Tajna deca doktora za plodnost

Sensei

Master
Moderator
Poruka
67.384
Sad je izašao dokumentarac na Netfliksu o doktoru za oplodnju Donaldu Klajnu koji je umesto nepoznatih donatora, ili supruga, koristio svoju spermu da oplodi pacijentkinje. Do sada je otkriveno preko 90 njegove dece.

Deca, kao i roditelji, su razumljivo veoma šokirana otkrićem (zahvaljujući DNK testu).

Doktor je imao veoma jake veze visoko u poitici i izvukao se sa nekom simboličkom kaznom.

A pitanje za raspravu je: Koliko je to loše što je uradio obzirom da su kod njega dolazile žene koje nisu mogle da zatrudne a on je uspeo da im podari dete?

Screen+Shot+2020-02-05+at+1.38.58+PM.png
 
Koliko može da bude loše da se tako fašistički ponaša neko? Koliko može biti loše ako se nekad ta djeca sretnu a pojma nemaju da su brat i sestra?
Po meni dovoljno za doživotni zatvor
da, to je strah ovih što su se do sad našli. Krenula je jedna kad ih je bilo samo 7 poznatih i tu su se šokirali. Sada ima 94 dokazana, a pitanje je koliko ima još koji nisu radili test. On je to radio dugo godina...
 
odgledah film...to je dokumentarac.


ne znam kako nisu uspeli da ga osude, jer ima kriminalnih elemenata tjah neke zene su trebale da budu oplodjene spremom sopstvenog muza, koja je vrv bacena. medjutim vecina je trazila nepoznatog donora, tako da u skladu sa zakonom indijane u tom trenutku to nije kriminal. na kraju filma kazu da to u sustini nije kriminal, i tek posle ovog slucaja je u indijani donesen zakon po tom pitanju. ispade da nije kriminal ni kada doktor baci spermu od uza i oplodi zenu svojom spermom, to je ako nista drugo prevara. nije mi jasno kako nisu mogli da ga optuze za prevaru?

sto se tice te dece, mislim da previse drame....vecina je ipak trebala da bud eod nepoznatih donora, ne vidim cemu frka kada su im se roditelji dogovorili da muz prihvata da mu zena bude oplodjena tudjom spermom. ne kontam zasto toliko dramatizuju svoju poziciju. ovi koji su ga upoznali rekli su da je hladan da se ne ponasa kao otac da ga zabole. jao pa koliko dece je zaceto regularnim putem kako su bog i priroda zapovedili pa imaju roditelje koje zabole za njih.
sta sad kao moze tamo neki zika, pera, mika, ali jao strasno doktor im otac.

kontam samo ove zene koje su trebale da budu oplodjene spermom muza. cista prevara.

njima je jedini problem sto ce se mozda pohebati sa rodjakom.
lik je izgleda pripadao nekom kultu koji je imao zadatak sirenja bele rase.
 

Back
Top