Taktike manipulacije koje koristi Vučić

hm337

Elita
Poruka
19.271
Na ovoj temi ćemo da istražujemo taktike manipulacije koje koristi Vučić...Ja ću da počnem a vi nastavite

taktika 1 prati istraživanje javnog mnjenja i kaži onima koji su ti ciljna grupa ono što žele da čuju

taktika 2 kad naiđeš na protivljenje kupuj vreme ublažavanjem svojih stavova

taktika 3 neka stranački papagaji i mediji prave kult ličnosti u rangu religije...."zahvaljujući Aleksandru Vučiću"..."zahvaljujući Aleksandru Vučiću"..."zahvaljujući Aleksandru Vučiću"....

taktika 4 demonizuj političke protivnike preuveličavanjem njihovih mana i grešaka do te mere da glasači poveruju da tu ima nešto...

taktika 5 taktika država to sam ja....svi koji napadaju mene napadaju državu i zato su izdajnici....

taktika 6 glumiti patriotu na mnogim nevažnim stvarima a izdati na onih par stvari gde je bitno

taktika 7 izdaju vršiti korak po korak metodom kuvanja žabe da ljudi ne primete ...oči im se zamazuju taktikom 6

taktika 8 ako ne možeš da zajašeš talas javnog mnjenja ni da kupiš vreme okreni uloge - proglasi da si ti oduvek bio za to protiv čega si bio a da su oni koji su bili za to ustvari lažovi i manipulatori koji su bili protiv toga

taktika 9 igraj na paranoju naroda ubacujući strane službe u priču kad želiš da demonizuješ nekoga...

taktika 10 ne ulazi u debate sa političkim protivnicima...postavi se kao neko ko je iznad toga da priča sa njima...kao neko ko bi kao mogao da prihvati samo debatu sa svima njima odjednom....što naranvo nikad ne prihvatiš stvarno

taktika 11 pravi virtuelne debate sa stavovima političkih protivnika izvrćući njihove stavove tako da ih omalovažiš

taktika 12 stvori sliku da si ti taj koji gradi autoputeve i daje penzije i plate u javnom sektoru a ne država od novca svih poreskih obaveznika

taktika 13 preuveličavaj svoje uspehe hvaleći se sam a za sve neuspehe krivi prošlu vlast iako si na vlasti već 12 godina

taktika 14 izmišljaj i preuveličavaj napade na sebe da bi proizveo emocije kod svojih obožavalaca..

taktika 15 stvori sliku da se boriš protiv zapada iako si mu verni sluga

taktika 16 ....svaki pobušaj pobune u vidu protesta proglasi atakom zapadnih službi...dodaj da ga finansiraju basnoslovnim ciframa
..

nastavite....

Браво за тему.

Дуго сам размишљао да отворим тему са овим насловом, али ми је било потребно пуно истраживања да систематизујем све технике манипулације.

Цењени колега @hm337 је то одлично урадио.

Понестаје му идеја.

У последње време је сатеран уза зид, због литијума,

народу се идеја не свиђа, а он мора да мобилише своје бираче за литијум,

па је прибегао баш јефтиној и истрошеној фори

"хоће да га убију, а он ће да повећа пензије".

У суштини, он користи спајкове у осећањима простог народа. Прво уплаши народ, а онда им донесе сигурност.

то ради редовно, често овај страх у народу сеју његови кербери, па онда он на конференцији за новинаре донесе мир (пензије, плате, бидипи, џидипи...зависи од тренутка), међутим, сад је мало фрка, па је морао сам да народу пусти информацију страха, а затим у исто време да им пусти и информацију сигурности.

Овај пут је баш лоше прошло.

Понестаје му идеја.

У последње време је сатеран уза зид, због литијума,

народу се идеја не свиђа, а он мора да мобилише своје бираче за литијум,

па је прибегао баш јефтиној и истрошеној фори

"хоће да га убију, а он ће да повећа пензије".

У суштини, он користи спајкове у осећањима простог народа. Прво уплаши народ, а онда им донесе сигурност.

то ради редовно, често овај страх у народу сеју његови кербери, па онда он на конференцији за новинаре донесе мир (пензије, плате, бидипи, џидипи...зависи од тренутка), међутим, сад је мало фрка, па је морао сам да народу пусти информацију страха, а затим у исто време да им пусти и информацију сигурности.

Овај пут је баш лоше прошло.
lose je proslo jer se uhvatio blacenja i rasprave sa pevacicom ebacicom sa dna kace. i nije mogao da se suzdrzi vec je morao da kaze (jace od njega) da o njoj misli sve najgore.

nedopustivo da bilo koji predsednik neke drzave govori o tim budalstinama.

a o najavi posete koncertu baje malog knindze... to da ne pominjemo tu je tak sam sebe oskrnavio. rekoh ja, previse prica.

vucicu je najpametnije da manje prica.

mnogo manje.

Цео систем његове владавине се заснива на његовим причањима.

Кад би заћутао, кула од карата би се срушила.

Буквално ту кулу одржава својим причама.

naprotiv, rusila bi se mnogo sporije.

ali za to je potrebno intelekta da bi neko razumeo, tako da tvoje nerazumevanje je opravdano

Taktika preuzimanja zasluga
20240817_223244.jpg

Vučić, kao i Tadić i Koštunica pre njega, se pre svega preko Kosova i Metohije nameće kao spasilac od spoljne opasnosti. Ta spoljna opasnost se navodno ogleda u Zapadu a ujedno se nonstop trči na taj isti Zapad da bi se ljudima povećao životni standard. Sa liderima EU je bukvalno na zagrljaj i na poljubac u obraz. Meni je sve to dosta kontradiktorno i folirantski.

Vučić, kao i Tadić i Koštunica pre njega, se pre svega preko Kosova i Metohije nameće kao spasilac od spoljne opasnosti. Ta spoljna opasnost se navodno ogleda u Zapadu a ujedno se nonstop trči na taj isti Zapad da bi se ljudima povećao životni standard. Sa liderima EU je bukvalno na zagrljaj i na poljubac u obraz. Meni je sve to dosta kontradiktorno i folirantski.
Zato što je i narod takav većinom, srce za Kosovo i Rusiju a mozak ipak za zapad. Kada bi neki političar forsirao samo jedno od ta dva ne bi dugo trajao.

Mene više brinu sve one društveno odgovorne osobe po struci, koji se prave društveno neuki, što ne pričaju.
Nego on koji priča, priča...

Da li se politika nikog ne tiče u tkzv intelektualnim krugovima? :think:

I kad govore o politici nešto uopšteno mrsomude, izbegavajući bilo kakvu odgovornost.

Mene više brinu sve one društveno odgovorne osobe po struci, koji se prave društveno neuki, što ne pričaju.
Nego on koji priča, priča...

I kad govore o politici nešto uopšteno mrsomude, izbegavajući bilo kakvu odgovornost.

Поштена интелигенција је увек имала мало пе.дерски карактер.

Pa realno i ne tiče se, mislim svako iole malo kultivisaniji i načitaniji i osvešćeniji zna šta je politika i ko su i šta su političari i svestan je da je to sve samo zabava za široke mase na nivou nekog treš reality programa, da je to sve samo laž, foliranje, manipulacija, loša gluma i da je sve već unapred negde spolja režirano i onda normalno da oni malo osvešćeniji se ne primaju na te gluposti nit ih to zanima već ljudi gledaju svoja posla i gledaju da se bave nekim svojim stvarima i stvarima koje ih ispunjavaju.

Ono to prosto više nije ni smešno u smislu neke satire ili nečeg tako već je samo bedasto, treš i krindž i nešto već odavno prevazdjeno.

Pa realno i ne tiče se, mislim svako iole malo kultivisaniji i načitaniji i osvešćeniji zna šta je politika i ko su i šta su političari i svestan je da je to sve samo zabava za široke mase na nivou nekog treš reality programa, da je to sve samo laž, foliranje, manipulacija, loša gluma i da je sve već unapred negde spolja režirano i onda normalno da oni malo osvešćeniji se ne primaju na te gluposti nit ih to zanima već ljudi gledaju svoja posla i gledaju da se bave nekim svojim stvarima i stvarima koje ih ispunjavaju.

Ono to prosto više nije ni smešno u smislu neke satire ili nečeg tako već je samo bedasto, treš i krindž i nešto već odavno prevazdjeno.
Hoćeš da kažeš da to ništa nije prava politika nego samo cirkus?

A ko se onda bavi "pravom politikom" i koji su mu mehanizmi? Da li se može protiv tih mehanizama?

Kod Srba se najuspešnijom pokazala taktika lažnog patriotizma. Kad ubediš narod da si patriota a tvoji protivnici izdajnici, retko ko iz publike će se usuditi da ti se suprotstavi i time i sam pređe u tabor izdajnika.

Srpski lažni patriota je kao jagnje kome, kada mu se malo približiš i bolje ga zagledaš, primetiš vučije zube. I iako znaš da to nije jagnje nego vuk u jagnjećoj koži, želećeš da veruješ da situacija nije toliko crna i da to ipak jeste jagnje, ili ćeš prosto da se plašiš da ubeđuješ druge da je u pitanju vuk. Lažni srpski patriota to zna, zna tvoje želje, strahove, karakter, i majstorski ih eksploatiše.

Kod Srba se najuspešnijom pokazala taktika lažnog patriotizma. Kad ubediš narod da si patriota a tvoji protivnici izdajnici, retko ko iz publike će se usuditi da ti se suprotstavi i time i sam pređe u tabor izdajnika.

Srpski lažni patriota je kao jagnje kome, kada mu se malo približiš i bolje ga zagledaš, primetiš vučije zube. I iako znaš da to nije jagnje nego vuk u jagnjećoj koži, želećeš da veruješ da situacija nije toliko crna i da to ipak jeste jagnje, ili ćeš prosto da se plašiš da ubeđuješ druge da je u pitanju vuk. Lažni srpski patriota to zna, zna tvoje želje, strahove, karakter, i majstorski ih eksploatiše.
manje nargile i fatihe

vise setnje i svezeg vazduha

Back