- Poruka
- 32
kruznicu u jednoj tacki. to je nemoguce.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Vehrmacht:kruznicu u jednoj tacki. to je nemoguce.
Nemanja 90:Ali ajde ti sada nacrtaj tacku ili na krugu odredi koji je deo jedna tacka.
dr. mengele:Tangenta moze dodirivati kruznicu samo u ogranicenom nizu tacaka odnosno duzi i vi ste u pravu. To se dokazuje time sto krug cini niz duzi koje grupisane cine jednu zatvorenu kruznu liniju. Time je prosto nemoguce da prava dodiruje zatvorenu kruznu liniju u jednoj tacki jer je ta kruzna linija sacinjena iz duzi, te dodirivanje duzi i prave linije pretstavlja - duz.
Pada nam na um da prava mozda ipak moze dodirivati kruznicu na spojnoj tacki dve duzi, medjutim mi dobro znam da takvi siljati elementi na kruznici ne postoje.
Kolika bi bila dužina takvih duži?dr. mengele:Tangenta moze dodirivati kruznicu samo u ogranicenom nizu tacaka odnosno duzi i vi ste u pravu. To se dokazuje time sto krug cini niz duzi koje grupisane cine jednu zatvorenu kruznu liniju. Time je prosto nemoguce da prava dodiruje zatvorenu kruznu liniju u jednoj tacki jer je ta kruzna linija sacinjena iz duzi, te dodirivanje duzi i prave linije pretstavlja - duz.
Pada nam na um da prava mozda ipak moze dodirivati kruznicu na spojnoj tacki dve duzi, medjutim mi dobro znam da takvi siljati elementi na kruznici ne postoje.
dr. mengele:Tangenta moze dodirivati kruznicu samo u ogranicenom nizu tacaka odnosno duzi i vi ste u pravu. To se dokazuje time sto krug cini niz duzi koje grupisane cine jednu zatvorenu kruznu liniju. Time je prosto nemoguce da prava dodiruje zatvorenu kruznu liniju u jednoj tacki jer je ta kruzna linija sacinjena iz duzi, te dodirivanje duzi i prave linije pretstavlja - duz.
Peruzzi:aham...znaci krug nema te silate elemente. ali nema ni ravne elemente....pa sta onda?
ako definises krug kao mnogougao sa beskonacno stranica onda su one beskonacno male tako da postaju svake sama po sebi tacka.
dodiruje samo u jednoj
Peruzzi:@mengele
imas opciju - prilozi sliku ili kako vec. izaberi napredni mod za pisanje postova i ubaci slike sa harda
znaci po tebi uopste ne postoji kriva linija? interesantno...
Peruzzi:ma moze da ostane ovde. tamo ce da je uniste ;D
a vidis, cuo sam cak i definiciju prave kao krug sa beskonacno udaljenim krajem...
DragonFly:I onda je mrmot zavio chokoladu u foliju i onda je doshla pechena veverica i prdnula i raznela vodokotlic Peri Kamiondziji koji je vozio svoj Ferari Enzo na opravku kod Mite Kamenorezca...
dr. mengele:Da, to isto pomislim kada citam matematicke teorije.