„Talenti na okupu“: Kako preokrenuti odliv mozgova u priliv?

Smatram da je to dobar potez bez obzira ko organizuje vlast ili opozicija.Navodno biće premijerka tog celog dana sa gostima
iz inostranstva.Zna li neko jel će to biti javno ili samo odabrani? Nije loše da se kritičari režima takođe okupe pa da se vidi šta
bi predložili da nam bude bolje.

Preokrenuce kada se pohapse svi lopovi i konacno oslobodi preduzetnik u Srbiji. A to ce da bude nikad. Razgovori su farsa. Sve ide utabanom prtinom i ne moze se promeniti.

Srbija je kao i ostale glupe balkanske nacije osudjena na germanizaciju i izumiranje.

Nemacka je nasla perfidan nacin za Drang nach Osten.

Pa formirajte institute, nabavite sredstva za naucno-istrazivacki rad, celu zemlju bacite na istrazivacke projekte. Samo u nauci je spas.
Ukinite bivalutni sistem i opredelite se ili za dinare ili za evre.
Prepisite americku poreznu politiku
Povecajte kazne za korumpirane drzavne sluzbenike, a generalno drzavnim sluzbenicima u sudu i policiji povecati plate kao bi bili vise imuni na mito
Decentralizujte se
Primenite zakone na lokalne serife koji odrzavaju burazersku ekonomiju
Sredite malo gradove, uredite sta gde sme i kako da se gradi, a ne da srpski gradovi lice na one u podsaharskoj Africi

I to je manje vise to. Sto se plata tice, zdrava konkurencija ce to srediti kada se primeni ovih sedam tacaka.

Прво да нам се врати франак и да донесе паре које је тамо зарадио,мозгова има овде довољно...

Ајде франак,врћи се вамо и потерај паре...

Tako i mislim,ali ti je poznato da bez pasoša ne ide.Čini mi se da sam i tebi nudio nagradu od 5.000 franaka
ali ti nije padalo na pamet da uzmeš lovu.Kako tvrdiš da ima mozgova u Srbiji a neznaju takvu sitnicu da naprave?

Smatram da je to dobar potez bez obzira ko organizuje vlast ili opozicija.Navodno biće premijerka tog celog dana sa gostima
iz inostranstva.Zna li neko jel će to biti javno ili samo odabrani? Nije loše da se kritičari režima takođe okupe pa da se vidi šta

Te naivcine koje dodju kod Premijera Ante (Brnabe) ima da:

[1] Budu quvane i pecene neverovatnom sladostrasnom govorancijom;
[2] Lazna obecanja od 10K ejra mesecno ima samo da lete, po 10x u minut;
[3] Na Antinoj strani ce biti super pitchke u oblinama da ti pamet stane (sex mamci);
[4] Bice obecani stanovi, mercedesi, pitchke materine, letimo na Mars...;
[5] Zamene teza ce da se provlace samo tako;
[6] Akcenat ce biti na SNSovoj demokratiji, kao PRAVOJ demokratiji koju Srbija NIKADA pre SNSa imala nije;
[7] Bice svecani rucak, ikra, jastozi, svirka, sevdah, Whisky, Vodka, hektolitrima!

U 7 tacaka najobicnija vasarska stocno-majmunska prevara! :zblesav:

Katanac na gloopu UDBAsku temu! :zelenko2:

_nobody_

Te naivcine koje dodju kod Premijera Ante (Brnabe) ima da:

[1] Budu quvane i pecene neverovatnom sladostrasnom govorancijom;
[2] Lazna obecanja od 10K ejra mesecno ima samo da lete, po 10x u minut;
[3] Na Antinoj strani ce biti super pitchke u oblinama da ti pamet stane (sex mamci);
[4] Bice obecani stanovi, mercedesi, pitchke materine, letimo na Mars...;
[5] Zamene teza ce da se provlace samo tako;
[6] Akcenat ce biti na SNSovoj demokratiji, kao PRAVOJ demokratiji koju Srbija NIKADA pre SNSa imala nije;
[7] Bice svecani rucak, ikra, jastozi, svirka, sevdah, Whisky, Vodka, hektolitrima!

U 7 tacaka najobicnija vasarska stocno-majmunska prevara! :zblesav:

Katanac na gloopu UDBAsku temu! :zelenko2:

_nobody_

Ipak svrati nije ti teško i postavi Ani pitanje ali umesno.

Ipak svrati nije ti teško i postavi Ani pitanje ali umesno.

Mogu samo da joj zveknem takvu jednu samarcinu i da je potsetim na februar ili mart 2007. kada su je nahvatali mrtvu pijanu kod Banjice u 2:00 izjutra (1.2 promila alkohola), a ja to gledao sa druge strane ulice iz mog raspalog Kaddetta (jer su i mene zaustavili na :whistling:). Da joj evociram lepe uspomene! :kez:

_nobody_

Mogu samo da joj zveknem takvu jednu samarcinu i da je potsetim na februar ili mart 2007. kada su je nahvatali mrtvu pijanu kod Banjice u 2:00 izjutra (1.2 promila alkohola), a ja to gledao sa druge strane ulice iz mog raspalog Kaddetta (jer su i mene zaustavili na :whistling:). Da joj evociram lepe uspomene! :kez:

_nobody_

Moj savet ne igraj se jer možeš n.........ti.Malo pre sam čuo da je jednog murija terala jer je nekim
Romima psovao majku.

Pa formirajte institute, nabavite sredstva za naucno-istrazivacki rad, celu zemlju bacite na istrazivacke projekte. Samo u nauci je spas.
Ukinite bivalutni sistem i opredelite se ili za dinare ili za evre.
Prepisite americku poreznu politiku
Povecajte kazne za korumpirane drzavne sluzbenike, a generalno drzavnim sluzbenicima u sudu i policiji povecati plate kao bi bili vise imuni na mito
Decentralizujte se
Primenite zakone na lokalne serife koji odrzavaju burazersku ekonomiju
Sredite malo gradove, uredite sta gde sme i kako da se gradi, a ne da srpski gradovi lice na one u podsaharskoj Africi

I to je manje vise to. Sto se plata tice, zdrava konkurencija ce to srediti kada se primeni ovih sedam tacaka.

Nasli smo jednostavniji nacin.

isus-hristos--ikona-50x70-cm-31370.jpg

Moj savet ne igraj se jer možeš n.........ti.Malo pre sam čuo da je jednog murija terala jer je nekim
Romima psovao majku.

Nisam ja UDBas kao ti. Ja sam SLOBODAN gradjanin, i imam svoje ideje. Jos i blagonaklono razmisjam o njima... Kad pocnem da pozivam na njihovo vesanje o bandere u svakom mom drugom postu... Dosao Satan po svoje/njih. :hehe:

_nobody_

Ma to je farsa u režiji Vlade i reklama. :roll:... Trenutno je na javnoj raspravi (o kojoj nema ni reči u medijima) nov zakon o nauci i istraživanjima gde se ista ova Vlada sprema da ukine humanistiku, da ukine finansiranje istraživačkog rada na fakultetima i da privatizuje naučne institute. Nemaju oni nikakvu istinsku želju da vrate pamet i talenat u Srbiju, niti da to finansiraju. Prema tome, dabome. Isto kao i ona strategija borbe protiv bele kuge. Lepo zvuči, ali u praksi ne postoji :roll:.

Na jednodnevnoj konferenciji pod nazivom "Talenti na okupu 1.0", predsednica Vlade Ana Brnabić, koja će celog dana prisustvovati skupu, razgovaraće sa učesnicima o tome kako kreirati ambijent da se mladi i obrazovani koji odu iz zemlje, posle nekog vremena vrate u otadžbinu i prenesu iskustvo i stečena znanja.

- - - - - - - - - -

Premijerka je pre nekoliko meseci uputila poziv našim ljudima koji uspešno rade u inostranstvu, okupljenim u organizacijama poput "Serbian City Club" iz Londona, i "Serbian Entrepreneurs" iz Njujorka i Silikonske doline, da se sa njima sastane krajem ove godine u Beogradu.

Želja joj je da sa njima porazgovara, čuje šta Srbija može da uradi za njih, šta oni mogu da urade za Srbiju i kako da u narednom periodu pokušamo da preokrenemo "brain drain" u Srbiji u "brain gain".

Neverovatni licemeri. Za godinu dana će ostaviti bez posla ovih 800 mladih istraživača koje su zaposlili preko projekata na fakultetima. Kad ukinu finansiranje naučnih istraživanja po fakultetima, ti mladi ljudi će naravno otići iz zemlje. Ove odavde teraš, a one koji su već napolju bi da vratiš..... Cirkus od države! :roll:

A šta mislite šta je sve pozitivno ako tako bude kao što kažete?

Ne treba da se preokrece niti moze nista. Treba se prilagoditi novim vremenima :D

Naebase ovi sto ostanu ovde i ocekuju penzije od ove drzave. Jedino je to problem. Ostale ce da se vrti. Bice sve vrednija radna snaga u Srbiji, nekretnine ce biti jeftinije, privreda ce da posluje u datim okvirima. Na kraju ko bude imao ok posao moci ce i ovde da zivi.

Jedino razmisljajte o starosti a to nije ni penzija, niti privatni fondovi. U sistem ne mozete da verujete.

Jedino razmisljajte o starosti a to nije ni penzija, niti privatni fondovi. U sistem ne mozete da verujete.

Ja NE verujem cak ni u USA sistem, pa ni u nemacki. Ja u oba mogu da radim, radim posteno u DE, placam poreze i moja socijalna davanja po DE zakonu, i toliko. Posteno me plate, posteno platim carevo, i toliko od mene. Terati me da veujem... Bi bilo isuvise preterano, cak stavise, kontraproduktivno. :mrgreen:

_nobody_

Nece se stvari preokrenuti kozmetickim promenama, nego samo dobrim privrednim ambijentom i onda kada ekonomija bude imala prevagu nad politikom.

Nasli smo jednostavniji nacin.

isus-hristos--ikona-50x70-cm-31370.jpg

Evo jos jednog bolesno ljubomornog na veru i vernike, i jedne neznalce, koji brka babe i zabe i koji veru suprostavlja nauci, tj. nauku veri.

Back