Mojoj rozenkolis ptici prija povremeno dogrevanje obzirom da je vec starija,
i ja to po preporuci strucne osobe radim pomocu sijalice, tako sto stonu lampu
usmerim na jedan deo kaveza gde sam na dno stavio savijenu krpicu (da se ne bi dno kaveza usijalo)
i onda ptica sama dodje na to mesto ako hoce, a kada se dovoljno ugreje, opet svojom voljom ode
u drugi deo kaveza.
Nedavno sam u onom velikom pet-shopu na Novom Beogradu video sijalice
za grejanje terarijuma proizvodjaca Exo-terra.
Posebno me je zainteresovala sijalica koja simulira nocno svetlo jer je staklo
sijalice ofarbano u tamno plavu (teget, indigo) boju.
Takva sijalica bi manje sijala, i ptica bi valjda uz isto grejanje, lakse spavala u tamnijem ambijentu.
Sijalica je klasicnog oblika i imaju od 50w i od 75w a cene ih 550 i 600-i-nesto dinara.
Mene zanima da li tih sijalica (ili nekih drugih sa slicnim efektom) ima jos negde da se kupe
(u Srbiji naravno) po mozda nizoj ceni ?
Na sajtu proizvođača exo-terra sam video i grejač koji je u obliku tanke ploče koja
se stavi ispod terarijuma, pa mu dođe kao podno grejanje.
Ima li toga kod nas ?
Primam i druge predloge kako grejati kavez, a da se eliminiše jak sjaj obične sijalice ?
i ja to po preporuci strucne osobe radim pomocu sijalice, tako sto stonu lampu
usmerim na jedan deo kaveza gde sam na dno stavio savijenu krpicu (da se ne bi dno kaveza usijalo)
i onda ptica sama dodje na to mesto ako hoce, a kada se dovoljno ugreje, opet svojom voljom ode
u drugi deo kaveza.
Nedavno sam u onom velikom pet-shopu na Novom Beogradu video sijalice
za grejanje terarijuma proizvodjaca Exo-terra.
Posebno me je zainteresovala sijalica koja simulira nocno svetlo jer je staklo
sijalice ofarbano u tamno plavu (teget, indigo) boju.
Takva sijalica bi manje sijala, i ptica bi valjda uz isto grejanje, lakse spavala u tamnijem ambijentu.
Sijalica je klasicnog oblika i imaju od 50w i od 75w a cene ih 550 i 600-i-nesto dinara.
Mene zanima da li tih sijalica (ili nekih drugih sa slicnim efektom) ima jos negde da se kupe
(u Srbiji naravno) po mozda nizoj ceni ?
Na sajtu proizvođača exo-terra sam video i grejač koji je u obliku tanke ploče koja
se stavi ispod terarijuma, pa mu dođe kao podno grejanje.
Ima li toga kod nas ?
Primam i druge predloge kako grejati kavez, a da se eliminiše jak sjaj obične sijalice ?
Poslednja izmena: