Tanja Bošković ima šta da kaže...

Glumci su naši savremenici i naši sapatnici...

Jeste da ima onih koji su omastili brčine i svojim belim pčelama,
ali naša divna Tanja ne spada u te podguzne muve...

Pa da vidimo šta to Tanja ima da kaže...

u komentarima je ljudi podržavaju i vidi se - vole.

:heart: :heart: :heart:
Iskrena uvek bila i ostala.Nema greske u njenoj reci i naglasku.

Divna, predivna Tanja Bošković. :heart:

U pravu je za sve. Ono šta je najstrašnije kada su političari u pitanju je odnos prema kulturi. Najmanje novca se izdvaja iz budžeta za kulturu.

Političari vole i poštuju šund umesto prave umetnosti.

Država se ne brine za umetnike, za pisce, slikare, glumce, za zaposlene u ustanovama za kulturu. Moraju sami da uplaćuju novac za zdravstveno osiguranje, to je samo jedan primer.

Penzionisani glumci imaju male penzije i zato rade reklame.

I kada glumci progovore o našoj strašnoj stvarnosti proglašavaju se za državne neprijatelje.

Samo nedostaje da im sudovi ukinutu građansku čast, kao što su nekad, posle rata radili...toliko su ponizili umetnike...

PS. Da li znate koliko su prošle godine pisci dobijali novca za jednu prodatu knjigu?

OVO sto govori oko slengova i ubačenih stranih reči i izraza je u pravu.

To se vise ne moze slusati ni citati.

Poslednja izmena od moderatora:
Divna, predivna Tanja Bošković. :heart:

U pravu je za sve. Ono šta je najstrašnije kada su političari u pitanju je odnos prema kulturi. Najmanje novca se izdvaja iz budžeta za kulturu.

Država se ne brine za umetnike, za pisce, slikare, glumce, za zaposlene u ustanovama za kulturu. Moraju sami da uplaćuju novac za zdravstveno osiguranje, to je samo jedan primer.

I kada glumci progovore o našoj strašnoj stvarnosti proglašavaju se za državne neprijatelje.

Samo nedostaje da im sudovi ukinutu građansku čast, kao što su nekad, posle rata radili...toliko su ponizili umetnike...

PS. Da li znate koliko su prošle godine pisci dobijali novca za jednu prodatu knjigu?
Pa Dzudi bunite se! Zasto ne izadje milion ljudi na ulice? Zasto se ne zapocne gradjanska neposlusnost? Koji bre crni glumci.

Pa Dzudi bunite se! Zasto ne izadje milion ljudi na ulice? Zasto se ne zapocne gradjanska neposlusnost? Koji bre crni glumci.

Ja nisam umetnik. Ja sam samo bloger i neko ko voli umetnost. Na ulici sam od 1991 godine, bunim se. Ne ćutim.

Šta znači ovo "crni glumci" ?

I da napišem koliko pisci dobijaju novca od prodaje knjiga. Jedna žena koja je pisac i to dobar, rekla je, napisala na Tviteru da dobija 70- sedamdeset dinara od prodate knjige. To je bilo prošle godine.

Ona nije dobitnica mnogobrojnih književnih nagrada. Ne objavljuje u popularnim izdavačkim kućama.. Ali već dugi niz godina piše i poznata je u književnim krugovima.

Pojedine knjige dobitnika brojnih nagrada, izdavačka kuća prodaje na akciji "10 za 1000 dinara".

Izvinjavam se na off topicu, neću više.

Овоме обавезно треба додати и генијално духовитог Ланета (намјештено на тај дио од пар минута):

Slusajte, Tanju Boskovic znam ovako , i ona jeste bila u formi do pre 10 godina, i tada je njeno misljenje imalo tezinu , a sad je vec treba uzimati kao bakicu....Emotivno je obojeno njeno razmatranje sada, to sam video u par skorijih intervjua i emisija...

Tako da njeno misljenje sada je babsko, mozda ima vrednost u smislu nekih detalja u zivotu , ali i to sa rezervom, a nikako ono sto je bilo pre 10 godina kad je imala rec i za sve ostalo...

Gutovic je do nekoliko godina pred smrt , dok ga pluca nisu odvojila od svega imao jak pogled na sve....steta sto nemam snimljene njegove monologe, cak i one sa pinka, ima tu takvih bisera i dubina, da se smrznes...Ja da se smrznem...A i ovo sto nije za smrzavanje je ok....to sami znate...posto one stvari koje su da se smrznes ljudi obicno i ne primete...gledao sam reakcije...vidim totalno prazninu , znaci ne razumeju sta kaze....svode na nesto drugo...

Gutovic je do nekoliko godina pred smrt , dok ga pluca nisu odvojila od svega imao jak pogled na sve....steta sto nemam snimljene njegove monologe, cak i one sa pinka, ima tu takvih bisera i dubina, da se smrznes...Ja da se smrznem...A i ovo sto nije za smrzavanje je ok....to sami znate...posto one stvari koje su da se smrznes ljudi obicno i ne primete...gledao sam reakcije...vidim totalno prazninu , znaci ne razumeju sta kaze....svode na nesto drugo...
Jednostavno, preselio čovek.
Ceo je život znao i pričao o nekom boljem mestu.
Niste stigli da snimite njegove monologe jer nemate opciju "recorder" na telefonu-ili ne znate kako se koristi. Ja samo uključim, pa...
"Što ne škodi, može biti i korisno."

Никад нисам ни у литератури прочитао, а камоли чуо да је неко икога тако кратко и духовито намазао говнима као Лане кад су га питали шта мисли да ли су се Мики (Манојловић) и Лаза (Ристовски) продали СНС-у, одрично је цокнуо уснама и промрмљао: „Ма не, па ко би то купио?” :rotf:
Кад неког од њих видим послије тога, тачно ми непријатно... :mrgreen:

Политичари воле и поштују оно што воле њихови бирачи.Без тих бирача они не могу више да се баве политиком, а ти бирачи не воле баш да читају књиге, иду у позориште и слушају некомерцијалну музику.

Што би се држава бринула само за уметнике и пензионисане глумце?
Добијају онолико колико зараде на тржишту.

Poslednja izmena:
Ja nisam umetnik. Ja sam samo bloger i neko ko voli umetnost. Na ulici sam od 1991 godine, bunim se. Ne ćutim.
...
I da napišem koliko pisci dobijaju novca od prodaje knjiga. Jedna žena koja je pisac i to dobar, rekla je, napisala na Tviteru da dobija 70- sedamdeset dinara od prodate knjige. To je bilo prošle godine.
...
Pojedine knjige dobitnika brojnih nagrada, izdavačka kuća prodaje na akciji "10 za 1000 dinara".
Сада имаш оно за шта си се борила од 1991 године до 2000 године.Борила си се за то да тржиште и капитал управљају друштвом, а књиге баш нису најтраженија роба на тржишту, па је логично да се од писања не зарађује много.

Dobra vam je ova cajanka, ali nisam siguran da shvatate koliko je dobra....
Dobar je i ovaj profesor Srbista kad je esencijalan...a ovde je bio esencijalan..

Isto kao sto sam i ja dobar kad sam esencijalan, A onda dolazi muka, biti bukvalan, efektivan, konkretan...
E sad, za razliku od profesora jugoslovenske knjizevnosti , ja sam video u praksi da sam jos bolji u prakticnom , kad treba u realnom vremenu voditi veliu firmu sa vise gazdi, to je inace tezak proces jer vise gazdi znaci da radni svet bezi od discipline trazeci zastitu i korupciju kod onog drugog , tj bilo koga drugog od gazdi...ali se to moze spreciti a da niko ne postane svestan i efektan..

Tako da sam u praksi video da sam jos ubitacniji sa delima nego sa sustinskim recima, ali kad koristis reci i kad se prepires sa budalama, a to je teren na koji dolazis kad spustis radnu ravan sa sustinskog na konkretno a zadrzis se na recima i pricanju, e tu ne mozes biti efektan...budala trazi da njegovo bude uvazeno i da on razume ono sto ne moze da razume...ne moze se sve objasniti budalama...ne moze i tacka...trazi previse vremena da titras jajca , vise nego da odradis, i to 30 40 50 puta vise..
Uostalom iz prakse sam video kod nekih je to beskonacno , znaci budala zeli da ostane budala, ne samo da se vraca u taj rezim kao ravnotezni nego nece ni da se mrdne iz tog rezima svog nakaradnog budalisanja...

Garantujem da svi znate bas takvu nedokazanu budalu koja ne nanosi totalnu stetu vama u zivotu ili ostalima ali samo zato sto istera na svoje a to njegovo ne kosta previse jer se ceo lokalni sistem savije oko njega...ali to je mali sistemcic, jer velike stvari ne mogu da se savijaju oko takvih...zato su uglavnom i mali oni su zavrsne tacke posle njih nema mnogo saradnje...

Сада имаш оно за шта си се борила од 1991 године до 2000 године.Борила си се за то да тржиште и капитал управљају друштвом, а књиге баш нису најтраженија роба на тржишту, па је логично да се од писања не зарађује много.
Zavisi za koga pise...trziste knjiga postoji , ona Alimpicka se razbi od para a svi znamo kakva je probusena u glavi ....ali odlicna je bas takvima , probusenima u glavi , daje odlican osecaj kompletnosti ...ja bas znam jednu zensku , a zene su obicno njene citateljke koja je fanatik te alimpicke...Njeno vaspitanje omogucuje koegzistenciju sa alimpic ideologijom....

Back