Tantrički seks

ŠTA JE TANTRIČKI SEKS? VODIČ ZA POČETNIKE​

Seks uglavnom uvek predstavlja užitak, ali da li postoji način da ga prenesete na viši nivo seksualne ekstaze i emotivne povezanosti? Odgovor je – da! Tantrički seks može vam pomoći da sve to postignete, a zapravo nije toliko zbunjujuć i kompleksan pojam, koliko to većina ljudi misli. Da li ste se ikad zapitali šta je tantrički seks, kako se on primenjuje i o čemu se zapravo radi kada je u pitanju tantrička seksualnost? Kada vodite ljubav sa svojim partnerom, vaše seksualno iskustvo trajaće u proseku oko pola sata ili više, ukoliko imate sreće. Ipak, tantrički seks može vam pomoći da produžite svoje seksualno iskustvo i povećati seksualnu intimnost između vas i vašeg partnera, ukoliko se koristi na pravi način. Stoga, ovo je idealan vodič za početnike, koji će vas upoznati sa tantričkim seksom i svim njegovim benefitima, kako biste mogli da lansirate svoj seksualni život u nove, neistražene dimenzije!

ŠTA JE TANTRIČKI SEKS?​

Tantrički seks je drevna hinduistička praksa koja traje već više od 5.000 godina i u prevodu znači "tkanje i širenje energije". To je spor oblik vođenja ljubavi, koji povećava intimnost i stvara konekciju između uma i tela, koja može dovesti do snažnih orgazama. Prema drevnim indijskim spisima, energetske nivoe ljudskog tela kontroliše devet čakri (točkova) koji prolaze vertikalno ravnom linijom tela. Aktiviranjem i ovih čakri i povezivanjem sa njima možete iskusiti sreću, zadovoljstvo, osloboditi se bola, viška emocija ili kontrolisati i pojačati bilo koju ljudsku emociju koju ste ikada osetili. Nauka je danas dokazala prisustvo ovih energetskih centara u telu i još uvek pokušava da razume u potpunosti kako oni deluju. Tantrički seks je stoga, u suštini, veština aktiviranja ovih devet čakri tokom seksualnog odnosa između muškarca i žene. Praktikujući tantrički seks, možete iskusiti blaženstvo koje se ne može opisati rečima i povezati se na višem nivou, koi je izvan područja onoga što naš um može da razume. Zbunjujuće? Gledajte na to ovako – ukoliko je „seks na brzaka“ seksualni ekvivalent brzoj hrani za poneti, tantrički seks je obrok sa svim Michelin zvezdicama, polako i s ljubavlju pripremljen, a još ukusniji, zahvaljujući čekanju.

KAKO ISKUSITI TANTRIČKI SEKS?​

Najjednostavnije objašnjenje tantričke intimnosti i tantričkog seksa jeste da se radi o tome da se vatra vaše seksualne energije, strasti i želja uskladi sa vašim srcem, dušom i osećajem mira u vašem životu. Kada ove sile dostignu ravnotežu i harmoniju, iskre međuljudske magije zaista počinju da lete, a seks postaje lekovito, osnažujuće, transcendentno i duboko predivno iskustvo. Pre nego što uopšte dođe do tantričkog seksa, treba sebi da date nekoliko sati slobodnog vremena, bez telefonskih poziva, društvenih mreža, tehnologije i drugih ometanja. Da biste stvorili eksplozivnu seksualnu konekciju koja je tantrički seks, morate da budete fokusirani isključivo i samo jedno na drugo. Za početak, prepustite se tantričkom seksu sat ili dva. Ubrzo ćete shvatiti da su dva sata seksa prekratka, kada jednom stvorite vezu među sobom u carstvu tantričkog seksa koje je izvan fizičkog nivoa. Tantrički seks nije nikakva vrsta fetiša ili seksualne igre i egzibicionizma. To je čisto, nevino i veći užitak čak od zaljubljivanja po prvi put. Tantrička seksualnost je tehnika odnosno veština koju treba naučiti i savladati. To je meditacija i buđenje uma dok se ujedno prepuštamo seksu. To je čist LSD seksualne vrste. Mi smo tu da vam damo smernice u vidu vodiča za početnike, kako biste znali odakle da krenete kada želite da isprobate tantrički seks. Pored toga, svakako istražite i stvorite sopstvenu konekciju, jedinstvenu vama i vašem partneru, jer je strastveni seks, baš kao i naš um, jedinstven doživljaj za svakoga, poput otiska prsta.

TANTRIČKI SEKS TEHNIKE I VODIČ ZA POČETNIKE​

KREIRANJE ATMOSFERE​

Započnite svoje iskustvo sa tantričkim seksom gašenjem svog svetla oko vas, kako biste isključili ostatak sveta iz vaše sobe, što će vam omogućiti da se fokusirate isključivo jedno na drugo i na tantrički seks. Napravite atmosferu takvom da zadovoljava sva vaša čula. Koristite aromatične sveće, ulja ili mirise poput mošusa ili sandalovine da biste podstakli svoja čula. Pustite intrigantnu, relaksirajuću muziku, tiho i suptilno. Obucite se u širu odeću koja se može lako odvojiti od vaše kože, poput haljine ili dimija. Crvena je boja plodnosti, ljubavi i strasti, te je uvek dobar izbor za seksualni užitak. Izaberite afrodizijake poput jagoda, vina ili čokolade, kojima ćete se međusobno hraniti dok imate tantrički seks.

AKTIVIRAJTE SVOJA ČULA I OPUSTITE TELO​

Tantrički seks funkcioniše tako što se energija kreće kroz telo, tako da se predlaže da snažno protresete svoje udove, kako biste omogućili bolji protok energije kroz vaše telo i odblokirali vaš sistem, pre nego što počnete. Još jedan savet je da se, barem za početak, klonite kreveta. Ležanje na krevetu može aktivirati „dugme za spavanje“ u vašem mozgu, što znači da se vaše telo može početi pripremati za spavanje i odmor, umesto za duboku i intimnu konekciju uma, duše i tela, koja je suština tantričkog seksa. Pokušajte da legnete zajedno sa partnerom na pod i polako počnete da se mazite i dodirujete. Ne žurite, već odvojite vreme za ovo buđenje svih vaših čula, sa akcentom na čulo dodira. Svakako se potrudite da vam bude udobno, kako biste bili sasvim relaksirani, fokusirani i posvećeni senzualnom tantričkom iskustvu. Isprobajte različite vrste dodira - čvrstu masažu, lagane dodire poput pera i nežno milovanje. Cilj je da pojačate čula na spor i intenzivan način, tako da se ona izgrađuju polako do vrhunca, a ne da ih privodite kraju. Ukoliko se ovo izvede na pravi način, to može produžiti seks i vaše zadovoljstvo. Nakon što se međusobno budete dodirivali barem nekoliko minuta, vaši nervni završetci imaće povišeno čulo dodira.

FOKUSIRAJTE SE NA DISANJE​

Obratite pažnju na disanje. Ukoliko vam se učini da vaše misli počinju da lutaju i da gubite fokus, usredsredite se na svoje disanje. Udahnite polako, dok vaš partner izdahuje i obrnuto, po mogućstvu u istom ritmu - to vam može pomoći da poboljšate povezanost između vas dvoje i zadržite svoje misli i svoj fokus na onome što se dešava u tom trenutku. Ukoliko vaši prvi pokušaji tantričkog seksa ne potraju dugo, pokušajte ponovo. Potrebno je dosta vremena i prakse da u potpunosti shvatimo, a kamoli ispravno primenimo tantrički seks, jer smo svi navikli na seks „na zapadnjački način“ , odnosno da očekujemo da seks ima očigledan početak, sredinu i kraj. Pomoću vežbanja tantričkog seksa, možete se prepustiti toj ideji i uživati u seksu bez razmišljanja o vrhuncu, a vremenom naučiti da kontrolišete svoje telo, tako da možete odložiti vrhunac i povećati snagu svojih orgazama.

TANTRIČKO POVEZIVANJE​

Kažu da su oči ogledalo duše, a time se vodi i tantrički seks. U direktnom pogledu vašeg partnera koji može da prozre u vašu dušu nemate gde da se sakrijete i vežbate potpuno otkrivanje sebe, u paketu sa svim onim što osećate i sa onim što jeste. Na ovaj način vi u potpunosti vidite svog partnera, a istovremeno dozvoljavate sebi da budete istinski viđeni. Sedite na jastuk ili stolicu okrenuti prema partneru. Možete ga gledati u jedno oko ili nežno gledati u oba oka, a po želji, možete i da se držite za ruke. Neka vam ljubav koja vam leži u srcu blista kroz oči. Gledajte u voljenu osobu, uvidite božansku iskru u njenim očima i čudite se čistoj životnoj snazi koja ih animira. Osetite jednostavnog, ali i moć ovog trenutka zajedno. Pokušajte da radite ovo oko dva minuta. Obratite pažnju na to koje emocije ili osećanja nastaju ili ako se osećate u iskušenju da skrenete pogled. Ovo nije takmičenje, tako da uvek možete zatvoriti oči na nekoliko sekundi, a zatim ih ponovo otvoriti. Dok sedite okrenuti jedno prema drugom, stavite ruke na svoje srce i udahnite duboko. Dok osećate ljubav koja vam izvire iz srca prema vašem partneru, posegnite i stavite svoju desnu ruku na srce vašeg partnera , i neka on/ona urade sto. Leva ruka svake osobe treba da bude na sopstvenom srcu, dok je desna na partnerovom. Sinhronizujte disanje, sporim, dubokim i svesnim udisajima. Dok udišete, primite dah i ljubav svog partnera u svoje srce, a pri izdisaju pošaljite tu ljubav iz vašeg srca kroz svoju desnu ruku u srce vašeg partnera, praveći krug ljubavi i energije koji teče između vas.

(TANTRIČKI) SEKS​

Nakon što ste se duboko povezali na intimnom nivou, što samo po sebi takođe pripada tantričkom seksu, tokom samog čina seksa nastavite da radite isto. Pokušajte da se fokusirate na disanje, na prisutnost, na svaki dodir, zvuk i miris oko vas i vašeg partnera. Osetite energiju koja teče između vas dvoje, koji ste tokom tantričkog seksa povezaniji nego ikada – i na fizičkom i na duhovnom nivou.

PREDNOSTI TANTRIČKOG SEKSA​

- Izvlačenje maksimuma iz seksa

- Oslobađanje seksualnih blokada i neprijatnosti

- Buđenje vaše seksualne energije koja može slobodno da teče unutar vašeg tela

- Pristup najvećim nivoima zadovoljstva, požude, strasti i želje

- Uspostavljanje povezane i isprepletene energije sa partnerom

- Otkrivanje čari orgazma čitavog tela i/ili višestrukog orgazma

- Za muškarce, odlaganje orgazma, duži seksualni performans i orgazmi bez ejakulacije

- Novi nivo emotivne povezanosti sa partnerom, dubok osećaj intimnosti i ljubavno prisustvo

- Duže sesije vođenja ljubavi i opuštanja enzima u telu

- Poboljšana komunikacija i odnos sa partnerom

- Holistička veza između uma, tela i duha sa samim sobom i sa partnerom

0ef829f563ba43ada21f07f7fc5d4a29.jpeg
 
Nakon što ste se duboko povezali na intimnom nivou, što samo po sebi takođe pripada tantričkom seksu, tokom samog čina seksa nastavite da radite isto. Pokušajte da se fokusirate na disanje, na prisutnost, na svaki dodir, zvuk i miris oko vas i vašeg partnera. Osetite energiju koja teče između vas dvoje, koji ste tokom tantričkog seksa povezaniji nego ikada – i na fizičkom i na duhovnom nivou.
A zasto sam ja bio ubedjen da tu ustvari nema klasicnog intimnog kontakta? :think: Mada nisam nesto mnogo ni citao o tome, moram da priznam.
 
Nesto kao Andersenova prica "Carevo novo ruho", kada car hoda go, a svi pricaju kako ima jako lepo odelo....Seksualne maratone sam radio kada sam bio 20.
Intimnu povezanost sa partnerom ne cini seks, nego razgovori, i sve ono sto prodjemo zajedno u zivotu
 
Naravno ne treba slepo pratiti uputstva iz članka, to može posluži čisto kao info

Meni kad se prvi put desilo ništa prethodno nisam o tome čitala čak imala i predrasude, kad ono međutim...
 
Jel ovo ono: počneš pa se javiš na telefon, završiš razgovor pa nastaviš, pa to kao nešto radiš, vodiš tu neku ljubav pa ustaneš napraviš sataraš, pa se vratiš, pa opet vodiš ljubav al ne zaoprave, pa ustaneš jedeš..elem, počneš u 11 ujutro završiš u 19? Od kud vam vrijeme za ovo?
Podsjeca me na vlasnika minimarketa tu u kvartu.
Razveo se od zene, a radi cijeli dan.
Navecer redovito bude umoran, pa mu svalerke dolaze preko dana, budu u dnevnom boravku dok se torbaju, a on prati tv na koji su prikljucene cetiri kamere.
Kada vidi da dolazi kupac na brzinu navuce hlace, proda sta treba i vrati se torbanju.
 

Back
Top