TASOS - u reči i slici

plazaarhangel.jpg

evo mirne uvale i trikizne vode. tasos naravno. a nije ni guzva, cak je prazno

slikano pre dve godine.

akose dobro secam to je plaza ispod manastira. ne mozes da omasis. mislim da sam vec postavljao ovu sliku na temi, ovaj put sam to ponovio zbog netacnih informacija, da se vidi

plaza je usamljena, vise je prazna nego puna, mozda ima nekoliko kampera i mozda ima bife prikolica. ko voli taj ugodjaj greske nema

na tasosu ima mnogo plaza, sve su lepe na svoj nacin. nekoliko ih je atarktivno, mermerna je jedinstvena mislim u evropi, svetsko cudo. ali za obilazak treba auto. drugacije tesko

slikano pre dve godine.

akose dobro secam to je plaza ispod manastira. ne mozes da omasis. mislim da sam vec postavljao ovu sliku na temi, ovaj put sam to ponovio zbog netacnih informacija, da se vidi

plaza je usamljena, vise je prazna nego puna, mozda ima nekoliko kampera i mozda ima bife prikolica. ko voli taj ugodjaj greske nema

Ove godine u avgustu je bila krcata.

Pa šta drugo da ti kažem, nego da ti je to verovatno bilo najispunjenijih mesec dana na Tasosu. Jer otprilike bi ti toliko bilo potrebno da obiđeš "sve plaže" čak iako si obilazila po 2 dnevno. Tako da nemogu da verujem da si obišla sve plaže, jer sigurno nisi bila mesec dana tamo. Ili možda grešim? Što se tiče toga kako si ti zamišljala Tasos, ja ti tu nemogu pomoći. Ova tema ima 312 strana i ja sam ih sve pročitao pre nego što sam ove godine otišao na Tasos. I tačno sam znao šta da očekujem.Trebala si i ti da pročitaš. S obzirom da za tebe Tasos nije "oaza borove šume" ( Tasos je prepun borovih šuma, možda ne na samim plažama), nema "uvala sa mirnim peščanim plažama i tirkiznom vodom" ( ja od 12 plaža koje sam obišao nigde nisam video ništa drugo nego peščane uvale i tirkiznu vodu), mogu samo da zaključim da nas dvoje nismo bili na istom ostrvu.
A ti bi sad da se raspravljas,a... :-)
Ja sam samo iznela svoj dozivljaj ostrva, nisam kritikovala tudji a narocito nisam citirala tudje postove ismevajuci se, iscudjavajuci se i to citirajuci kurzivom ;-)
Tacnije, i da sam rekla da je Tasos najgluplje mesto za letovanje na koje osoba moze da ode to je takodje samo moj licni dozivljaj, jel tako, i tu nema sta vise da se kaze i komentarise...osim ako ja nemam jos nesto da dodam. Od tebe pomoc nisam trazila a tvoja priprema za letovanje me savrseno ne interesuje sta si i koliko iscitavao a ni kako si ostrvo doziveo.
Mozda ce nekom moj post i da koristi, a tvoje komentarisanje mog posta je apsolutno besmisleno, zapravo, kao i moje tvog tako da, sto se mene tice, mogu se obrisati oba.

A ti bi sad da se raspravljas,a... :-)
Ja sam samo iznela svoj dozivljaj ostrva, nisam kritikovala tudji a narocito nisam citirala tudje postove ismevajuci se, iscudjavajuci se i to citirajuci kurzivom ;-)
Tacnije, i da sam rekla da je Tasos najgluplje mesto za letovanje na koje osoba moze da ode to je takodje samo moj licni dozivljaj, jel tako, i tu nema sta vise da se kaze i komentarise...osim ako ja nemam jos nesto da dodam. Od tebe pomoc nisam trazila a tvoja priprema za letovanje me savrseno ne interesuje sta si i koliko iscitavao a ni kako si ostrvo doziveo.
Mozda ce nekom moj post i da koristi, a tvoje komentarisanje mog posta je apsolutno besmisleno, zapravo, kao i moje tvog tako da, sto se mene tice, mogu se obrisati oba.

U tvoj lični doživljaj ostrva se nisam umešao niti jednom jedinom rečju. To koliko se tebi svidelo tamo je tvoja lična stvar. Ali s obzirom na drskost kojom mi odgovaraš sada ću i ja biti malo oštriji.
Osvrnuo sam se na 3 stvari koje si izjavila:

1. Rekla si da si obišla sve plaže. I dalje tvrdim da je to moguće samo ako si bila bar mesec dana na Tasosu ( osim ako pod obilaskom ne smatraš zadržavanje od 20-tak minuta na svakoj plaži).
2. Izjavila si da nema borovih šuma - čista laž, Tasos je prepun borovih šuma
3. Izjavila si da si očekivala peščane plaže sa tirkiznom vodom i da to na Tasosu nema - još jedna laž, Tasos je prepun peščanih plaža sa tirkiznom vodom

Još jednom, tvoj lični doživljaj me ne interesuje, to je tvoja stvar, pa makar ti to bilo i najgluplje i najdosadnije ostrvo na svetu, ali nemoj da pišeš laži ovde.

Ја ово само због боје мора, борова и плажа.. и то је само делић, нисам хтела да стављам фотографије на којима смо ми, који нисмо обишли ни 20 % плажа..а прешли смо 650 км на самом Тасосу ове године... :)

Само на једном од ових места се нисмо купали, и то где су мермерне стене, забрањено је.
А рекох, нисам постављала фотке са плажа на којима се јесмо купали, не желим да своју децу и свог мужа качим овде. .

U tvoj lični doživljaj ostrva se nisam umešao niti jednom jedinom rečju. To koliko se tebi svidelo tamo je tvoja lična stvar. Ali s obzirom na drskost kojom mi odgovaraš sada ću i ja biti malo oštriji.
Osvrnuo sam se na 3 stvari koje si izjavila:

1. Rekla si da si obišla sve plaže. I dalje tvrdim da je to moguće samo ako si bila bar mesec dana na Tasosu ( osim ako pod obilaskom ne smatraš zadržavanje od 20-tak minuta na svakoj plaži).
2. Izjavila si da nema borovih šuma - čista laž, Tasos je prepun borovih šuma
3. Izjavila si da si očekivala peščane plaže sa tirkiznom vodom i da to na Tasosu nema - još jedna laž, Tasos je prepun peščanih plaža sa tirkiznom vodom

Još jednom, tvoj lični doživljaj me ne interesuje, to je tvoja stvar, pa makar ti to bilo i najgluplje i najdosadnije ostrvo na svetu, ali nemoj da pišeš laži ovde.

lepo si rekao da ona opisuje licni dozivljaj. ja bih se na tome zadrzao. nije vazno.

izgled, kvalitet, atmosferu i aromu tasosa ona ne moze da promeni. ko voli voli. a ima sta da se voli.

Povodom ovih sto pljuju Tasos: Ima ljudi koji ne vole stene, nego pesak i plitku vodu do 1km jer ne znaju da skoce na glavu u vodu recimo, i imaju strah od dubine i tako to.
Pa takvi smatraju da se ne moze kupati na stenama. A u stvari samo oni ne mogu.
Divlja priroda je uvek najlepsa.

Јоој, предност Потоса је што је мањи, па се лакше стиже до плаже, а ни плажа Металиа близу Лименарије није далеко од Потоса. Ја волим и Пефкари плажу, она је веома близу Потосу. Лименарија је прелепа, већа је, и зависи где сте смештени..али су оба места предивна, мислим да су то најлепша места на Тасосу. Мени јесу. :)

Hvala na odgovoru,bas se zato i dvoumimi jer po slikama i jedno i drugo mesto izgledaju jako simpaticno,a i imaju plaze u blizini,ali mislim da ce ipak Limenarija pobediti. :D

Нећеш погрешити свакако! :)
Ја сам једне године била смештена у Пефкарију, мени је то било дивно. Следећи пут сам била у Потосу, али смо тад ишли аутом, па смо обишли још многе плаже. Мада, ја не видим сврху вожње до неке друге плаже сваког дана. У Потосу смо били смештени близу плаже, па док моји момци одмарају или блеје по апартману, ја скокнем до плаже... Ми волимо и ноћна купања, а Потос је за то сјајан...

Back