Tamo gde cveta limun žut...Deca od 7-9 godina sirom Beograda prodaju limunadu....Zlatno doba?

Svi ti ucenici znaju da se mora otvoriti firma ako hoces da zaradjujes...
Sta mislis da u ostalim skolama u Srbiji ne postoje djacke firme...postoje...
Ovi su izasli na ulicu da ugrabe povoljne prodajne pozicije, nije u pitanju preduzetnistvo...
Tako da je na neki nacin to los primer djacima kako da uce biznis...
Jeste odlican primer za Srbiju i Balkan, vize vize, ajmo ljudi nozici , seku , rendaju , ljuste, za domacice, za bake, deke, za kupus, za krastavce, za sve brzo za sve lako , ajmo narode..

...

Jedna autorska...
Neko ce mozda reci - "Pa bas lepo, od malih nogu se deca uce preduzetnistvu"

Ali ove simpaticne ali i vrlo zalosne...scene koje vidjamo sve više po Beogradu sad vec redovno...su odraz zalosnog stanja drzave i drustva...

Na razlicitim lokacijama po Beogradu, od Trga Nikole Pasica, Kalemegdana, Beo Shopinga, Beograda na vodi...mozete videti razlicite klince kako sa bokalcicima i ponekim limunom prave lumunadice i prodaju za 50 do 100 dinara...

I ne to nisu tek neki cigancici koji prosjace ili pevaju u tramvaju...ali u gotovo slicnoj ili istoj raboti su to vidi se deca tzv srednje klase...
Pristojna skolska deca...

Negde sa strane im u nekim slucajevima sede i roditelji, a neretko oni sami tako provode dane...

Ispred Beo Shopinga videh da cak imaju dve grupe, pa kad jedna devojcica, od ne vise od 8 godina, vikne "Limunadaaa 50 dinara", drugi decak vikne "Kod nas je jeftinija i ukusnija"...

Na trenutak sve to deluje simpaticno...ali onda pomislis da tu na +40..., klinci od 7-9 godina...surovo odrastaju...
Drustvo im je trebalo pruziti mnogo vise...i ostaviti im prostora da se igraju, a ne ih fakticki ostaviti na ulici...

I mozemo mi sad diskutovati te bas lepo ili nije lepo...ali to je poraz drzave i drustva...

Ona devojcica u Novom Sadu je morala da izadje sa krofnama jel bese da bi skupljala pare za lecenje oca...
Ovi klinci sirom Beograda cede limun za 50 dinara...

Izrasce oni u jake ljude...mozda i prerano...ali ostace cinjenica da su im neodgovorna drzava i nezainteresovano drustvo...ukrali detinjstvo!

...
Da li su Cigani to ne znam, al da se ciganišu,
ciganišu.
Ja bih svoje oplaveo od batina za slične biznis inicijative.

Back