"Tajm" proglasio Zelenskog za ličnost 2022. godine, a žene Irana za heroje godine

Ogorčeni čitaoci Novosti?? Ninče, jel ti ne znaš koliko su od ranije te novine poznate po lažiranju informacijai, a danas po po rusofilskoj propagandi. Bili su devedesetih jedna od udarnih miloševićevih informativnih pesnica. Ne znam šta bih još trebao reći ako to nije dosta.
a što se ti uzbudjujes zbog toga ..ne odgovara ti sto se mnogi ne slazu sa izborom Zelenskog
 
Pogrešno. Hrvati su na zasjedanju Hrvatskog sabora svojevoljno izabrali austrijskog (originalno njemačkog) monarha za kralja Hrvatske. Habsburgovci su bili izabrani kraljevi Hrvatske, dakle naši zakoniti vladari, a ne agresori.
Stavise, Hrvati su imali Sabor tolike vekove, sve dok kralj-tiranin Aleksandar Nosonja nije ukinuo isti.
Posle se neki cude ustasama i slicnima - oni su samo bili reakcija na tiranina i njegovu bahatost.
 
Od njih je jaci. To sto su ispali kukavice i nisu napali direktno NATO, drugi je padez.
Ne mrzite vi patriJote NATO toliko zbog par samarcina '99, vec zato sto on simbolise vama mrski poredak, disciplinovanost i civilizaciju (civilizacija je uvek prinuda, jer lakse je valjati se u blatu nego uciniti nesto ispravno).

Tako ste jos pre 1900 i neke mrzeli Habsbursku monarhiju, industrijalizaciju i modernizaciju, onda ranije Rim i Vatikan itd. Vecito opiranje integrisanju u nesto vece i bolje, pod maskom ''nezavisnosti'' i ''suverenizma''.
 
Bio je i Putin, čisto da znaš, 2007.
Дакле, ништа не значи посебно. Стављају сваког, ко им је у том тренутку користан, или бар из неког разлога треба да скрену пажњу на њега.
 
Bio je i Putin, čisto da znaš, 2007.
Mnogi su tada smatrali da je on sasviiim OK i cool lik. :mrgreen:
I onaj Medvedev sto danas bunca i brblja gore i od vulina je tada delovao kao da je u najmanju ruku Vili Brant.

Jedino je Mart Lar (estonski bivsi premijer) jos 1994. znao ko je i sta je Putin, dok je doticni bio zamenik gradonacelnika SPb.
I ispostavilo se da je vise u pravu on nego svi Srederi, Berluskoniji, Dzordz Busevi, Zak Siraci i Merkelke sveta.
 
Ne mrzite vi patriJote NATO toliko zbog par samarcina '99, vec zato sto on simbolise vama mrski poredak, disciplinovanost i civilizaciju (civilizacija je uvek prinuda, jer lakse je valjati se u blatu nego uciniti nesto ispravno).

Tako ste jos pre 1900 i neke mrzeli Habsbursku monarhiju, industrijalizaciju i modernizaciju, onda ranije Rim i Vatikan itd. Vecito opiranje integrisanju u nesto vece i bolje, pod maskom ''nezavisnosti'' i ''suverenizma''.
Upravo tako. Suštinski to su isti oni koji su, na primer, zaurlali pošto je na Berlinskom kongresu Srbija preuzela obavezu da izgradi svoj deo normalne železnice. Naime, do tada su u Srbiji postojali samo uski koloseci i Srbija se sa njima nije mogla razvijati. Kada je u Budimpešti 1880. godine potpisana Železnička konvencija između Austrougarske carevine - koja je bila kao neka tadašnja EU - i kraljevine Srbije, oni su prozivali kralja Milana za "izdaju".
 
Kada je u Budimpešti 1880. godine potpisana Železnička konvencija između Austrougarske carevine - koja je bila kao neka tadašnja EU - i kraljevine Srbije, oni su prozivali kralja Milana za "izdaju".
Pre svega radikalski sljam na celu sa pasicem (sponzorisani od Rusije, razume se) te ne mali broj njuski u Crkvi (njihove vecite paranoje o unijacenju i pokatolicavanju Srba :roll: :roll: ).
 
Tajmova ličnost 2022 godine je Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, koji je bio jedan od 10 pojedinaca ili grupa koje su ušle u uži izbor.

Pogledajte prilog 1267210

Tajmovi heroji godine su žene Irana. Autor i bivši kolumnista Tajma, Azadeh Moaveni, rekao je da je pokret koji one vode „obrazovan, slobodan,
sekularan, zasnovan na visokim očekivanja i žudi za normalnim životom“.
Pogledajte prilog 1267211
Među kandidatima za ličnost godine koji su ušli u uži izbor bili su i američki milijarder Ilon Mask, koji je prošle godine poneo tu titulu, kineski predsednik Si Đinping, Vrhovni sud SAD, demonstranti u Iranu, odlazeća poslanica republikanaca u SAD Liz Čejni, bivša supruga osnivača Amazona Džefa Bezosa, Mekenzi Skot, guverner Floride Ronald Dion Desantis, ministarka finansija SAD Dženet Jelen i zagovornici bezbednosti oružja u SAD.

Godišnja nagrada magazina Tajm za ličnost godine dodeljuje se od 1927. godine. Među dobitnicima bili su i ubijeni novinar Džamal Kašogi, američki predsednik Džozef Bajden i potpredsednica SAD Kamala Haris, bivši američki predsednici Donald Tramp i Barak Obama, ruski predsednik Vladimir Putin, kao i bivša nemačka kancelarka Angela Merkel.

Nagrada magazina Tajm se dodeljuje na osnovu procene uticaja koji je određena osoba imala na svetske događaje tokom protekle godine.
link

Žene Irana su zaslužile nagradu za heroje godine ..Zelenski je ispolitizovana nagrada
Њима је и Хитлер био личност године тако да је све у духу традиције!
 
Године 2025. Зеленски у холивудском блокбастеру глуми самог себе, брани земљу од агресора, креће у контранапад, кроз оџак улази у Кремљ, побије све који му се нађу на путу, и у борби прса у прса са архинепријатељем, у последњем тренукту избегава џудо захват и последњим атомом снаге усмрћује ахринепријатеља.

Негде пред зору.

Затим се рађа сунце на ведром јутарњем небу, и то сунце је симбол, не новог дана, већ новог света.
 
Čuj, ne slažu se, oni su među onima koji ga najviše pomažu.
pomazemo ga mi ameri malo morgen, mlatimo pare, zaradjujemo na njemu, a sve cete vi u eu da placate u narednim decenijama, kazes jos niste dobili racun?
evo, stize ceh, koliko ste nam duzni! uteracemo vam mi ameri, nemoj da brines, ...

Рјабков: Американци добро зарађују на тренутној кризи у Украјини


makron rek'o da evropska bebednost ukljucuje rusiju - sta to znaci? nato ce da posisa veslo?d lugomir vec jeste
 
Poslednja izmena:

Back
Top