Taksa za "opasne" pse

• Začetnik teme Začetnik teme gajda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gajda

Početnik
Poruka
39
Evo nam novog nameta koji ćemo morati da plaćamo.
Najgore od svega je što će taksu plaćati vlasnici čipovanih pasa koji svoje pse redovno vode kod veterinara i imaju pasoš za svog psa.
Dok će monstrumi koji svoje pse drže za borbe prolaziti nekažnjeno i neće morati nikom ništa da plaćaju, pošto njihovi psi nisu ni čipovani.
Šta misle da će ovim postići?

P.S.
Ne postoje opasni psi već opasni vlasnici!

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/297745/Taksa-za-opasne-pse-30000-dinara

Pa nista korisno za ljude, svakako; hoce to sto ce vlasnik platiti 30 hiljada onemoguciti eventualne napade? Nece. O tome da ce placati oni sto su svoje pse uredno cipovali i vakcinisali, a oni sto ih koriste za borbe pasa i drze inkognito po 20 pasa i dalje ce to da rade i niko im nista ne moze, o tome da ne pricamo.
Prosto je govedima sinulo na koji nacin da namaknu jos para u drzavnu kasu. Treba platiti sve te cinovnike, partijske poslusnike jbga. Recept oproban: malo medijske hajke, udarni naslovi u medijima, galama, frka, panika, pa namet. Capaj gde god mozes. Da se coveku zivot zgadi od ove zemlje. Treba izgleda svi da postanemo kontroverzni bizmismeni, prevaranti, sitni i krupni krimosi, sverceri...oni najbolje prodju uvek.

Zadnji put me ujeo pas pre oko dva meseca. Prolazio sam biciklom vučjaku iza leđa, on se naglo okrenuo i uhvatio me za članak.
Nije stisnuo, samo se igrao... valjda ga instinkt tera.
Kao što je, valjda, par minuta kasnije vlasnika tog psa instinkt terao da povede psa bez lanca pored mene, opet... možda jer sam naglas rekao reč džukela.

Evo nam novog nameta koji ćemo morati da plaćamo.
Najgore od svega je što će taksu plaćati vlasnici čipovanih pasa koji svoje pse redovno vode kod veterinara i imaju pasoš za svog psa.
Dok će monstrumi koji svoje pse drže za borbe prolaziti nekažnjeno i neće morati nikom ništa da plaćaju, pošto njihovi psi nisu ni čipovani.
Šta misle da će ovim postići?

P.S.
Ne postoje opasni psi već opasni vlasnici!

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/297745/Taksa-za-opasne-pse-30000-dinara

Ако буду решили да спроведу закон, то ће бити добро. Најпре, сви пси ће морати да буду чиповани, за нечиповање паса уследиће казна. Даље, ово ће обесхрабрити комплексаше који би да набављају такве псе, јер постоје пси који су у стању да човеку нанесу озбиљне повреде.

Zadnji put me ujeo pas pre oko dva meseca. Prolazio sam biciklom vučjaku iza leđa, on se naglo okrenuo i uhvatio me za članak.
Nije stisnuo, samo se igrao... valjda ga instinkt tera.
Kao što je, valjda, par minuta kasnije vlasnika tog psa instinkt terao da povede psa bez lanca pored mene, opet... možda jer sam naglas rekao reč džukela.

Па што се ниси нахебао миле мајке и џукели и власнику, како може власнички пас тек тако да те дохвати за ногу човече?

Власници оружја годинама плаћају порез на гвожђе које им кући скупља прашину јер не смеју да га носе.
Власници тих паса ће бар и даље моћи да их шетају.

Ако буду решили да спроведу закон, то ће бити добро. Најпре, сви пси ће морати да буду чиповани, за нечиповање паса уследиће казна. Даље, ово ће обесхрабрити комплексаше који би да набављају такве псе, јер постоје пси који су у стању да човеку нанесу озбиљне повреде.

ko ti kaze da ce svi psi morati da budu cipovani?
ja ovako vidim stvari..vlasnici ce prestati svoje pse da vakcinisu protiv besnila i to je to..
obzirom na stanje koje je u zemlji, veterinari ce naravno raditi na crno i leciti kada zatreba i dalje te pse koji nisu ni vakcinisani ni cipovani..i na steti ce da bude samo drzava..
uostalom, kad je usvojen zakon za bubamare, mogli kao sledece da ocekujemo taksu na kubik udahnutog vazduha i skupljenu kisnicu iz oluka posle pljuska..

ko ti kaze da ce svi psi morati da budu cipovani?
ja ovako vidim stvari..vlasnici ce prestati svoje pse da vakcinisu protiv besnila i to je to..
obzirom na stanje koje je u zemlji, veterinari ce naravno raditi na crno i leciti kada zatreba i dalje te pse koji nisu ni vakcinisani ni cipovani..i na steti ce da bude samo drzava..
uostalom, kad je usvojen zakon za bubamare, mogli kao sledece da ocekujemo taksu na kubik udahnutog vazduha i skupljenu kisnicu iz oluka posle pljuska..
Ако тог пса мислиш да држиш и шеташ около, па се сусретнеш с комуналним полицајцем, ето теби казне од пар десетина хиљада динара ако пас кога шеташ није чипован. Наравно, ово би морало да подразумва сређивање других ствари по истом шаблону како је у цивилизованим земљама, а то је да се на улици или било где другде апсолутно не може видети пас луталица..

da, komunalci su sve drugo uredili i sad ce da idu i naokolo i ocitavaju psima cipove?:roll:
ja ti kazem da ce na ovaj nacin samo prestati vakcinacija pasa..jer koliko znam, svaki vetrinar mora da pravda dozu vakcine protiv besnila..svaki vlasnik moze da prijavi da mu je pas uginuo i to je to..
znas kad bih pustila komunalca u stan?

Mislim da je u redu da se plati kazna ukoliko: pas nije na povodcu, nije na lancu, nije čipovan, nije vakcinisan, ukoliko vlasnik psa ne počisti za psom.
I to pravilo da važi za SVE rase pasa.
Kompleksaši koji i dalje budu želeli "opasnog" psa mogu i dalje da nabave npr rotvajlera ili dobermana recimo, pa od njega da naprave monstruma.
Generalizovati da je ova ili ona rasa psa opasna je smešno.
Čovek je taj koji je opasan a ne pas i zato mislim da se uvođenjem ove takse neće niti nestati lutalice sa ulica niti opametiti usijane glave.

da, komunalci su sve drugo uredili i sad ce da idu i naokolo i ocitavaju psima cipove?:roll:
ja ti kazem da ce na ovaj nacin samo prestati vakcinacija pasa..jer koliko znam, svaki vetrinar mora da pravda dozu vakcine protiv besnila..svaki vlasnik moze da prijavi da mu je pas uginuo i to je to..
znas kad bih pustila komunalca u stan?

Да, замисли ти то, организује се набавка чипова, учитавање података о псу и власнику у чипове, стављање чипова испод коже псима, набави се скупа опрема за очитавање података у чипу, оформи се служба којој се стави у надлежност контрола паса и власника, и онда се на све то нађе лик који заколута очима уз генијални коментар "неће ваљда ићи около и очитавати чипове".

Па шта мислиш геније, због чега се све то око чипова ради?

Мене нпр. нико не гони да региструјем свој ауто, никад ме нико није био по ушима да то радим, али ако хоћу да га возим, а не да ми седи у гаражи, паметно би било да га региструјем и платим све дажбине, јер ако ме ухвати служба којој је у надлежности да проверава да ли ми је возило регистровано (а то је поверено полицији код нас), онда ћу морати да платим високу казну.

Е сад, то што се теби не свиђа што у уређеним земљама ствари тако функционишу и са псима па просипаш овде генијалне коментаре, то је твој проблем..

A koje su to opasne rase pasa? Mene je više puta napadao pekinezer, čivava i svi ti mali kompleksaši, nego rotvajleri, vučjaci, bilo šta treće...
Ne postoje opasne rase, već opasne jedinke. Komšija ima rotvajlera, najveće "tele" od kera koje sam ikad video, ogroman, a uvali se pod noge da ga češkaš, gore od svih mačaka zajedno.
Drugarica isto ima rota, čuva posed, ne napušta dvorište osim na lancu (koji je pro-forme), sluša komandu trenutno; koga zna, taj vidi kolika je maza...
Drugov staford isto... moje bivše doberman takođe...

Komšinicin pekinezer me ujeo za vojnu čizmu: what the f***?!
Treba uvesti francuski sistem: životinje da imaju dosijee, pa ako napadne 3 i više puta: smatra se opasnom jedinkom i odmah nakon toga slede ogromne globe gazdi ako se ne pridržava odredbi (koje su tipa: korpe, kratkog povodca... itd).

Back