- Poruka
- 1.234
A znaci tebi je Krste djed,ja mislio Sinjem!
![]()
ako ti je djedo po imenu krsto,potpisuj se kao rvat,nema druge..
fran KRSTO frankopan
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A znaci tebi je Krste djed,ja mislio Sinjem!
![]()
Jel da su patetični ovi pravoslavni Hrvati koji su izgubili identitet, pa ne znaju više ni na koju stranu bi gledali, a kamoli kome bi se priklonili.
Ne može od Srbina postati Hrvat nikako, cijelo vrijeme im govorim, a oni nikako da shvate!![]()

Pa to je istina,ostao si Srbin!![]()

To da Srbi podmeću požare u Hrvatskoj je stara i poznata stvar, tako da ne vidim razlog tvome "čuđenju"!![]()
...a di mu je tenk?
Ne nego su tragikomični ovi pokatoličeni Srbi, iskompleksirani svime što dolazi iz postojbine njihovih predaka.....

Sreća tvoja pa ti sa tvojim ganglijama ne možeš shvatiti koliko si plitak!![]()
A tvoj je Djuro! Ajme meni udarilo te stvarno!
![]()

Jel da su patetični ovi pravoslavni Hrvati koji su izgubili identitet, pa ne znaju više ni na koju stranu bi gledali, a kamoli kome bi se priklonili.
Ne može od Srbina postati Hrvat nikako, cijelo vrijeme im govorim, a oni nikako da shvate!![]()

nego koliko su nevine goloruke turisticke nejaci zaklali ustaski krvnici od jutros ?
mislim prva smena je pri kraju pa da se svedu racuni
šta ste se uvatili bagudina. nađite nekoga pametnijeg

ljubo,si vidio ti ove bezobrazne bugarizirane rvate,a..

A za ovo je primer....ko?![]()

Moj djed je Đuro, ako te baš zanima!![]()

A ti si svejedno ostao bio i ostao Srbin!
![]()

Ma ne znam. Ja sve više sumnjam u to. Meni se čini da su oni ipak samo Srbi!![]()
Pa sve si rekao onda!
Cestitam!![]()
ljubo,si vidio ti ove bezobrazne bugarizirane rvate,a..
Ma ne znam. Ja sve više sumnjam u to. Meni se čini da su oni ipak samo Srbi!![]()
...ili pak među vama ima neka druga, tajna veza
Doseljavanje neslavenskih nomada - Vlaha
S osmanlijskim provalama na područje Bosne, i kasnije Hrvatske, dolazile su kao pomoćne postrojbe sve veće skupine neslavenskih, nomadskih Vlaha (potomaka romaniziranog pučanstva). Osmanlijska uprava naseljavala ih je na pogranična područja gdje su imali ulogu graničara koji su živjeli od četovanja i ratnog plijena. Većina tih Vlaha bila je grkoistočne vjere (kasnije nazvane pravoslavnom), a prihvatila je već jezik slavenske većine. Dakle, bili su iste vjere kao i Srbi, tj. Rasani (Rasciani).
Otkad je 1557. Makarije Sokolović ustrojio posebnu grkoistočnu patrijaršiju u Peci na Kosovu (uz pomoć svoga brata, islamiziranog velikog vezira Mehmed-pase), to istočno kršćanstvo ima u odnosu na zapadno, rimokatoličko, poseban, povlašten položaj u Osmanlijskom Carstvu. Pecka patrijaršija imala je važnu ulogu u okupljanju grkoistočnog življa, u njihovu prodiranju prema zapadu. U 19. st. presudnu ulogu u pretvaranju neslavenskih Vlaha u Srbe ima Pravoslavna crkva. Ona je čuvala i sirila srpske tradicije, uspomenu na srpsku srednjovjekovnu državu koju je, dok su Srbi bili gotovo četiri stoljeća pod Turcima - Osmanlijama, zapravo patrijaršija zamjenjivala.
S obzirom da je patrijarh živio na području Osmanlijskog Carstva, a rimski papa izvan te carevine, njegova grkoistočna crkva je često imala potporu Carigrada, pa je mogla nastupati agresivno prema bosanskim i hrvatskim katolicima. Ceste su pojave prevođenja katolika na grkoistočnu vjeru, rušenje ili prisvajanje katoličkih crkava i samostana, ubiranje crkvenih poreza i od katolika državnih poreza za Osmanlije.
Kad je osmanlijska vlast potkraj 16. i u početku 17. st. počela slabiti Vlasi iznevjeravaju Turke, jer nema vise dovoljno pljačke, pa prelaze u službu Habsburgovaca i Mlečana. Oni ih opet naseljavaju na granicama, ali ovaj put sa zapadne, europske strane tj. na području Hrvatske (Dalmacije i Slavonije).Tu su također kao pomoćne postrojbe na granici sačuvali određene povlastice sve do ukidanja Vojne krajine 1881. godine.

djuro je etnicko rvatsko ime i to u sjevernoj rvatskoj,dok je pandam djuri,jure u juznoj rvatskoj(ercegovina,dalmacija)..ali sve ti to vec znas,jel tako rvatino..

Udariga, zašto tražiš blagoslov Fra Ljube...ili pak među vama ima neka druga, tajna veza
![]()

Danice, ti si pametno čeljade. Nemoj provocirati, molim te!
Ovaj bagudina je sasvim dovoljan predstavnik svoje vrste, a avatar mu točno govori koje!![]()