tamo daleko

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

gost 197611

Aktivan član
Poruka
1.180
komentar sa youtube:

1.Турски султан Сулејман: (1495-1566): „Не дај Боже да се Срби сложе“.

2.Генерал Немачке војске Аугуст фон Макензен: (1912-1915): „Срби су најбољи војници Балкана, опасан и ратоборан народ, храбри борци и поносни људи.“

3. Немачки цар Вилхем II у Првом светском рату: „Дајте ми Српску војску и ја ћу победити овај рат!“

4.Хитлер (1937): „Србе не волим, али их ценим и поштујем јер су храбар народ“.

5.Садам Хусеин: Дајте ми 1 000 000 Срба и освојићу свет!

6.Борис Тадић 2006: Шта ће нам војска?!

:klap: :klap: :klap: :klap: :klap:

komentar sa youtube:

2.Генерал Немачке војске Аугуст фон Макензен: (1912-1915): „Срби су најбољи војници Балкана, опасан и ратоборан народ, храбри борци и поносни људи.“

3. Немачки цар Вилхем II у Првом светском рату: „Дајте ми Српску војску и ја ћу победити овај рат!“

:klap: :klap: :klap: :klap: :klap:

Najbolji mi Sadam Husein:hahaha::hahaha::hahaha: pa da li je on bio normalan, jedan milion Srba :hahaha::hahaha::hahaha: pa Srba ima ukupno (bar u sadašnjoj Srbiji) nekih sedam miliona sa sve nacionalnim manjinama, jedna trećina su penzioneri, o drugim trećinama šta reći, većinom su po beogradskim splavovima i biju bitku kako koju sponzorušu da navataju za jednu noć, za jednu naslovnu stranu nekih "žutih" novina. Eeehhhh, koji budalaš, Srbi da mu budu vojnici:hahaha::hahaha::hahaha: nije ni čudo da je završio kako jeste.;)

Najbolji mi Sadam Husein:hahaha::hahaha::hahaha: pa da li je on bio normalan, jedan milion Srba :hahaha::hahaha::hahaha: pa Srba ima ukupno (bar u sadašnjoj Srbiji) nekih sedam miliona sa sve nacionalnim manjinama, jedna trećina su penzioneri, o drugim trećinama šta reći, većinom su po beogradskim splavovima i biju bitku kako koju sponzorušu da navataju za jednu noć, za jednu naslovnu stranu nekih "žutih" novina. Eeehhhh, koji budalaš, Srbi da mu budu vojnici:hahaha::hahaha::hahaha: nije ni čudo da je završio kako jeste.;)

Evo Kristine skatofagicarke i njenih piglu komentara. Kome god "manjinskom otpadu" pripadas, ne zaboravi da zivis u srpskoj drzavi!:D

Evo Kristine skatofagicarke i njenih piglu komentara. Kome god "manjinskom otpadu" pripadas, ne zaboravi da zivis u srpskoj drzavi!:D

Ja sam srpkinja sa velikom odgovornošću prema svemu i svačemu što nam se dešava. Prema tome, svesna sam situacije u kojoj se nalazimo, nisam u oblacima i ne mislim da smo "nebeski narod" kako većina Srba misli, nebeski, ma,da;)

komentar sa youtube:

:super::super::super:

http://forum.krstarica.com/showthre...кој-војсци?p=19325311&viewfull=1#post19325311

Херман Нојбахер (главни Хитлеров дипломата за Балкан) је у својим сећањима написао:
„Хитлер је био убеђен да ће Срби, чим им се опет пружи прилика, поново бити водећа балканска сила. Хитлер је поштовао Србе и ја претпостављам да то потиче из времена балканских ратова 1912. и 1913. године, а тај респект према Србима још је више порастао када је српска армија постигла у Првом светском рату војничке успехе против аустроугарске војне силе. Иза Хитлеровог неповерења према Србима крије се, заправо, његово потајно признање и дивљење према њима”.

Упоредјујући Србе и Хрвате, Хитлер је нагласио да “Хрвати немају никакву представу о државности и неће је никада ни имати”.
Насупрот њима “Срби су народ који је одређен да има државу и који је као народ одржан. Њихова идеологија је великосрпска. У њима постоји безобзирна отпорна снага”.

Немачки Војни заповедник Србије описао је фебруара 1943. српски народ као "чврст и непоколебљив, од свих балканских народа најспособнији", а за Српкиње је рекао да су "поносите и неприступачне". Официри команде Југоистока (између осталих и генерал Александер Лер) стално су говорили како су "Срби најизванреднији и најдаровитији елемент на Балкану".

Председник Турске републике Кемал Ататурк приликом пријема српског посланика по завршетку рата, рекао је: “Срећан сам што примам представника најхрабријег народа на свету – Србина који је помрачио славу старе Спарте и окитио се ловоровим венцима”.

http://forum.krstarica.com/showthre...кој-војсци?p=19326602&viewfull=1#post19326602

Норвешки пуковник Карстен Ангел, учесник напада на Србију у I светском рату: "Дошли смо са мало поштовања за њих, а враћамо се пуни дивљења. Видели смо народ миран, самопоуздан, родољубив. Нашли смо најбоље војнике на свету, храбре, послушне, трезвене, издржљиве, вољне да жртвују живот за земљу и националну идеју".

Ханс Фогел, немачки војни лекар: "У сваком рату и свакој војсци има забушаната, али у част српске војске морам рећи да у њој кукавичлук и дезертација на фронту пред непријатељем беху потпуно непознати".

Француски публициста Огист Говен: "Срби, према којима су људи Пеште и Беча показивали само презир пун омаловажавања, они ништавни људи, за које су се спремали да их у прах и пепео разнесу, учинише да беже пред њима заставе Франца Јозефа I... Ми присуствујемо ускрснућу Велике Србије на хрошћанском истоку".

Француски публицист Едуард Шире; 1917: "Својим херојством у последњем рату, својим чудним одржањем дате речи, својим узвишеним мучеништвом, које је потврдило њену неразрушиву моралну снагу и своју скору ренесансу, Србија је скоком ушла у први ранг солидарности народа који се боре против тевтонске хегемоније, а за слободу света. Племенитошћу свога држања и етничком храброшћу у патњи, она привлачи општу симпатију и дивљење. Отада, човек се пита каквим је чудом унутрашњег живота ова нација, увек гоњена и тлачена од својих суседа, умела да одржи интегритет своје савести и да проследи свој идеал упркос противних околности. То је један проблем народне психологије јединственог карактера. Уосталом, велики генији су образовали нације за њихове специјалне мисије, са најразноврснијим етничким елементима. Ми овде видимо како подсвесно народна душа следује без увијања свом идеалу са етничким елементима хомогеним и да натерају целу нацију, као своје хероје, да то реализује.

Франц Тирфалдер; 1935: "Много су ми пута учесници у тамошњем рату саопштили колико су их дубоко дирнули храброст Срба, њихово витешко понашање према победницима и према побеђенима, њихова издржљивост и војничко држање."

Немачки генерал, фелдмаршал Аугуст фон Мекензен, 1915, својим војницима пред полазак на српски фронт:
"Ви не полазите ни на италијански, ни на руски ни на француски фронт. Ви полазите у борбу против једног новог непријатеља, опасног, жилавог, храброг и оштрог. Ви полазите на српски фронт и Србију, а Срби су народ који воли слободу и који се бори и жртвује до последњег. Пазите да вам овај мали непријатељ не помрачи славу и не компромитује досадашње успехе."

Аустријски принц и мађарски маршал, надвојвода Јосиф Хабсбуршки, обраћајући се Јовану Дучићу: "Српска војска је прва и најхрабрија војска у Европи. Ја то знам из сопственог искуства, јер сам против ње пошао да ратујем на Дунаву. Господо, шта сте ми учинили тога дана; после борбе која је трајала свега пола сата, ви сте уништили моју дивизију. Моји батаљони били су просто збрисани вашом ужасном ватром..."

Ja sam srpkinja sa velikom odgovornošću prema svemu i svačemu što nam se dešava. Prema tome, svesna sam situacije u kojoj se nalazimo, nisam u oblacima i ne mislim da smo "nebeski narod" kako većina Srba misli, nebeski, ma,da;)

Како ја никога да сретнем ко тако одистински мисли.

Како ја никога да сретнем ко тако одистински мисли.

Ja zaista tako mislim, a nećemo se sresti ama baš NIKAD, virtualni svet je za mene samo imaginacija, stvarni je nešto sasvim drugo, tamo imam istomišljenike koji nažalost nemaju petlju da lanu šta i kako i o čemu misle, ni na kom forumu ili u realu:(

Nema šanse da se "ispišem", boli me uvo za Kusturicu, čovek valjda pročitao neke stvari iz istorije i shvatio da su muslimani jal Srbi, jal Hrvati, ja se u te ne ubrajam, čista i najčišća srpkinja, al' to me nikako ne oslobađa odgovornosti, a da smo grešili i srali što po sebi što po drugima, ne bih o tome, čitaj malko istoriju, nemoj samo da se baziraš na forumske budalaštine

Dobro.... gresili smo, oko toga nema spora. Moje drugo pitanje je sta sad? Da odemo u drugu krajnost i da mrzimo sebe? Jel to resenje? Nemoj me pogresno razumeti, konstruktivna kritika je uvek pozeljna, medjutim ono sto ti pises je sve samo ne to.

Poslednja izmena:
Neka svako priča šta hoće ali...
33584-001.JPG

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back