Takmicenje na temu: CRNO-BELA fotografija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

gorica70

Aktivan član
Poruka
1.783
Kao sto i sam naslov kaze...
tema je crno-bela fotografija..ne kao tema vec kao pravac..
Tema je slobodna.. ideju izaberite (nadjite) sami..;)
Pretpostavljam da vecina vas vec ima neku vama dragu fotografiju,koju bi nama mogli prikazat i u crno-belom svetlu :D

nekoliko primera sa neta (fotografije koje su se meni svidele)

Pravila:

1. Pravo ucesca imaju svi clanovi i clanice foruma Krstarica
2. Fotografije moraju biti vase delo.
3. Zabranjeno je stavljati potpis na fotografiju.
4. Fotografija mora biti 800x600 (ili približne) rezolucije.
5. Dozvoljena je obrada u Photoshopu ili u nekom od slicnih programa
6. Mozete poslati 1 ( jednu) fotografiju
7. Fotografija mora odgovarati zadatoj temi.
8. Prilikom glasanja ne moze se glasati za svoju fotografiju
9. Pobednik takmicenja bira sledeću temu..
10.Ne mogu se slati fotografije koje su se već postavljale na Forumu Krstarice.

Takmicarske fotografije se salju putem pp moderatoru Moghrion-u najkasnije do 14.12.2013. do 20.00 h.

Poslednja izmena:
  • Podržavam
Reactions: Em.
tema je lepa, može biti romantična, izražajna sa prizvukom raznim momentima svakodnevice,
ali ipak joj nedostaje kategorija koja bi trebala da odredi cilj takmičenja

ako stumbamo crno-belu fotografiju sa svim motivima u jedno, zar to neće izgledati pomalo kao 'zbrka' ?
odsustvo boja se dobija na relativno lak način putem određenog prorama za to , tako da svaka slika može biti crno bela,
ali zar recimo, takva fotografija u tom stilu ne bi trebalo imati neku kategoriju koja će usmeriti fotografe
nije za isti 'koš' fotografisati( glasati) ljude i predmete, objekte i momente...

znači, glasa se za crno-belo a koji je motiv to nije važno!?...glasači neće imati percepciju kako da odrede svoj ukus prema datoj atmosferi ako nije
naslovljena tematika...ne možemo da mešamo babe i žabe...na primer - ne može staro drvo i dete koje se igra da bude black-white fotka za iste kriterijume

nadam se da mi ne zamerate na ovoj mojoj opaski...

Јест... може да буде јако широко, те да се уклањањем боје ма која слика претвори у црно белу, но, неки основни укус диктира да слика без боје своју суштину садржи у мотиву, контрасту, облику... не у боји или недостатку ње.
А слике које су до сад стигле су...прилично разноврсне но, свака им нешто своје...
Па по томе и мислим да је тема пун погодак и да је (углавном) добро схваћена...

kao što rekoh, zadato je za takmičenje je dobro, crno belo je uvek polularno bez daljneg,
samo kako klsaifikovati ocenjivanje kao što sam isto napomenuo da razni motivi budu strpani u jedno,
pa po čemu da se vrednuje fotorafija?...po kvalitetnim efektima black-white?

moja će recimo imati motiv neke stare kuće, neka druga fotka drugog autora, motiv urbane zgrade sa nekim hodnikom
a treća dvoje mladih koji se smeju pored reke, četvrta, će možda biti neke razigrane životinje...

šta je usmerenje za glasanje ako je samo poenta crno-bela fotorafija ?

kao što rekoh, zadato je za takmičenje je dobro, crno belo je uvek polularno bez daljneg,
samo kako klsaifikovati ocenjivanje kao što sam isto napomenuo da razni motivi budu strpani u jedno,
pa po čemu da se vrednuje fotorafija?...po kvalitetnim efektima black-white?

moja će recimo imati motiv neke stare kuće, neka druga fotka drugog autora, motiv urbane zgrade sa nekim hodnikom
a treća dvoje mladih koji se smeju pored reke, četvrta, će možda biti neke razigrane životinje...

šta je usmerenje za glasanje ako je samo poenta crno-bela fotorafija ?

Ja sam to shvatila kao "slobodan izbor" teme - samo, mora biti crno-bela fotka :)

све ми се чини да слика треба да се гледа као целина....
Црно бела је услов, но, оно што ставимо у то црно бело и како то, тако, црно бело изгледа и какав утисак утискује у посматрача је оно што се рачуна...
На крају, није ли суштина у субјективном доживљају...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back