ScipioAfricanus
Stara legenda
- Poruka
- 89.622
Zamisli odrastao si covek i ides u kladionice.
Kakva propast.
Kakva propast.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Ili bolje od odraslih kretena sto igraju igrice.Bolje nego da igraju video igrice … a tek bolje od odraslih kretena gde svaki drugi u kladionici..
Da li su Cigani to ne znam, al da se ciganišu,...
Jedna autorska...
Neko ce mozda reci - "Pa bas lepo, od malih nogu se deca uce preduzetnistvu"
Ali ove simpaticne ali i vrlo zalosne...scene koje vidjamo sve više po Beogradu sad vec redovno...su odraz zalosnog stanja drzave i drustva...
Na razlicitim lokacijama po Beogradu, od Trga Nikole Pasica, Kalemegdana, Beo Shopinga, Beograda na vodi...mozete videti razlicite klince kako sa bokalcicima i ponekim limunom prave lumunadice i prodaju za 50 do 100 dinara...
I ne to nisu tek neki cigancici koji prosjace ili pevaju u tramvaju...ali u gotovo slicnoj ili istoj raboti su to vidi se deca tzv srednje klase...
Pristojna skolska deca...
Negde sa strane im u nekim slucajevima sede i roditelji, a neretko oni sami tako provode dane...
Ispred Beo Shopinga videh da cak imaju dve grupe, pa kad jedna devojcica, od ne vise od 8 godina, vikne "Limunadaaa 50 dinara", drugi decak vikne "Kod nas je jeftinija i ukusnija"...
Na trenutak sve to deluje simpaticno...ali onda pomislis da tu na +40..., klinci od 7-9 godina...surovo odrastaju...
Drustvo im je trebalo pruziti mnogo vise...i ostaviti im prostora da se igraju, a ne ih fakticki ostaviti na ulici...
I mozemo mi sad diskutovati te bas lepo ili nije lepo...ali to je poraz drzave i drustva...
Ona devojcica u Novom Sadu je morala da izadje sa krofnama jel bese da bi skupljala pare za lecenje oca...
Ovi klinci sirom Beograda cede limun za 50 dinara...
Izrasce oni u jake ljude...mozda i prerano...ali ostace cinjenica da su im neodgovorna drzava i nezainteresovano drustvo...ukrali detinjstvo!
...
Obicno si ti mekan prema bezakonju, ovo me je iznenadilo....Da li su Cigani to ne znam, al da se ciganišu,
ciganišu.
Ja bih svoje oplaveo od batina za slične biznis inicijative.
Nisam ja mekan prema bezakonju, nego sam tvrd prema ciganisanju.Obicno si ti mekan prema bezakonju, ovo me je iznenadilo....
Budi zelenas, to ti je bolje i na ponos familiji.kladza ti je solidna lova sa strane ako znas sta da igras.