TASOS - u reči i slici

Ljudi pomagajte!
Tek danas sam otkrila ovaj forum (nisam bas neka forumasica...), a planiram da idem na Tasos od 20.08. Medjutim, ono po cemu se razlikujem od svih cije sam postove uspela da procitam u zadnjih 1h, to je da ne idem preko agencije. Nemojte mi reci da ne postoji mogucnost da se dodje na Tasos na "bum". Jao, tacno cu da svisnem, narocito kad sam videla sve lepe slicice koje ste okacili. Elem dolazimo nas 4 kolima, i ima li ikakve sanse da iznajmimo neki apartmancic onako, na ne vidjeno. Ne bi bilo lose da mi kazete i koje su cene (okvirno). Hvala unapred!

A viza? Treba ti vaucer ili pozivno pismo od Grka, za dobijanje individualne vize.

Mozes da rezervises smestaj preko Interneta, ali racunaj na to da ces morati da uplatis najmanje 30% posredstvom neke banke ili karticom.

Ja sam na taj nacin htela da uplatim smestaj u hotelu Filia u Limenasu. Medjutim, cena je bila ista preko agencije, kao i da smo sami rezervisali i platili.

Ma sto se tice garantnog pisma, to ce biti ok. U fazi smo iscekivanja. Pokusali smo da rezervisemo preko interneta tako sto smo cirkularno poslali pisma za period od 20.08. do 01.09., medjutim niko nam se nije javio sa pozitivnim odgovorom. Uglavnom su nam ponudjeni termini koji nam ne odgovaraju i npr. samo za 8 nocenja.
Mislila sam, hoce li biti npr. "domacina" na pristanistu sa ponudama za sobu.... kao sto se nekad radilo (doduse moja iskustva su sa kopna i pre mnogo god). :?

bubemk:
zdravo svima ,
dali prporucujete trajekt sa nea peramos i
gde da nagem raspored voznje

pozdrav bube

Brate, pisala je Nikana1 o tome, vidi tamo na predhodnim stranama, koliko se secam iz Nea Peramosa ide samo 3 ili 4 puta u toku dana, po meni ti je najsigurnije i najbrze iz Keramotija. I ne zaboravi da poneses jednu Kratosiju ili Tga za jug.

Maverickso:
Cao, mene zanima vila Vana u Limenariji, je l zna neko o tome nesto? Idem tamo 08.09. pa me zanima kakva je da me mozda nesto lose ne iznenadi slucajno :), Je l moguce da su sve plaze toliko lose u Limenariji? Zanima me posto je iznamljivanje skutera? I je l bio neko od vas tako van sezone npr. u septembru, da li je losije vreme slucajno? Da li su moguce cesce kise?

Juce sam se vratila iz Limenarije.
Bila sam sa muzem u vili Vana. Vila je ok. Studiji su dovoljni za dvoje. Cisto je i imas sve u kuhinji sto ti treba. Sobe se ciste i menjaju posteljine i peskire jednom u toku aranzamana. Gazde su ok, zive na poslednjem spratu, gazdarica zna engleski.
Preporucujem ti da (ako ti soba gleda na kanal) kada dodje cisterna (crveni pick-up sa crnim buretom) koja prazni septicku jamu, napustis objakat i prosetas po limenariji. Obicno je prazne oko 8 uvece.
Vila inace ima super polozaj. Sve je jako blizu, plaza prodavnice, kafici...
Nema svoj parking al skuter moze svuda da se smesti, videces gde se drugi parkiraju. Ne znam posto je iznajmljivanje skutera al mi smo uzeli KIA picanto 5 dana 125 evra.
Plaza u limenariji je velika tako da nema sanse da ne nadjes mesto za sebe. Ipak moja preporuka je Metalia beach takodje u limenariji, jedna od najlepsih na ostrvu.

Mislila sam, hoce li biti npr. "domacina" na pristanistu sa ponudama za sobu.... kao sto se nekad radilo (doduse moja iskustva su sa kopna i pre mnogo god).

E to na Tasosu nisam videla. Cak nisam nigde videla ni natpise na kartonu "Imamo sobe", "Free rooms" i slicno.

Imas preko Kalodoukasa mogucnost rezervisanja smestaja u tzv. Medoks hotelima (imaju dosta hotela u Limenasu i Skali Rahoni), u kom ti hoces periodu i na koliko dana hoces, odmah na netu postavljas upit i istog momenta dobijes odgovor sta imaju slobodno.

mila007:
Ljudi pomagajte!
...ne idem preko agencije. Nemojte mi reci da ne postoji mogucnost da se dodje na Tasos na "bum". Jao, tacno cu da svisnem, narocito kad sam videla sve lepe slicice koje ste okacili. Elem dolazimo nas 4 kolima, i ima li ikakve sanse da iznajmimo neki apartmancic onako, na ne vidjeno. Ne bi bilo lose da mi kazete i koje su cene (okvirno). Hvala unapred!

Prosle godine su sa nama na trajektu bile dve porodice (u dvoje kola) koje nisu imali uplacene aranzmane, vec su isli onako, na "slepo" i mogu ti reci da sam im bas zavidela sto ce prosvrljati ostrvom i natenane izabrati smestaj. Kako su dobili vize, ne znam, bilo mi nepristojno da pitam :)

S druge strane, sto se samog smestaja tice, u sred sezone, u Potosu, bilo je slobodnih apartmana, a to znam jer su nas svaki put kada smo sa klincima setali po gradu, bake i deke koji sede na klupicama ispred pojedinih vila cimali da li nam treba smestaj :)
Onako, skroz nenametljivo, ljubazno i poluglasno, uz smesak, ne kao na primer u Crnoj Gori gde kada sidjes sa voza jedan ti otme torbu i odvuce te u svoj apartman... :)

mirarbi:
Uopste nismo pisali o PRENOCISTIMA na putu do Grcke, sto je posebna tema pod nazivom koji citiras, vec o tome gde bismo mogli da svratimo na 2, 3 dana u povratku sa Tasosa.

Obzirom da smo pricali o lepim stvarima, Asprovalti, Stavrosu, Jerisosu, izletima oko Atosa i Sitoniji, to NARAVNO nikome nije smetalo, jer se uklapa u naziv foruma "Turizam i putovanja", a medjunacionalna prepucavanja svakako SVIMA smetaju i ne spadaju ni u ovaj forum, ni u ovu temu.
Uopste nije bilo "prepucavanja", vec najnormalnija konverzacija (mi smo se svi odlicno razumeli,a ti si nasla da prosudjuses da se radi o "prepucavanju ":shock: )
I ko si ti uopste da usaglasavas nasa misljenja , da nisi mozda postala moderator u odsustvu pajamace?
Da, svojstveno je tebi da pogresno informises ljude o granicnim prelazima kojima nisi prolazila i neznas kuda vode ili da objasnjavas predele i mesta u kojima nisi bila(corfu) !?!?? :shock: :shock: :shock:

Ja sam bar uvek dobronamerna i spremna da pomognem ljudima. Ako pogresim, priznam.

Nisam na ovom forumu, kao neki, da bih se svadjala cim se ukaze prilika za to (bez obzira na temu), da bih bistrila politiku, dokazivala svoju navodnu socio-politicku strucnost, procenjivala druge forumase i napadala ih za sve sto mi zasmeta.

Prepoznala si se? I bila mi je namera.

Hvala svima koji su mi napisali odgovor :lol:
Inace, nesto razmishljam, na ostrvu verovatno postoji i nekakav turisticki biro ili tako nesto. Moracemo i to da istrazimo.
Moze li neko da napise kakve su cene po tavernama (recimo porcija ribe, lignji,...). Mozda nesto i da preporucite. Obzirom da ne planiramo da se hranimo po restoranima (sem ponekad, cisto da se castimo :razz: ), imate li kakvu sugestiju, npr. gde kupovati hranu i pod obavezno - maslinovo ulje (hladno cedjeno).
Jos 2 dana sam u Bg, tako da cu se truditi da ischitam koliko mogu od svega sto se na ovu temu postovalo do sad.

Mirarbi,evo i mene stare svadjalice,kao jedan od aktera pomenutih desavanja !
Koliko ja procitah montoya je smirivala strasti i nije ucestvovala ni u kakvom "prepucavanju"koje si izgleda samo ti videla (uzgred ne slazem se sa njenim misljenjem).
Doktor, Bubemk i ja smo samo razmenjivali misljenja i na kraju se lepo slozili oko jagnjetine,domaceg vina i naravno piva.
Nije mi jasno kako ti tu uvek nesto uletis da ispravljas krive drine i delis nam svima savete,lepo nastavi da delis ljudima savete o Tasosu i mestima koje si posetila(mislim da to dobro radis,doduse znas malo i da preteras pa da das i neku pogresnu informaciju,licno te ja ispravio za granicni prelaz!!!)
Pitam se kako bi izgledao ovaj forum kada bi svaki forumas licio na tebe,i kada bi se upletao u ono sto ga se ne tice ! !

Nije mi jasno kako ti tu uvek nesto uletis da ispravljas krive drine i delis nam svima savete..

Kimi, nisam ucestvovala u vasem razgovoru na temu koji narod je sa kojim bratski, a koji nije, i uopste nisam imala nameru da bilo koga ispravljam, savetujem i slicno.

Odgovorila sam Montoyi samo zato sto me je prozvala (indirektno), po ko zna koji put.

Rekla je kako se ovde danima pisalo gde ce se prenociti pre i posle Tasosa (a ja sam ljude pitala za savet gde da odemo na koji dan posle Tasosa), te da to nikome nije smetalo (a vasa razmena misljenja jeste, jer su Djole i ostali reagovali), iako postoji posebna tema (postoji tema i to moja, ali ne o prenocistu pre i posle Tasosa, vec o nocenju na 2/3 puta za one koji idu svojim kolima).

Ne znam zasto joj toliko smetam. Vidis da devojka prati sve moje postove na svim temama, lovi svaku gresku, belezi, pravi evidenciju gde sam letovala, gde nisam. Cim se pojavi i najmanji sukob misljenja, kao onaj o plazama u Limenariji, eto nje, spremna ko zapeta puska da raspiruje strasti i zahuhtava svadju. Kad govorimo o lepim stvarima, kacimo fotografije, savetujemo druge forumase, nje nigde nema.

I nisam sigurna da je ona, po dogovoru, obrisala svoje ranije svadjalacke postove, kao sto smo svi mi uradili. Provericu.

Uvek mi bude krivo kad nam neko svadjom kvari ovakvu lepu temu, a taj neko, pokazalo se vise puta, bude ona.

Cao,

treba mi hitno pomoc. Htela sam da u septembru letujem sa muzom i bebom od 16 meseci na tasosu. Hteli smo da idemo u Pefkari u apartmane Tasos, ali svi su rasprodati. Da li moze neko da mi preporuci neke druge apartmane npr u Pefkariju ili na nekom drugom mestu? Da je bio u njima i da je zadovoljan. Mi idemo kolima pa bi nam znacilo da ima i parking, a i dvoriste da bi beba mogla malo da seta.
Hvala unapred
Marica

Da, znam, i mi smo hteli u "Tasos" apartmane u Pefkariju, jer smatramo da je Pefkari idealno odrediste, a i nismo hteli ponovo da uplacujemo polupansion, jer nam je proslog leta dosadio.

Ako vam ne smeta da imate i klopu, tj. dorucak i veceru, hotel "Akti" u Pefkariju je stvarno dobar izbor (pod uslovom da se izborite da ne dobijete sobu u prizemlju).

Postoji jos par objekata sa apartmanima u Pefkariju (vidjala sam u prospektima nekih agencija), ali mislim da su daleko ispod "Tasos" apartmana (na fotkama izgledaju bas odrtavelo).

Sto se tice ostalih odredista, trebalo bi da Skala Potamia, zbog velike pescane plaze, bude dobar izbor za vas sa bebom. Vec ce Doctor i ostali poznavaoci tog dela Tasosa reci da li sam u pravu i ako jesam dati vam konkretan predlog za neku vilu ili hotel.

Mila: "Moze li neko da napise kakve su cene po tavernama (recimo porcija ribe, lignji,...). "

Vec smo jako puno puta pisali o tome. Nema veze, napisacu ti cene (kojih se setim) iz restorana u Limenariji i Potosu, od prosle i pretprosle godine.

- porcija girosa sa prilozima (tortilja, pomfrit, salata, caciki).......4 Eura
- cordon blue sa prilozima (bareni pirinac, grasak, kupus salata).....oko 6 Eura
- sucukaki (duguljaste cuftice u sosu od paradajza).......5,5 Eura
- lignje na zaru.........oko 6 Eura
- peceni kolutici lignji....oko 5 Eura
- punjene lignje....od 7 do 8 Eura

To je ono cega sam se setila. Cene, dakle, idu od 4 Eura do nekih 7, 8 Eura za morske specijalitete.
Sokovi u restoranu su od 1 do 1,5 Eura. Dezerti (kolac, sladoled, jogurt sa medom) od 1,5 do 3 Eura.

mirarbi:
Ako vam ne smeta da imate i klopu, tj. dorucak i veceru, hotel "Akti" u Pefkariju je stvarno dobar izbor (pod uslovom da se izborite da ne dobijete sobu u prizemlju).

Postoji jos par objekata sa apartmanima u Pefkariju (vidjala sam u prospektima nekih agencija), ali mislim da su daleko ispod "Tasos" apartmana (na fotkama izgledaju bas odrtavelo).

da li pod tim sobama u prizemlju podrazumevas i one koje gledaju na more (imaju terase)? nama su izgleda bas te sobe rezervisali.

Za tebe, jedan sajt gde možeš da pokušaš da nešto nađeš www.priceline-europe.com/region/gr/greekislands.html, a pogledaj i sajt iz poruke GSM doktora sa strane 111, na njemu su dva hotela(Blue ..., nisam im zapamtila ime), apartmani Blue Sky (u koje ja idem) i jedan pansion, sa telefonima i mejlom, u Skala Potamiji, valjda ćeš nešto naći.
U svakom slučaju, lepo se provedi i javi se kada dođeš.....

[/QUOTE]da li pod tim sobama u prizemlju podrazumevas i one koje gledaju na more (imaju terase)? nama su izgleda bas te sobe rezervisali.
Mislim, pre svega, na sobe u prizemlju, sa zadnje strane, koje su do pola ukopane u brdo i u koje moze bilo ko sa ulice da useta bez i malo muke. Takodje, i sobe u prizemlju sa prednje strane su bez veze, jer sedis ispred sobe na manjem tremu, svi gosti koji se penju na sprat prolaze tuda, ko god da sedne u dvoriste sedi prakticno sa tobom.

Generalno, u Aktiju je najvaznije traziti sobu sa zasebnom (nikako zajednickom) terasom i po mogucnosti na I ili II spratu, bez obzira na koju stranu da gleda.

Hvala nikana1 :)

Sjajno je sto konstantno smarate(doduse samo pojedinci,da ne imenujem i ne gresim dusu prema ostalim forumasima),ko je pametniji,ko zna vise skretanja,ko je kome opsovao plazu i dao jednu ili dve pogresne informacije i tako poremetio ravnotezu u univerzuumu.Mozda nije u redu da ja kao novajlija na ovom forumu nekome drzim pridike,ali dosao sam ovde i procitao svih 112 strana teme i uzivao sam u svakoj,izuzev onih sa prepucavanjem i sitnicarenjem.Ako vec imate potrebu da se koljete ili kako vec hocete da nazovete to,imate PP pa izvolite,nemojte da kvarite utisak celokupne price. :shock:

A da,Oktopod vs Magic??Magic je nahvaljen.Sta mislite o Oktopodu?

Back