recimo neutralan i kome smo svi mi sa ovih prostora manje - više isti.

"Opa bato, čime smo zaslužili takvu čast?"
Pa kad te vec toliko u dusu dirne necija pohvala zar nije logicno da se zapitas ko te to pohvaljuje, ko je taj igrac na webu koji daje preporuku mom gradu da sam ja totalno ponosan? Vec jednom smo imali na ovom forumu istu ovu pricu o tom portalu Taste Atlas, i tad si preneo tekst sa 021.rs gde su oni navodili sta braca ti Hrvati pisu o tebi i NS, ocito si zaboravio ali ja nisam jer sam tad prvi put cuo za njih i video da ih 021.rs promovise kao ozbiljan sajt iz kulinarsttva/putovanja na istu foru kad damnas - sa nekim navodnim velikim brojem followersa (tad se i povela rasprava o tome koliko kosta kupovina kod hackera 100 hiljada ili 1 milion followersa na nistagramu)

Ne moras da mi verujes na rec, nego pogledaj sam, dva klika i videces odakle su ljudi sa tog sajta. To sto te neki anonimni Hrvat stavio na njegovu listu necega ne mora da znaci da je to "wauuu", naprotiv tvojoj ispisanoj logici u vezi ovoga. Daleko veca tezina je da su te u listu stavili neki Amerikanci ili Englezi, ma sta ti mislio o njima, tipa Lonely Travel, Tripadvisor, Expedia itd. Na tim sajtovima pisu pravi strucnjaci, ocene restororana, muzeja, sajmova daje armija korisnika. Taj "nezainteresovani" Amerikanac ce ti doneti gomilu novih turista, anonimni Hrvat ti nece doneti bas nikoga jer

Živi preko bare kao i ti, samo severno, ne znam tačno gde. Živeo je i ovde negde.

Znam gde živi, jer sam nekada i ja živeo puno vreme u BC, Canada. On je iz New Westminster-a, sto ti dodje kao Obrenovac za Beograd.
Kad sam ga u jednoj diskusiji pitao ga zašto se predstavlja da živi u Vancouver-u, a ustvari je 20 km od grada, u susednom mestu (čitaj vukojebina), ekspresno je prestao da komunicira samnom 😃.
Pretpostavljam da sam na nekoj block listi, a to mu je vidim inače omiljeni sport ovde, da blokira ljude kad mu se ne svidja odgovor 😉

Znam gde živi, jer sam nekada i ja živeo puno vreme u BC, Canada. On je iz New Westminster-a, sto ti dodje kao Obrenovac za Beograd.
Kad sam ga u jednoj diskusiji pitao ga zašto se predstavlja da živi u Vancouver-u, a ustvari je 20 km od grada, u susednom mestu (čitaj vukojebina), ekspresno je prestao da komunicira samnom 😃.
Pretpostavljam da sam na nekoj block listi, a to mu je vidim inače omiljeni sport ovde, da blokira ljude kad mu se ne svidja odgovor 😉
U tim jako velikim gradovima iskreno govoreći ni ja ne bih voleo da živim baš u centru.

U tim jako velikim gradovima iskreno govoreći ni ja ne bih voleo da živim baš u centru.

Vancouver ima oko 700.000 stanovnika, a cela metro area oko 2.500.000.
Iskreno jedino Vancouver izgleda kao privlačno mesto za život, a velika većina tih manjih gradića koji su se vremenom spojila su nekako bezlicni, i da nema samog Vancouver-a, nikad se ne bi odlucio tu da živim.
Prigradska mesta mogu da budi dobra kad imas malu decu, mirno okruzenje i uglavnom sigurno, ali veoma dosadno bez ikakvih sadržaja koji se nude u samom gradu.
Ljudi se takodje odlučuju za prigradska mesta zbog cene nekretnina, ali i to u ova čudna vremena, nije više neka značajnija razlika…

Central grada je veoma moderan, i aktivno radi na svom imidžu. Inače veoma popularna destinacija za dobrostojeće Azijate da parkiraju svoj novac.
Prilog: Slikano ispred moje kancelarije, iz vremena dok sam tamo radio…
03ADFD22-B01B-4602-98BE-EC52F01E78DF.jpeg

Back