Tajna 8. kuce

Ako ti je prazna kuca...kaze se da to polje zivota nije toliko izrazeno...medjutim posmatra se njen vladar.Pa ako ti je vrh kuce recimo u jarcu,vladar je saturn,onda se posmatra saturn,njegovi aspekti i polozaj.Nije lose ako ti je kuca prazna... ;)

_honeybunny_:
Ako ti je prazna kuca...kaze se da to polje zivota nije toliko izrazeno...medjutim posmatra se njen vladar.Pa ako ti je vrh kuce recimo u jarcu,vladar je saturn,onda se posmatra saturn,njegovi aspekti i polozaj.Nije lose ako ti je kuca prazna... ;)

Hvala na odgovoru.
A sta je vrh kuce?
Jel to prva kuca?Podznak?
Ako je to u pitanju meni vrh kuce nije u jarcu vec u raku.
Jel to znaci onda da mi je Mesec vladar moje 8 kuce jer je on vladar raka?

Pa ako ti osma kuca pocinje u raku,onda je njen vladar mesec,pa gledas gde je mesec u kom znaku i u kom polju i kakve aspekte pravi...To znaci da je vrh te kuce u raku. ;)
p.s. ne znam koliko sam ti objasnila... :roll:

House positions (Placidus)
Ascendant Cancer 26°15'50
2nd House Leo 14°41'14
3rd House Virgo 06°56'35
Imum Coeli Libra 06°07'06
5th House Scorpio 13°39'16
6th House Sagittarius 23°21'06
Descendant Capricorn 26°15'50
8th House Aquarius 14°41'14
9th House Pisces 06°56'35
Medium Coeli Aries 06°07'06
11th House Taurus 13°39'16
12th House Gemini 23°21'06

Evo,ovako mi pise u natalnoj karti.
Rak mi je 1 kuca,podznak rak,a 8 kuca mi pocinje u vodoliji.
Ja sam pogresno shvatio da se 8 kuca gleda po ascendentu(ako je prazna),pa sam zato mislio da je rak.
Ali ako se gleda po znaku koji pocinje u 8 kuci e onda valjda uzimam vodoliju i planetu koja njom vlada(posto mi je vodolija na pocetku 8 kuce).
Jel sam u pravu?
Nadam se da sam sad shvatio :lol:

Da li moze neko da mi objasni sta znaci saturn u 8-oj kuci u konjukciji sa vagom 7.6.0.
...i jupiter u 8-oj kuci u vagi 4.51.32?
ps. (umesto stepeni, minuta i sekundi sam stavila tackice)

Planete mogu biti u aspektima samo medjusobno ,ne sa znacima....
rekoh ti opusti se....za ono sto si mi ti rekla mora masu losih stvari da se poklopi ,dosta je tu faktora u igri , da bi ti se eventualno desilo nesto lose....a i to je diskutabilno....
Ne moze se samo gledati saturn u osmoj ,jer sam po sebi ne znaci nista....
Ne brigaj...

Ovako,posto,jel,osma kuca (izmedju ostalog) predstavlja i seksualni zivot imam pitanje bas vezano za sex.Ispred sebe imam jedan natal u kome je najzanimljivija VIII kuca (lazem najzanimljivija je VII,ali me sada konkretno interesuje VIII),pa bi vas molila da u vezi nje i iznesete vase misljenje.

Pocetak VIII kuce je na 2 stepenu strelca
U VIII kuci se nalaze saturn na 8-mom stepenu strelca i uran na 20-om stepenu strelca.

Naravno,tema je otvorena za tumacenja VIII kuce,tako da sam spremna da odgovorim.
Pozdrav!

Saturn nije baš najidealnija pozicija (ova pozicija je često povezivana sa impontencijom ili frigidnošću,al problem kao da nije fizičke prirode već neki strah,međutim može dati i osobu koja će se iz petnih žila truditi da bude sexy,što nas opet vraća na neki kompleks u vezi seksa) ,a Uran može dati ekcentričnost.
Saturn u osmoj može još biti pokazatelj nekog finansijskog kraha posle partnerove smrti ili razvoda.

Međutim,pošto je Jupitre vladar osme,vjerovatno ublažava taj Saturn.

Kakve aspekte pravi Jupiter?

VENERA U 8 KUCI:
IMACETE MNOGO KORISTI ZAHVALJUJUCI PARTNERU,ILI CETE STECI MATERIJALNA DOBRA ZAHVALJUJUCI NASLEDJU ILI OSIGURANJU.TREBALO BI DA DUGO ZIVITE I MIRNO UMRETE.DOBAR POLOZAJ ZA VELIKE POSLOVE,BANKARSTVO I PISANJE.
SEKSUALNI ODNOSI SU VAM HARMONICNI.
NEPTUN SEKSTIL PLUTON:
MOGLI BI STE SE BAVITI JAVNIM POSLOM. POLITIKA BI VAM SIGURNO LEGLA.

I ja mislim kao i @la verdad da ta pozicija saturna i nije bash najsrecnija kad je sex u pitanju :D mada opet, kao shto ona reche bitni su i aspekti jupitera, ali i samog saturna... pravi li saturn neke aspekte...?(osim ovog kvadrata s jupiterom, koji bih ja protumachila onom starom,,shto sam stariji, i sex mi je bolji" :D ovaj aspekt bi mogao da znachi ochekivanje nekog priznanja, i ono uspeshan sex je samo onda kad mi kazu da je bilo doboro :D mada.. nemojte me uzimati previshe za ozbiljno, nisam ja bash najveshtija)? pa opet, nije bash mnogo strashan taj saturn u VIII kuci, bitno je i kakve aspekte prave venera i mars... a i nije samo VIII kuca pokazatelj sexa, moze da bude i V i VII... takodje se gleda shta imash u polju Shkorpiona, marsa i venere.. tako da... ima tu puno varijanti :) :D

e sad... tebe zanima VIII kuca, a? :D Ona bi trebala da predstavlja ono tvoje koje pripada drugima :D konfuzno, a :) nije, u principu je jednostavno :) predstavlja podshku koju dobijash od drugih, (bilo moralnu, bilo finansijsku ili fizichku :D ), takodje moze da oznachava nasledja, testamenete .i skrivenu imovinu 8-).. kuca hirurgije, i zajedno sa VI kucom ukazuje na tipove oboljenja... i da naravno, tajne seksa, fizichku regeneraciju... 8-)

pava:
JUPITER JE U KVADRATU SA SATURNOM,JUPITER U TRIGONU SA PLUTONOM,JUPITER TRIGON SUNCE,JUPITER TRIGON VENERA.......to je to.
POZ

Jupiter trigon Sunce i Jupiter trigon Venera su,opet,jako lijepi aspekti i vjerovatno "ublažavaju " tog Saturna u osmoj...

Jupiter trigon Sunce ipak se više odražava na intelekt,daje osobu koja je po svojim intelektualnim sposobnostima iznad prosjeka.

Jupiter trgon Venera daju ljude koji su omiljeni,sa jakim verbalnim i književnim talentima.Takođe daje jak finansijski položaj.

Međutim,aspekt Jupiter kvadrat taj Saturn u osmoj opet nas vraća na onu priču,ovdje daje osobu koja je sklona mrzovolji i džangrizanju :D

Može biti da osoba "aktivira" avog Saturna upravo tim negativnim osobinama : melanholičnost,nedostatak inicijative,nedostatak mašte,strah pred budućnošću...
dok ne pobijedi sebe neće ni Saturna :)

Ajde reci nam dal smo na dobrom putu :)

Schveca:
(osim ovog kvadrata s jupiterom, koji bih ja protumachila onom starom,,shto sam stariji, i sex mi je bolji" :D ovaj aspekt bi mogao da znachi ochekivanje nekog priznanja, i ono uspeshan sex je samo onda kad mi kazu da je bilo doboro :D

:D :D :D ovo mi je super!!
Liz Grin potvrđuje da osoba sa Saturnom u osmoj ima neki kompleks u vezi seksa u svakom slučaju ,kada je u Lavu onda obavezno očekuje priznanje.

Back