Тастатура не реагује по стартовању рачунара

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.757
Приметио сам да, по рестартовавњу рачунара ма коју год тастатуру користио, ниједна од њих не ради до одређеног тренутка када се Виндовс скоро није покренуо. Оваквих проблема нисам имао никада. Исте те тастатуре радиле су свој посао на другим рачунарима. Пробао сам да пребацујем у други УСБ улаз (УСБ тастатура) и ништа.

Има ли каквих опција које могу у Виндовсу да ово промене или? Ово је ретардирано. Не могу ни у БИОС да уђем.

Prvo brt probaj da izvadis cmos bateriju i sacekaj nekih 20 sekundi i vrati je pa vidi ima li pomaka,probaj da racunar isljucis na nekih 1 sat iz uticnice ako vadjenje baterije ne pomogne.
EDIT:ako imas ps2 izlaze na ploci probaj od nekoga da pozajmis ps2 tastaturu ili ako imas pa probaj sa njom ako se na njoj isto to desava onda moze biti i problem do maticne ploce,ali prvo probaj da uradis ono gore sto sam napisao.

Све што је и бланке написао на ПМ. А ја се надао да постоји и неко софтверко решење које је овај виндовс закомпликовао. Окет.

Aj sacu da vidim imaju li jos neke solucije,nekako windows da netera ulazak u bios pa da vidis posle mada opet i kad bi usao u bios ne znam da li bi mogao da resis problem.
Edit:a mozes da probas da skines simplix pack za win 7 ima sve updateove ociscene od bloata i telemetriya pa da probas mozda pomogne.

Aj sacu da vidim imaju li jos neke solucije,nekako windows da netera ulazak u bios pa da vidis posle mada opet i kad bi usao u bios ne znam da li bi mogao da resis problem.
Edit:a mozes da probas da skines simplix pack za win 7 ima sve updateove ociscene od bloata i telemetriya pa da probas mozda pomogne.
Сад ћу да пробам

Сад ћу да пробам
probaj samo u windows cmd-u run as administrator ukucaj powercfg -h off da iskljucis hibernaciju.
Edit:mozes jos da probas da otvoris kuciste i da izvadis ram i da ukljucis kmp(nece davati post) i posle vratis ram i ukljucis i onda ja msm da ces morati u bios da udjes on ce ti sam ponuditi da bios konfigurises ili probaj ram u drugi neki slot da stavis nzm koliko imas pa da morass da konfigurises.

Приметио сам да, по рестартовавњу рачунара ма коју год тастатуру користио, ниједна од њих не ради до одређеног тренутка када се Виндовс скоро није покренуо. Оваквих проблема нисам имао никада. Исте те тастатуре радиле су свој посао на другим рачунарима. Пробао сам да пребацујем у други УСБ улаз (УСБ тастатура) и ништа.

Има ли каквих опција које могу у Виндовсу да ово промене или? Ово је ретардирано. Не могу ни у БИОС да уђем.
jel ti radi tastatura u biosu?

kako si primetio da ne radi?

Samo nabavi PS2 tastaturu i neces imati nikakvih problema sa radom tastature pri podizanju OS-a.Nisu skupe,a uvek mogu da pomognu pri tim poslovima oko podizanja OS-a.I ostavi je nek stoji u rezervi.
slazem se
ja imam USB jer moja svetli i ima displej i potrebno joj je dodatno napajanje
ali PS/2 nikad ne omanu osim kad se pokvare

Па да, и моја тастатура има осветљење. Тако знам када је активна, а када не. Ова друга коју сам пробао нема осветљење, али свеједно видим да не ради. Урадио сам то што си рекао немања за команд промпт и ништа. Преузео сам ово, па да видим са тим. Не сећам се да ли је проблем постојао јер сам виндовс имао већ инсталиран по куповини рачунара. После нисам ни мењао систем, нити улазио у БИОС.

Ако вам ово ишта значи. Иначе тастатура ми је: Karura (K502)
Screenshot_1.png

Не могу да се жалим. Сади савршено. Не багује ни један тастер. Промена боја је добра, нигде нема престанак осветљења. Нисам зажалио. Требала ми је нека гејмерска. Иначе оно што је Немања предложио са преузимањем оног чуда и инсталацијом је неуспешно.

61YiuIfcAbL._AC_SL1500_.jpg

Све што је и бланке написао на ПМ. А ја се надао да постоји и неко софтверко решење које је овај виндовс закомпликовао. Окет.

Za divno čudo, ali ti za ovo NIJE Windblows odgovoran! Pri uključenju makine, odgovoran je BIOS, OS tada još SPAVA na disku!

Не могу да се жалим. Сади савршено. Не багује ни један тастер. Промена боја је добра, нигде нема престанак осветљења. Нисам зажалио. Требала ми је нека гејмерска. Иначе оно што је Немања предложио са преузимањем оног чуда и инсталацијом је неуспешно.

61YiuIfcAbL._AC_SL1500_.jpg
ovo ti služi i kao ukras za božičnu jelku? :zcepanje::zcepanje:

Ne radi mu tastatura dok Windblowsi ne nabace USB drajvere.A možda pri uključenju samo lupeta po KRIVOJ tipki? Majmuni su izmišljali toplu vodu pa imaš barem 5-6 'revolucionarnih' tipki za ulazak u BIOS! ( DEL, F2, F9 itd)
Не притискам погрешно, већ напросто не реагује тастатура. То знам и на основу чињенице када ми нуди сејф мод или нормално покретање виндовса од 30 секунди паузе. Не могу ништа мењати.

Prvo brt probaj da izvadis cmos bateriju i sacekaj nekih 20 sekundi i vrati je pa vidi ima li pomaka,probaj da racunar isljucis na nekih 1 sat iz uticnice ako vadjenje baterije ne pomogne.
EDIT:ako imas ps2 izlaze na ploci probaj od nekoga da pozajmis ps2 tastaturu ili ako imas pa probaj sa njom ako se na njoj isto to desava onda moze biti i problem do maticne ploce,ali prvo probaj da uradis ono gore sto sam napisao.

A to može da dovede do raspada sistema ako je recimo UEFI ploča, a napravljene su izmene u BIOS-u, a koje ne može vratiti jer ne može da uđe u BIOS sa USB tastaturom?

Не притискам погрешно, већ напросто не реагује тастатура. То знам и на основу чињенице када ми нуди сејф мод или нормално покретање виндовса од 30 секунди паузе. Не могу ништа мењати.
Sejf Mode je već Windblows operacija kada krene bootanje... i kada ti je već složio USB-drajvere...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back