Vratili se jutros u 04.30 sa Tasosa, Potos. Lepo je bilo.
Medjunarodna dozvola je obavezna, nema zezanja. Zaustavila nas je policija na ulazu u Limenariju, ja kao, „evo, nacionalna, evo internacionalna”, a on „nacionalna me ne zanima, samo ova”. Ljubazan, pregledao, proverio motorolom, zahvalio se, pozeleo srecan put i vratio papire. Da je nismo imali....mislim da je oko 350 evra kazna, nisam siguran. Gorivo je od 1,3 do 1,4, benzin. Iznajmljivanje je u Europcar-u poskupelo pre dva-tri dana, 3 dana iznajmljivanja „B” klase (Panda, Corsa, Micra) 118 evra, 5 dana 196 evra. Ne znam kakvi su ostali.
Cene su kao u gornjem postu, to je to, u bilo kom mestu.
Bili na plazama: Potos (nista posebno, ali moze da prodje ako se nema gde drugde), Afroditine suze (nije tacno da je prljavo i da je put los, jeste makadam, ali Panda ide tuda bez ikakvih problema, ako ste pazljiv vozac), Aliki, Golden beach, Paradise beach, Tripiti (tu ima pcela, dosadne, ne bodu ako niste fobicni pa ih lupate sakama). Komaraca u Potosu skoro da nije bilo, jedan ubod.
Veoma ljubazni, nikakvih neprijatnosti nije bilo, pravi odmor.
Jedina primedba: izlazak iz kuce u 9, bez rezervne sobe za prtljag i tusa. Posledica je nekupanje poslednjeg dana, jer je polazak u 2. Dolazak u Bgd u preranim jutarnjim satima i nocna tarifa taksista. Da je bilo nesto vise pauza (u nasem slucaju svega dve, kratke) dosli bi u „noramalno”, jutarnje doba, sa smanjenom utnutoscu u zadnjicama :-).
No, nebitno, bilo je lepo i vredelo je. Ostrvo je predivno, greska je zadrzavati se samo u jednom mestu, jedino ako nemate novca za auto, u tom slucaju moze i tako, opet je lepo.
Fri sop je bruka, cene su kao u Beogradu. Civas u Potosu 23, a u Evzoniju 30 evra? Naravno, znali smo za foru, kupljen je u Potosu.