"S polja se vraćah kad me srete Mesija,koga vođahu na mesto prokleto.Ja,Simon Kirenjanin,polakomih se na Novo carstvo i klečeći zamolih ga da mu ponesem krst,kako bi mu olakšao,a sebi,iskoristivši ovu poslednju priliku spasao dušu.On ne odbi,jer nevoljne nikada ne odbijaše.Tako uprtih njegov krst,i dok sam ga teglio...Sin božiji išceze u narodu...Raspeše mene umesto Hrista...Nije li pisano da će svet biti spasen.A da bi bio spasen,bilo je neophodno da mučeničkom smrću na krstu grehe iskupi Jošua sin Josifov,a ne Simon...Sve je bilo uzaman.Svet nije spasen...Simon izdahnu,a Hristos se u nedelju javi...i pošto izdade podrobna uputstva za širenje prave vere i jevanđelja o carstvu božijem,pobeže u daleke pontijske zemlje.I od tada se zadugo o njemu ništa ne ču."
Vreme čuda-B.Pekić
Da citiram Sizifa-muči me jedno pitanje u vezi Isusa Hrista,a to je šta ako je Borisav Pekić bio blizu istine kada je ovo pisao?Ko će spasiti sve vas što uzalud izgarate na ovom forumu?
Vreme čuda-B.Pekić
Da citiram Sizifa-muči me jedno pitanje u vezi Isusa Hrista,a to je šta ako je Borisav Pekić bio blizu istine kada je ovo pisao?Ko će spasiti sve vas što uzalud izgarate na ovom forumu?