Takmičenje u jedenju ljutih papričica

Sensei

Master
Moderator
Poruka
71.954
Kina je zemlja koja se ne plaši začinjene hrane a posebno važi za provinciju Hunan, koja svake godine organizuje međunarodno poznato takmičenje u jedenju ljutih papričica. Na festivalu se takmičari bore oko toga ko može da pojede više čilija u najkraćem vremenu.

Festival počinje u julu svake godine, nastavljajući ceo mesec. Stvari postaju prilično konkurentne. Na primer, pre godinu dana, na dan otvaranja, takmičar po imenu Tang Shuaihui pojeo je pedeset čili papričica za nešto više od jednog minuta, oduvajući svoju konkurenciju i dokazujući da je zaista previše ljut da bi se sa njim mogli nositi.

1717604364765.png


Jedete li ljuto?
 
Iako jedenje previše začinjenog može dovesti do određenih opasnosti po zdravlje, ako se koristi u pravoj količini i na pravi način, ljuti ukus papričica takođe može doneti neke zdravstvene beneficije na sledeći način:
  1. Jedenje ljutog može pomoći u ublažavanju bolova. Ljudi često koriste kapsaicin kao efikasno prirodno sredstvo protiv bolova u slučajevima nakon operacije, bolova u zglobovima, ustima ili nekih kožnih oboljenja.
  2. Jedenje ljutog može pomoći u prevenciji srčanog udara. Ljuti ukus čili papričica može pomoći boljoj cirkulaciji krvi, sprečiti rizik od kardiovaskularnih događaja, kao i pomoći u snižavanju krvnog pritiska, smanjenju holesterola u telu.
  3. Osobe sa gripom, prehladom i respiratornim bolestima, ljute papričice će pomoći telu da se efektivno bori
  4. Jedenje ljutog ima antiinflamatornu, antidepresivnu sposobnost Čili u ishrani sa svojim karakterističnim ljutim ukusom ima sposobnost da pomogne u borbi protiv upala, posebno bolesti povezanih sa zglobovima kao što je artritis. Pored toga, takođe ima sposobnost da se efikasno bori protiv depresije
  5. Jedenje ljutog ima sposobnost da poboljša probavni sistem Iako, previše ljuto može da promeni digestivne enzime, ali ako se jede ljuto sa pravom dozom, to pomaže da se poveća sekrecija želuca, varenje i apetit. a istovremeno izbegavati nadimanje.
  6. Jedenje ljutog ima sposobnost da efikasno izgubite težinu. U čiliju kao i u ljutim začinima kao što je biber... sadrži jedinjenja kapsaicina koja pomažu sagorevanju više energije odmah nakon obroka, povećavajući metabolizam tela. Odatle, pomaže vam da se osećate siti i efikasno gubite težinu.
 

Back
Top